LÆKKER OG NEM OPSKRIFT PÅ KOLDHÆVET FULDKORNS PIZZADEJ
Den bedste opskrift på hjemmelavet, koldhævet fuldkorns pizzadej, som giver en sprød pizzabund. Den her pizzadej er nem og langtidshævet. Dejen skal koldhæve i minimum 8 timer og gerne natten over i køleskabet. Det er derfor ideelt, at man laver dejen aftenen før, så den er klar dagen efter. Det kan godt være at denne hjemmelavet pizzadej tager lidt tid at lave, men den smager helt fantastisk og du får verdens bedste hjemmelavede pizza…. MUMS
Vi elsker at grille vores hjemmelavet pizza – ved at du griller den, får du en pizza med god grillsmag, samtidigt med at du med garanti får den sprødeste pizzabund..
INGREDIENSER TIL KOLDHÆVET FULDKORNS PIZZADEJ
INGREDIENSLISTE:
- PIZZAMEL
- HVIDHVEDEMEL
- FULDKORNSMEL
- HAVREMEL
- GÆR
- OLIVENOLIE
- ÆBLECIDEREDDIKE
- SALT
- SUKKER
HOW TO
- Opløs gæren i det kolde vand sammen med sukker
- Tilsæt pizzamel, hvidhvedemel og havremel rør det sammen til der ikke er flere klumper
- Tilsæt salt, olie, æblecidereddike og rør det igen godt sammen
- Tilsæt resten af pizzamelet og fuldkornsmel og rør det godt sammen
- Ælt dejen godt sammen i minimum 10-15 minutter til den er helt glat og smidig
- Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i køleskabet – gerne natten over, men mindst 8 timer
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del den til 4 boller. Ælt bollerne og fold dem ind mod samme punkt, så de får en ren og spændt overfalde
- Læg dem på en bakke eller et spækbræt og lad dem hvile en times tid i køleskabet og gerne længere
- Tag dem ud 30-45 minutter før du skal bruge dem, så de får stuetemperatur
- Rul hver bolle ud til en mellem stor flad cirkel – gerne så tynde som du kan få dem
- Nu er bundene klar til fyldet
INSPIRATION TIL VEGANSK FYLD
Vi lavede to slags pizzaer og de begge blev super GODE… MUMS..
Pizza 1
- Økologisk pizzasauce fra Rema 1000
- Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
- Hakket vegansk fars (Shape me minced fra Naturli) stegt på en pande med løg, hvidløg og krydderurter
- Paprikastrimler
- Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
Pizza 2
- Økologisk pizzasauce fra Rema 1000
- BBQ sauce blandet sammen på pizzaen med pizzasauce
- Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
- Soltørret tomater
- Artiskokker
- Vegansk pølse (Fra Lidl)
- Seitan skiver (Fra Naturli)
- Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
Vi elsker altså hjemmelavet pizza herhjemme og har du ikke tid til at lave en koldhævet fuldkorns pizzadej, jamen så har jeg også en opskrift på fuldkorns pizzadej, som max skal hæve i 30 min, den kan med fordel hæve længere tid, men ikke nødvendigt.
Vi har lavet pizza mange gange, så du kan finde yderligere inspiration her på siden.
Har du en rest vegansk bolognese tilbage kan du med fordel bruge det til en lækker pizza
HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA BOLOGNESE
Eller er du vild med salat pizza med kebab, kan du lave denne veganske pizza.
HJEMMELAVET SALATPIZZA MED VEGANSK KEBAB
Og den sidste vi ofte også laver er vegansk ananas pizza, MUMS….
HJEMMELAVET VEGANSK PIZZA MED TOFU, ARTISKOKKER, SKALOTTELØG OG FRISK ANANAS
FIND OPSKRIFT PÅ KOLDHÆVET FULDKORNS PIZZADEJ HER:
KOLDHÆVET FULDKORNS PIZZADEJ
Ingredienser
- 10 gram Gær
- 2,5 dl vand (Koldt)
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Sukker (Jeg bruger Easis sukker erstatning )
- 1 tsk Æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 200 gram Pizzamel
- 100 gram Hvidhvedemel
- 100 gram Fuldkornsmel
- 50 gram Havremel
Noter
- Økologisk pizzasauce fra Rema 1000
- Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
- Hakket vegansk fars (Shape me minced fra Naturli) stegt på en panden med løg, hvidløg og krydderurter
- Paprikastrimler
- Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
- Økologisk pizzasauce fra Rema 1000
- BBQ sauce blandet sammen på pizzaen med pizzasauce
- Violife pizzaost (Husk at lægge det i koldt vand inden du putter det på pizzaen, så smelter osten bedre)
- Soltørret tomater
- Artiskokker
- Vegansk pølse (Fra Lidl)
- Seitan skiver (Fra Naturli)
- Frisk timian (Kan undlades, vi havde det bare liggende på køl)
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det kolde vand sammen med sukker. Tilsæt salt, olie, æblecidereddike og rør det igen godt sammen.
- Tilsæt 150 gram pizzamel, 100 gram hvidhvedemel og 50 gram havremel rør det sammen til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt resten af pizzamelet 50 gram og 50 gram fuldkornsmel og rør det godt sammen. Gem resten af fuldkornsmelet til du skal ælte dejen.
- Ælt dejen godt sammen i minimum 10-15 minutter til den er helt glat og smidig. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i køleskabet – gerne natten over, men mindst 8 timer.
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del den til 4 boller. Ælt bollerne og fold dem ind mod samme punkt, så de får en ren og spændt overfalde. Læg dem på en bakke eller er spækbræt og lad dem hvile en times tid i køleskabet og gerne mere.
- Tag dem ud 30-45 minutter før du skal bruge dem, så de får stuetemperatur.
- Rul hver bolle ud til en mellem stor flad cirkel – gerne så tynde som du kan få dem. Nu er bundene klar til fyldet.
- Husk altid at bag dine pizzaer i en helt varm ovn – gerne 240°C – 260°C. Det er også vigtigt at have enten en pizzasten eller en bageplade i ovnen, mens den varmer op. Når man lægger pizzaen ind på en brandvarm sten eller bageplade, bliver bunden rigtig sprød og lækker. Du kan også grille dine pizzaer, på en pizzasten med bagepapir, det gør vi altid, MUMS…
- VELBEKOMMEN