HJEMMELAVET SUND VEGANSK BLOMKÅLSBEARNAISE – SMAGER HIMMELSK
DU TROR DET ER LØGN, MEN DET ER DET IKKE, DU KAN LAVE DEN LÆKRESTE OG SUNDESTE BEARNAISESOVS LAVET PÅ BLOMKÅL!! Ja du læste rigtigt! Bearnaise lavet på blomkål, som smager vildt lækkert og jeg er vildt begejstret over hvor lækker og cremet sovsen bliver og du får en ægte bearnaisesovs smag!! Denne bearnaisesovs er lavet uden fløde, smør, olie og alligevel får du den lækreste sovs!! LOV MIG AT DU PRØVER, AT LAVE DENNE BEARNAISESOVS!
INGREDIENSER
INGREDIENSLISTE:
- BLOMKÅL
- KOKOSMÆLK – Jeg bruger altid light kokosmælk, det kan jeg bedst lide.
- LØG
- HVIDVINSEDDIKE
- DIJONSENNEP
- FRISK ESTRAGON
- GURKEMEJE
- SALT & PEBER
HOW TO
DET ER SÅ NEMT AT LAVE OG ENDNU EN GRUND TIL AT DU SKAL PRØVE AT LAVE DENNE UDGAVE AF BEARNAISESOVS!
- KOG BLOMKÅL MØRT
- SVITS LØG I HVIDVINSEDDIKE OG DIJONSENNEP
- TILSÆT KOKOSMÆLK
- BLEND SOVSEN MED EN STAVBLENDER ELLER I EN BLENDER
- TILSÆT GURKEMEJE, LIDT AF GANGEN TIL SOVSEN FÅR DEN RETTE FARVE
- TILSÆT MASSERE AF FRISK HAKKET ESTRAGON
- TILSÆT SALT & PEBER
- SMAG SOVSEN TIL MED SALT, ESTRAGON OG EVT. BEARNAISE-ESSENS
INSPIRATION TIL LÆKKER HJEMMELAVET SØD KARTOFFEL BURGER MED VEGANSK BLOMKÅLSBEARNAISE
Elsker du at grille, så har jeg den perfekte sommer ret med vegansk blomkålsbearnaise. Nemlig hjemmelavede burgere og det smager jo altid lækkert! Og denne burger er lavet med grillet sød kartoffel og bønnebøffer, der også kan grilles!
OPSKRIFT PÅ BØNNEBØFFER: https://mmfitness.dk/bonneboffer-lavet-pa-kedneybonner-og-havregryn/
Mangler du inspiration til flere lækre sommer retter, så kan du på siden her finde:
KIKÆRTEBØFFER MED BROCCOLISALAT: https://mmfitness.dk/veganske-kikaerteboffer-med-friske-krydderurter/
HJEMMELAVET PIZZA, DER OGSÅ KAN GRILLES: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-pizza-med-tofu-og-frisk-ananas/
SALAT BOWL MED BBQ SEITAN, SEITAN KAN OGSÅ GRILLES: https://mmfitness.dk/vegansk-salat-bowl-med-seitan-og-sode-kartofler/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK BLOMKÅLSBEARNAISE HER:
VEGANSK BLOMKÅLSBEARNAISE
Ingredienser
- 1 mellem Blomkål
- 1 dåse Kokosmælk light
- 2 små Løg
- 2 tsk Dijon sennep
- 2 spsk Hvidvinseddike
- 5 spsk Frisk hakket estragon
- 1-2 knivspids Gurkemeje
- salt og peber
- 1 tsk Bearnaise essens (Kan købes i Rema 1000, brug det kun når du smager sovsen til.)
Noter
- Spis blomkålsbearnaise i en hjemmelavet burger
- Spis blomkålsbearnaise til nye kartofler, plantedeller og en god salat
- Du kan skifte frisk estragon ud med tørre estragon.
Fremgangsmåde
- Blomkål skæres i små stykker og koges helt mørt, herefter hældes vandet fra.
- Løg hakkes groft og “vandsteges”, i en gryde for sig selv, i hvidvinseddike og sennep.
- Det kogte blomkål tilsættes sammen med kokosmælk. Blend det i gryden med en stavblender.
- Tilsæt en smule gurkemeje for farve og rigeligt med estragon indtil bearnaisesovsen får den ønskede smag. Smag til med rigeligt salt, peber og evt. bearnaise-essens
- VELBEKOMME!