SUND OG MÆTTENDE SPIDSKÅLSSALAT MED PEANUTBUTTERDRESSING & QUINOA
Super lækker sprød spidskålssalat med peanutbutterdressing og hvid quinoa, der er nem at lave og kan bruges til mange lækre retter. Prøv salaten i pitabrød med falafel, eller i en lækker salatbowl med bønner/linser. Salaten er også perfekt til en lækker grilaften på terrassen. Denne spidskålssalat indeholder mange gode planteproteiner, så den mætter godt, samtidigt med at den smager himmelsk… MUMS 🌱😋
INGREDIENSER TIL SPIDSKÅLSSALAT MED PEANUTBUTTERDRESSING & QUINOA
INGREDIENSLISTE:
- SPIDSKÅL
- ICEBERG
- GULERØDDER
- EDAMAME-BØNNER
- HVID QUINOA – Læs mere her om quinoa som bliver betegnet som superfood. HVAD ER QUINOA?
PEANUTBUTTERDRESSING:
- PEANUTBUTTER
- TERIYAKI SOVS
- KOKOSMÆLK
- RØD KARRYPASTA
- GÆRFLAGER
- CITRONSAFT
HOW TO
- Snit icebergsalat fint
- Riv gulerødder og spidskål i en foodprocessoer
- Optø edamame-bønnerne
- Kog quinoa efter henvisning
- Blend peanutbutterdressingen sammen
- Put alle grøntsagerne og de kogte quinoa op i en skål og bland det sammen
- Hæld peanutbutterdressing over salaten og rør det godt sammen
INSPIRATION TIL LÆKRE SUNDE SALATER
Jeg elsker at lave salater og vi spiser det meget om sommeren, når vi skal grille ☀️ Men vi spiser altid grønt til frokost og aftensmad, det smager fantastisk og du får masser af kostfibre og vitaminer…
Hjemme hos os er coleslaw et kæmpe hit og vi spiser det til rigtig mange ting. I burger, pitabrød, wraps og som tilbehør til en lækker plantebøf.
PRØV DENNE LÆKRE COLESLAW MED FRISK PERSILLE
Vi spiser også gerne en frisk rød spidskålssalat til jul med ristede nødder, æbler og tranebær.. MUMS…
RØD SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER OG TRANEBÆR‘
FIND OPSKRIFT PÅ SPIDSKÅLSSALAT MED PEANUTBUTTERDRESSING & HVID QUINOA
SPIDSKÅLSSALAT MED PEANUTBUTTERDRESSING & QUINOA
Ingredienser
- 200 gram Spidskål
- 200 gram gulerødder
- 200 gram Iceberg salat
- 100 gram Edamame bønner
- 75 gram Quinoa (I rå gram)
PEANUTBUTTERDRESSING
- 1 spsk Peanutbutter
- 10 gram Teriyaki sovs
- 1 dl Kokosmælk light
- 0,5 tsk Rød karrypasta (Brug 1 tsk hvis den skal være mere spicy)
- 10 gram Gærflager
- 1 spsk Citronsaft
Noter
- Spis denne salat i pitabrød, wraps eller i en salatbowl med plantebøf
- Spis denne salat som tilbehør til en grilaften, det er en frisk og sprød salat.
Fremgangsmåde
SPIDSKÅLSALAT
- Blend peanutbutterdressing sammen
- Riv gulerødder og spidskål i en foodprocessoer.
- Optø edamame-bønnerne.
- Kog quinoa efter henvisning.
- Put alle grøntsagerne og de kogte quinoa op i en skål og bland det sammen.
- Hæld peanutbutterdressingen over salaten og rør det godt sammen.
- VELBEKOMMEN
PEANUTBUTTERDRESSING
- Put alle ingredienserne i en blender og blend det godt sammen, der skal ikke være klumber i dressingen. Jeg bruger en smoothieblender, den kan nemt blende en dressing sammen.