LÆKKERT OG NEMT CHIAKNÆKBRØD – PERFEKT SOM SNACKMÅLTID
Jeg elsker hjemmelavede knækbrød, det eneste minus der er ved det hjemmelavede knækbrød er, at det bliver så hurtigt spist, så man skal lave noget nyt igen. Det smager simpelthen så lækkert at både børn og voksne elsker at spise hjemmelavede knækbrød. Vi serverer det også gerne til vores gæster med hjemmelavet hummus. MUMS…..
Det er så nemt at lave, så det bare med at komme igang. Det tager 5 min at røre sammen og så skal det lige stå i 10 min og samle sig, og så det ellers bare i ovnen og blive bagt! NEMT, SUNDT OG LÆKKERT
INGREDIENSER TIL CHIAKNÆKBRØD
INGREDIENSLISTE:
- CHIAFRØ
- HØRFRØ
- SESAMFRØ
- SOLSIKKEKERNER
- GRÆSKARKERNER
- SALT
- KANEL (KAN UNDLADES)
- VAND
HOW TO
- Rør alle ingredienserne sammen
- Tilsæt vand og lad det stå og trække sig sammen. Hørfrø og chiafrø bliver helt gelé agtig og det gør at knækbrødet kan hænge/klistre sammen
- Smør det ud på en bageplade
- Bag det i ovnen på 150ºC
SPIS DIT HJEMMELAVEDE CHIAKNÆKBRØD SOM MELLEMMÅLTID MED ET STYKKE FRUGT
INSPIRATION TIL VEGANSK BAGVÆRK
Udover knækbrød, bager jeg ofte også rugbrød, madbrød med sødkartoffel, sandwichboller, burgerboller eller små madbrød. Vi elsker at få hjemmelavet brød herhjemme og bruger det ofte til vores daglige hverdagsmad. Dog er det ikke altid at jeg bager glutenfri brød, det er forskelligt hvordan jeg bager bagværk.
SE OPSKRIFTER HER:
RUGBRØD GLUTENFRI: https://mmfitness.dk/hjemmebagt-glutenfri-rugbrod-med-kerner-uden-surdej/
SØDKARTOFFEL BRØD GLUTENFRI: https://mmfitness.dk/glutenfri-vegansk-brod-med-sod-kartoffel/
SANDWICHBOLLER: https://mmfitness.dk/veganske-sandwichboller-med-gront/
BURGERBOLLER: https://mmfitness.dk/veganske-burgerboller-opskrift-pa-grove-og-luftige-boller/
MINI MADBRØD: https://mmfitness.dk/veganske-mini-madbrod-perfekt-til-suppe-eller-til-madpakken/
FIND OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE CHIAKNÆKBRØD HER:
HJEMMELAVEDE GLUTENFRI CHIAKNÆKBRØD UDEN OLIE
Ingredienser
- 1 dl Chiafrø
- 1 dl Hørfrø
- 1 dl Sesamfrø
- 1 dl Solsikkekerner
- 1,5 dl Græskarkerner
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Kanel (Kan undlades)
- 2,5-3 dl Vand
Noter
- Du kan sagtens udlade kanel, jeg elsker kanel og syntes det giver knækbrødet lidt sødme i smagen.
- Spis knækbrød som mellemmåltid og især hvis du er på farten, så det nemt at have med.
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og hæld 2,5 dl vand i.
- Rør godt rundt og lad ‘dejen’ stå i 10 minutter. Rør lidt i den undervejs. Spæd til med den sidste halve deciliter, hvis dejen tørrer ud og lad chia og hørfrø absorbere denne væske også, så du til sidst har en lidt slimet kernedej.
- Opvarm ovnen til 150ºC
- Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber eller put et styk bagepair ovenpå og rul ud med en kagerulle og hiv forsigtigt det øverste bagepapir af. Gør du det på den måde, sikrer du at få glattet kernedejen fint og flat ud.
- Bag knækbrødene midt i ovnen i 1 time og 20 minutter og kig herefter til dem. Mærk på knækbrødene i midten af pladen. Føles den blød, giver du den 5 minutter mere og tjekker igen.
- Lad knækbrødet afkøle og let dem forsigtigt fra bagepapiret. Bræk dem i dine ønskede stykker og opbevar i et tætlukket glas.
- VELBEKOMMEN.