OPSKRIFT PÅ VEGANSK BEEF WELLINGTON – LÆKKER VEGANSK HOVEDRET
Lækker og smagsfuld vegansk beef wellington lavet på tofu og grøntsager. Beef wellington er perfekt at servere til Nytår eller hvis du skal servere en lækker vegansk hovedret. Jeg har lavet det til Nytår, hvor jeg servereret det til mine gæster, som spiser kød og de var vilde med den veganske udgave af beef wellington.
Vi er hjemme hos os vilde med retten – også min søn, og laver det gerne i weekenderne, hvis vi skal forkæle os selv med en lækker vegansk middag. MUMS…..
INGREDIENSER TIL VEGANSK BEEF WELLINGTON
INGREDIENSLISTE:
- Skalotteløg
- Hvidløg
- Porre
- Brune champignoner
- Valnødder
- Tomatpure
- Soja sauce
- Tofu – Jeg bruger den økologiske fra REMA 1000
- Citronsaft – Friskpresset
- Butterdej – Jeg bruger en frisk færdigkøbt dej
- Hampemel – Købt i Meny
- Hvid fuldkorns hvedemel
- Oliven olie
HOW TO – VEGANSK BEEF WELLINGTON
- Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Læg tofuen i pres imens du tilbereder det resterende. Læg noget tungt ovenpå, jeg bruger en vægtskive, men en stor bog kan også bruges.
- Skyl og hak svampene i små stykker, sammen med løg, porre og hvidløg. Steg dem på en pande i lidt olie/vand. Tilsæt timian, oregano, paprika, spidskommen og drys godt med salt og peber. Steg et par minutter, indtil det er gyldent og blødt. Lad køle af på en tallerken.
- Hak valnødderne groft og rist dem på panden under lav/middel varme indtil gyldne. Lad dem køle af på en tallerken. Smuldre den pressede tofu.
- I en foodprocessor eller minihakker finthakkes nødderne. Du kan også hakke dem fint med en kniv. I minihakkeren eller foodprocessor tilføjes nu tofu (smuldret), de stegte svampe, sojasauce, tomatpuré og lidt citronsaft. Blend det hele godt til du har en fast og finthakket konsistens.
- Tilsæt nu hvid hvedemel og hampemel til blandingen og bland det rundt med en ske.
- Rul butterdejen ud i en aflang firkant på bagepladen på bagepapir og form nu farsen med hænderne og læg den på en ca. 20 cm. lang og 12 cm. bred. Skær linjer i siderne af butterdejen (se billeder nedenfor), og læg skiftevis et stykke butterdej hen over farsen. I mellem stykkerne pensles/sprøjtes der med lidt olie undervejs.
- Drys til sidst med lidt flagesalt.
- Bag nu brødet i 25-30 min. til det er gyldent på toppen.
INSPIRATION TIL 3 RETTERS VEGANSK MENU
Mangler du inspiration til vegansk middag, hvor du gerne vil servere 3 retters menu, så se HER!
Jeg lavede 3 retters vegansk nytårs menu, til vores gæster nytårs aften, og det var så LÆKKERT….
3 RETTERS MENU:
FORRET: VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERODS-DILD DRESSING
HOVEDRET: VEGANSK BEEF WELLINGTON MED SØDE KARTOFLER, HJEMMELAVET BEARNAISESOVS, SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLE & VEGANSK FETA
DESSERT: VEGANSK BROWNIE MED SORBET IS
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK BEEF WELLINGTON HER:
VEGANSK BEEF WELLINGTON – VEGANSK HOVEDRET
Ingredienser
- 1 styk skalotteløg
- 4 mellem hvidløg
- 1 lille Porre
- 200 gram Champignon (Gerne brune)
- 100 gram Valnødder
- 2 spsk Tomatpuré
- 2 spsk Soyasauce
- 200 gram Tofu (Fast)
- 1 spsk Citronsaft (Frisk presset)
- 20 gram Hampemel
- 50 gram Hvidhvedemel
- 1 pakke Frisk Butterdej (245 gram)
- Olivenolie (Til pensling)
Noter
Fremgangsmåde
- Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Læg tofuen i pres imens du tilbereder det resterende. Læg noget tungt ovenpå, jeg bruger en vægtskive, men en stor bog kan også bruges.
- Skyl og hak svampene i små stykker sammen med løg, porre og hvidløg. Steg dem på en pande i lidt olie/vand. Tilsæt timian, oregano, paprika, spidskommen og drys godt med salt og peber. Steg et par minutter indtil det er gylden og blødt. Lad køle af på en tallerken.
- Hak valnødderne groft og rist dem på panden under lav/middel varme indtil gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.
- Smuldre den pressede tofu.
- I en foodprocessor eller minihakker finthakkes nødderne. Du kan også hakke dem fint med en kniv. I minihakkeren eller foodprocessor tilføjes nu tofu (smuldret), de stegte svampe, sojasauce, tomatpuré og lidt citronsaft. Blend det hele godt til du har en fast og finthakket konsistens.
- Tilsæt nu hvid hvedemel og hampemel til blandingen og bland det rundt med en ske. Du kan ersatte alt melet med almindelig hvedemel.
- Rul butterdejen ud i en aflang firkant på bagepladen på bagepapir og form nu farsen med hænderne og læg den på en ca. 20 cm. lang og 12 cm. bred. Skær linjer i siderne af butterdejen (se billeder ovenfor), og læg skiftevis et stykke butterdej hen over farsen. I mellem stykkerne pensles/ sprøjtes der med lidt olie undervejs.
- Drys til sidst med lidt flagesalt.
- Bag nu beef wellington i 25-30 min. Til det er gyldent på toppen.
- Velbekommen