TOTAL LUKSUS OG NEM VEGANSK BEARNAISESOVS
Er du til cremet og fed bearnaisesovs, så er denne opskrift den rette for dig! Denne veganske bearnaisesovs er super lækker og smager helt fantastisk. Den er tyk og med massere af bearnaise smag!! Jeg havde lovet min mand, at han nok skulle få en bearnaisesovs hvor han ikke vil kunne smage forskel på om den er vegansk eller ej!! OG JA TAK DENNE BEARNAISESOVS ER SÅ LÆKKER, DEN ER CREMET OG TYK! Jeg bryder mig ikke om købe bearnaise, de smager nærmest af rent fedt! Så jeg er virkelig glad for at det kan lykkes at lave en vegansk bearnaise, der er tyk og cremet og bare smager af bearnaises og ikke af fed olie/mayo!
INGREDIENSLISTE TIL VEGANSK BEARNAISESOVS
INGREDIENSLISTE:
- PLANTESMØR – Jeg brugte den fra Naturli
- ÆRTE BARISTA – Kan købes hos https://dryk.dk/ og du kan også brugen en anden plantemælk fx. soya drik
- HVEDEMEL
- VAND
- BOULLIONTERNING – Grøntsagsboullion
- BEARNAISE ESSENS – Kan købes i Rema 1000
- ESTRAGON FRISK OG TØRRET
- GURKEMEJE
- LØGPULVER
- FRISK KVÆRNET HVIDLØGSPULVER
- FRISK KVÆRNET SALT & PEBER
HOW TO
HJEMMELAVET BEARNAISE PÅ 10 MIN!
- Start med at smelte smørret i en gryde ved middelvarme.
- Når smørret er smeltet tilsættes melet og det piskes sammen til det klumper.
- Tilsæt vand og pisk godt. Alle klumper skal være væk og sovsen begynder at tykne. Tilsæt lidt af gangen. Det er nemmeste hvis man er 2 til at lave sovsen!
- Tilsæt bouillonterningen, gurkemeje og ærte barista og pisk det godt. Og igen hæld lidt ærte barista i af gangen, så sovsen ikke klumber!
- Skru ned for varmen.
- Tilsæt derefter bearnaise essens, estragon både frisk hakket og tørret, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber
- Smag bearnaisen til!
- VELBEKOMME
INSPIRATION TIL EN LÆKKER VEGANSK MIDDAG
SPIS DIN BEARNAISESOVS MED LÆKKER INDBAGT VEGANSK FARSBRØD, COLESLAW SALAT, BAGTE SØDE KARTOFLER OG BAGTE RODFRUGTER!
MUMS DET ER LÆKKERT!!!
OPSKRIFT PÅ INDBAGT FARSBRØD: https://mmfitness.dk/indbagt-vegansk-farsbrod/
OPSKRIFT PÅ COLESLAW: https://mmfitness.dk/vegansk-coleslaw-med-lilla-og-hvid-spidskal-samt-frisk-persille/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK BEARNAISESOVS HER:
HJEMMELAVET VEGANSK BEARNAISESOVS
Ingredienser
- 50 gram Plantesmør
- 1 dl Hvedemel
- 2,5 dl Ærte Barista
- 3 dl Vand
- 1 terning Grønsagsbouillon
- 2 spsk Bearnaise essens (Kan købes i Rema 1000)
- 1 tsk Gurkemeje
- 2 spsk Tørret estragon
- 1 spsk Frisk hakket estragon
- 1 tsk Løgpulver
- Hvidløgspulver (Frisk kværnet)
- Salt&peber
Noter
- Server din hjemmelavet vegansk bearnaisesovs med vegansk farsbrød, coleslaw salat, søde kartofler og rodfrugter. En super lækker vegansk middag, perfekt til gæster.
- Tilføj mere plante mælk eller vand, hvis du ikke ønsker at din bearnaise skal være meget tyk.
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret i en gryde, ved middelvarme.
- Når smørret er smeltet, tilsættes melet og det piskes sammen til det klumper sig sammen.
- Tilsæt vand og pisk godt. Alle klumper skal være væk og sovsen begynder at tykne. Tilsæt lidt af gangen. Det er nemmeste hvis man er 2 til at lave sovsen!
- Tilsæt bouillonterningen, gurkemeje og ærte barista og pisk det godt. Og igen hæld lidt ærte barista i af gangen, så sovsen ikke klumper!
- Skru ned for varmen.
- Tilsæt derefter bearnaise essens, estragon både frisk hakket og tørret, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber – Smag bearnaisen til!
- Server sovsen med det samme, lader du den stå lidt, bliver den meget tyk og tilsæt evt. mere vand eller ærte barista hvis du syntes sovsen er for tyk.
- VELBEKOMME!