LÆKKER HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA – LAVET PÅ FULDKORNSDEJ
Super nem og lækker vegansk fuldkorns pizzadej. Det tager ikke mange minutter at smække denne fuldkorns dej sammen og så passer den faktisk sig selv. Du kan både lave den som koldhævet dej, men også som en hurtig og nem pizza.
Jeg lavede den som en nem og hurtig pizza, da jeg havde en rest af vegansk bolognese og på den måde får du nemt udnyttet dine rester til en anden lækker ret. Det er jo genialt at man kan bruge sine rester til en lækker vegansk pizza bolognese…. MUMS
GRUND OPSKRIFT PÅ VEGANSK FULDKORNS PIZZADEJ
Min fuldkorns dej er en nem og sund dej. Det er en meget simpel opskrift og en dej, som er virkelig nem at arbejde med – den er så nem at rulle ud, det tager ingen tid. Det er en dej der bliver fin og tynd, så den bliver rigtig sprød, når du bager den i ovnen eller på en pizza sten i din grill.
INGREDIENSLISTE TIL FULDKORNS PIZZADEJ:
- GÆR
- VAND
- SALT
- OLIVENOLIE
- ÆBLECIDEREDDIKE
- NEUTRAL SOYA YOGHURT
- HVIDHVEDEMEL
- DURUMMEL
- HAVREMEL
- FULDKORNSMEL
Du kan nøjes med durummel og hvidhvedemel, men jeg kan godt lide at blande de forskellige fuldkornsmel. Men har du kun fuldkornsmel eller havremel i skabet, så bruger du det. Du skal bare bruge noget almindelig hvedemel eller durummel, ellers bliver den altså lidt kedelig. Jeg bruger ca. 100g durummel og mellem 350-400 gram fuldkornsmel (blandet).
SUND VEGANSK PIZZA – LAVET PÅ RESTER
Elsker du også sund fastfood, det gør jeg, og kan allerbedst lide det, når jeg selv har lavet det fra bunden af. Det er bare noget andet.
Fyld til vegansk pizza består af:
- VEGANSK BOLOGNESE – se opskrift: https://mmfitness.dk/vegansk-bolognese-med-linser-og-valnodder/
- BANAN SKALOTTE LØG
- PAPRIKA STRIMLER
- VEGANSK REVET OST FRA VIOLIFE
En lækker kombination, jeg elsker paprika strimler det har jeg altid gjort, så de kommer altid på. Men man vælger jo altid selv, hvad man vil have på sin pizza…
Når jeg bager min pizza i ovnen, bager jeg den i midten af ovnen og i ca. 10 min på 230ºC og så giver jeg den lige 2 min i bunden af min ovn, uden bagepladen, men selvfølgelig på bagepapiret. Så bliver din pizzabund super sprød. Hvis du griller den på grillen på en pizza sten, er det jo slet ikke nødvendigt, der vil den helt automatisk blive sprød!
Den revet ost, lægger jeg i vand imens jeg forbereder min pizza. Lad den gerne ligge i 20-30 min og hæld vandet fra, samt lad det sidste dryppe af i en si. Det gør at den veganske ost smelter ordentlig i ovnen og bliver virkelig lækkert… TRO MIG DET ER DET BEDSTE TRICK!
Kan klart anbefale denne revet ost: https://violifefoods.com/da/vores-produkter/
Jeg køber den veganske ost i min lokale Meny
Spis gerne din hjemmelavede pizza med en god salat eller snackgrønt. Jeg elsker snackgrønt, det er hurtigt, nemt og smager godt sammen med et styk pizza! VELBEKOMME
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE SUNDE OG VEGANSKE FASTFOOD RETTER
UDOVER HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA HAR JEG OGSÅ EN LÆKKER OPSKRIFT PÅ EN HJEMMELAVET BURGER, SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
EN ALTERNATIV MÅDE AT SPISE TORTILLA WRAPS PÅ, NEMLIG MED BØNNEGRYDE, SUPER LÆKKERT OG NEMT, SE HER: https://mmfitness.dk/tortillas-med-bonnegryde-og-guacamole-sundopskrift/
FIND OPSKRIFT PÅ SUND HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA HER:
HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA BOLOGNESE
Ingredienser
Pizzafyld
- 350 gram Vegansk Bolognese
- 40 gram Paprika strimler
- 150 gram Vegansk ost (Jeg bruger Violife)
- 1 stk Banan skalotteløg
Fuldkorns pizzadej
- 20 gram Gær
- 1,5 dl Vand
- 20 gram Olivenolie
- 20 gram Æblecidereddike
- 1 dl Soya neutral yoghurt (Uden sukker)
- 100 gram Hvidhvedemel
- 100 gram Durummel
- 100 gram Havremel
- 50 gram Fuldkornsmel
- 1,5 tsk Salt
Noter
- Du kan sagtens udskifte noget af fuldkornsmelet til almindelig hvedemel, hvis du ikke ønsker en fuldkorns dej.
- Du kan også nøjes med at bruge 200g durummel og 200g fuldkornsmel.
- Jeg bruger gerne flere forskellige slags grov mel, men det er ikke en nødvendighed.
- Tofu
- Tæmpeh
- Kartofler
- Færdig købt fars eller strimler
Fremgangsmåde
Fuldkorns pizzadej
- Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt yoghurt, olie, æblecidereddike og salt. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Gem lidt af fuldkornsmelet til du skal rulle din dej ud.
- Form dejen til en kugle og lad den hvile i skålen i minimum 30 min.
- Forvarm ovnen til 230°C varmluft
- Rul dejen ud på et bord, drysset med lidt mel. Del dejen i 2 lige store stykker og start med at rulle den ene ud til en rund passende pizzatørrelse ovenpå et stykke bagepapir.
- Frys evt. den anden klump dej ned, eller lav 2 forskellige veganske pizzaer
- Tilsæt det ønskede fyld på pizzaen, bag din pizza i 10 min ca.
- Tag din pizza ud og fjern bagepladen og skub din pizza ind i bunden af ovnen og bag den i ca. 2 min. Hold øje med din pizza, måske den kun skal have 1 min, afhængig af din ovn. Når du tager din pizza ud igen, hiver du den tilbage på bagepladen. (dette kan springes over)