SUPER LÆKKER VEGANSK CHAMPIGNONSOVS – LAVET PÅ BRUNE CHAMPIGNONER
Super nem og smagsfuld champignonsovs med få ingredienser og en sundere udgave af en god sovs. Denne sovs er lavet på Ærte barista der gør den cremet og lækker. En super lækker vegansk sovs til din aftensmad, mums 🌱 🙌🏻
INGREDIENSER TIL VEGANSK CHAMPIGNONSOVS
INGREDIENSLISTE:
- BRUNE CHAMPIGNON
- SKALOTTELØG
- ÆRTE BARISTA – Jeg bruger Ærte Barista fra DRYK
- MAJSSTIVELSE
- GÆRFLAGER
- SOJA SOVS
- SALT & PEBER
HOW TO
- Rens champignon’erne og skær dem i skiver.
- Hak løget fint.
- Steg de brune champignon på en pande til væden er væk. Ca. 5 minutter ved middelhøj varme.
- Svits løg i en lille kasserolle, tilsæt plantemælk, gærflager, soja og kog det op.
- Put majsstivelse i et glas og rør det sammen med en lille smule koldt vand
- Hæld det i sovsen, og bring det i kog til sovsen begynder at tykne sig. Rør det godt rundt, så der ikke er klumper.
- Smag sovsen til med salt og peber. Når du syntes sovsen har den rette konsistens, tilsætter du de stegte champignoner.
- Smag sovsen til igen med salt, peber og evt. lidt mere soja.
INSPIRATION TIL VEGANSK MIDDAG MED CREMET CHAMPIGNONSOVS
Jeg elsker champignonsovs og jeg står lidt alene om det i min familie, hverken min mand eller søn er så vilde med champignoner, men jeg elsker dem og især som sovs.. Jeg er ikke den store sovse spiser, har aldrig været så vild med sovs og er det faktisk heller ikke i dag. Men vegansk champignonsovs ELSKER JEG! Og jeg må indrømme at min egen opskrift er virkelig god og så er den altså super nem og du kan hurtigt lave en lille portion til dig selv, MUMS…
Inspiration til en lækker middag med champignonsovs, hasselback søde kartofler, hjemmelavet agurksalat og vegansk kyllingfilet
SE HER:
VEGANSKE TARTELETTER MED CHAMPIGNONER
Champignoner smager himmelsk og især i veganske tarteletter, og der skal det lige siges at der kan min mand godt lide dem. Så længe de er stegte, skåret i skiver eller hakket, så kan han godt spise champignoner.
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK CHAMPIGNONSOVS HER:
VEGANSK CHAMPIGNONSOVS
Ingredienser
- 200 gram Champignon (Gerne de brune)
- 2 små skalotteløg
- 300 gram Ærte Barista
- 15 gram Majsstivelse
- 1 spsk Soyasauce
- 1 spsk Gærflager
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk Peber
Fremgangsmåde
- Rens champignon'erne og skær dem i skiver
- Hak løget fint
- Steg de brune champignoner på en pande til væden er væk. Ca. 5 minutter ved middel høj varme
- Svits løg i en lille kasserolle, tilsæt plantemælk, gærflager, soja og kog det op. Put majsstivelse i et glas og rør det sammen med en lille smule koldt vand
- Hæld det i sovsen, og bring det i kog til sovsen begynder at tykne. Rør det godt rundt, så der ikke er klumper
- Smag sovsen til med salt og peber. Når du syntes sovsen har den rette konsistens, tilsætter du de stegte champignoner
- Smag sovsen til igen med salt, peber og evt. lidt mere soja
- VELBEKOMMEN