YNDLINGSSUPPE – SERIØST HAR DU SMAGT JORDSKOKKESUPPE?
HVIS IKKE, SÅ ER DET NU DU SKAL SMAGE!!
Jeg er ikke den store fan af suppe, eller har altid elsket min mors hjemmelavede suppe. Nu er jeg blevet så voksen, at jeg elsker suppe og især suppe med en masse lækre grøntsager og lækkert tilbehør. Jordskokkesuppe er KLART MIN FAVORIT, den er seriøst virkelig lækker. Ja man må ikke bande, så må jeg bruge ordet seriøst, for at slå helt fast, at denne jordskokkesuppe smager helt fantastisk. PRØV DEN!
FÅ INGREDIENSER – OG ALLIGEVEL VERDENS BEDSTE SUPPE!
Denne jordskokkesuppe er cremet, smagfuld og samtidig mild. Hovedingredienserne er super sunde og hvis du er skeptisk over at spise grøntsager, så vil du her opleve, at GRØNTSAGER kan trylle en helt fantastisk smag frem! SE HER!
Det er så simpelt, at du skræller alle grønsagerne og skærer dem ud i grove tern og koger det i grønsagsbouillion vand!
MEN ER JORDSKOKKER SUNDE? – JA DA!
Jordskokker er fulde af fibre, jern og probiotika. Det sidste gør den lækre rodfrugt til et hit for dit immunforsvar. SÅ DERFOR SKAL DU SELVFØLGELIG PRØVE AT LAVE JORDSKOKKESUPPE!!
MEN HVORFOR SPISE JORDSKOKKER?
Hvis dine tarme skulle bestemme, hvad du skulle spise i aften, ville de formentlig skrige: Jordskokker! Også selvom vi alle sammen godt véd, den lille knold giver luft i maven og er pænt besværlig at klargøre. Jordskokker smager nemlig skønt og specielt, samt de er meget sunde for tarmen og indirekte for immunforsvaret. Stoffet inulin – fibre med probiotiske egenskaber – er jordskokkerne særligt rige på, og dermed fungerer de som en slags naturlig bakteriedræber i kroppen og bekæmper inflammation. Når du spiser jordskokker, sker der en fermenteringsproces, og den beskytter mod tarmkræft.
Så nu er vi vist blevet overbevist om at vi skal altså spise jordskokker, eller i det mindste give jordskokkesuppe et forsøg!!
SKAL DER MERE I MIN JORDSKOKKESUPPE – JA KOKOSMÆLK!
Vi skal selvfølgelig have den cremet smag mere frem og selvom jordskokker er meget cremet i smagen, så giver vi lige suppen et BOOST med en omgang kokosmælk!
SE NÆSTE STEP!
HVAD MED TILBEHØRET?
MIT BEDSTE BUD ER TOFUSPYD DET SMAGER ALTSÅ VIRKELIG GODT!
Min jordskokkesuppe toppes nemlig med spicy tofuspyd. En ting er suppen, som er ret simpel og lækker i sig selv. Men tilbehøret er virkelig helt enestående til en jordskokkesuppe – så prøv endelig.
Find opskrift HER: TOFUSPYD
OPSKRIFT PÅ JORSKOKKESUPPE OG TOFUSPYD KOMMER HER!
JORDSKOKKESUPPE MED TOFUSPYD
Ingredienser
- 1 kg Jordskokker
- 1/2 kg kartofler
- 4 store Gulerødder
- 1 liter Vand (Alt efter ønsket konsistens )
- 1 terning Grønsagsbouillon
- 1 dåse Kokosmælk light
- 1 tsk Frisk kværnet peber
- 1 tsk Havsalt (Eller Urtesalt)
Tofuspyd
- 200 g Tofu (Lægges i pres )
- 1 dl Kokosmælk light
- 1 spsk Teriyaki sovs
- 1 spsk Peanutbutter
- 1/2 tsk Rød karrypasta (Hvis du kan lide din tofu lidt stærk så brug 1 tsk. )
Noter
- Du kan erstatte Tofuspyd med vegansk bacon eller almindelig bacon
- Servere også din jordskokke suppe med et lækkert stykke brød.
- Vær OBS på at det samlede næringsindhold i opskriften er baseret på 1 portion Jordskokkesuppe på 600g og 2 Tofuspyd på 100g
Fremgangsmåde
Jordskokkesuppe
- Inden du starter på suppen, lægger du lige din tofu i pres, hvis den ikke er helt fast.
- Skræl jordskokker, kartofler og gulerødder. Skær dem i grove stykker og hæld dem i en gryde. Dæk dem med ca. 1 liter vand, så det hele kun lige er dækket med vand
- Tilsæt grøntsagsbouillon og bring det hele i kog. Skru ned til middel varme og lad det simre indtil rodfrugterne er kogt igennem. Det tager ca. 15 min. I mellemtiden går du igang med at lave dine tofu spyd.
- Blend grydens indhold når rodfrugterne er kogt helt igennem. Tilsæt kokosmælk og lad den simre et par minutter. Tilsæt rigeligt friskkværnet peber og smag til med salt. Lad suppen stå og simre lidt, til dine tofu spyd er klar.
Tofuspyd
- Kom kokosmælk, teriyaki, peanutbutter og karrypasta i en skål og rør det sammen.
- Skær tofuen i store tern og vend dem i marinaden. Lad dem trække heri i 20 min. (Husk at tofuen skal være presset)
- Steg Tofu ternene på en panden, på middelvarme, sammen med alt marinaden. Det tager små 5-10 min
- Put dine tofu tern på et spyd