HURTIG OPSKRIFT PÅ RAITA
Raita er en indisk dressing/dip man spiser til krydrede indiske retter. Dressingen er ret simpel og nem at lave. En normal Raita laves med frisk mynte, men det bryder jeg mig ikke om. Så jeg undlader mynte og tilføjer stødt koriander. Raita kan laves både med en fed yoghurt eller en lettere yoghurt, man kan også lave den med begge dele.
MED 5 INGREDINSER HAR DU EN SUND OG FRISK INDISK DRESSING:
Du skal bruge 5 ingredienser man ofte har i sit køleskab, hvilket gør at man hurtigt og nem kan lave en frisk dressing/dip til sin mad! Det nemmeste tilbehør og så er det SUNDT! Du skal bruge følgende:
- Agurk
- Tomater
- Hvidløg
- Citron
- Yoghurt (jeg bruger JOE’ KURT, du kan også bruge soya yoghurt)
- Persille
- Basilikum
Spis din Raita til indisk dahl se opskrift HER: https://mmfitness.dk/indisk-dahl-med-kokosmaelk-roedelinser-og-spidskaal/
FIND OPSKRIFT HER!
RAITA – SUND INDISK DRESSING MED AGURK OG TOMAT
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Portion
Forberedelse10 minutter min
Tilberedelse5 minutter min
I alt15 minutter min
Ingredienser
- 2 dl JOE' KURT (eller Alpro Plantgurt Natural (no sugars))
- 100 gram Oatly Imat fraiche
- 1/2 stk Agurk
- 1 fed Hvidløg
- 10 stk Cherrytomater
- 1/2 stk Citron, saften
- 2 spsk Frisk hakket persille
- 1 spsk Frisk hakket basilikum
- 1/2 tsk Stødt Koriander
Noter
- Lav Raita med frisk mynte
- Servere din Raita til lækre krydrede varme retter fx Indisk dahl med røde linser og spidskål. https://mmfitness.dk/indisk-dahl-med-roedelinser-og-spidskaal/
Fremgangsmåde
- Start med at komme yoghurt i en skål og rør det sammen med Imat fraiche, salt, koriander, persille, basilikum og citron.
- Halvver agurken og fjern kernerne. Skær tomaterne over og fjern kernerne. Skær tomater og agurk i mindre tern og kom det i skålen.
- Smag til med salt, koriander og citron.
- Dippen kan med fordel laves noget tid i forvejen, så den kan trække smag.
- VELBEKOMMEN!
Næringsindhold
RAITA – SUND INDISK DRESSING MED AGURK OG TOMAT
Indhold per portion (100 g)
Kalorier 51.5
Kalorier fra fedt 30
% Daglig værdi*
Fedt 3.34g5%
Mættet fedt 1.14g7%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.05g
Enkeltumættet fedt 0.009g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.048mg0%
Kalium 98.6mg3%
Kulhydrater 4.21g1%
Fibre 0.77g3%
Sukker 1.79g2%
Protein 0.9g2%
Vitamin A 25.1IU1%
Vitamin C 10.4mg13%
Calcium 69.5mg7%
Jern 0.14mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.