VEGANSK CHAMPIGNONSOVS

vegansk champignonsovs

SUPER LÆKKER VEGANSK CHAMPIGNONSOVS – LAVET PÅ BRUNE CHAMPIGNONER

Super nem og smagsfuld champignonsovs med få ingredienser og en sundere udgave af en god sovs. Denne sovs er lavet på Ærte barista der gør den cremet og lækker. En super lækker vegansk sovs til din aftensmad, mums 🌱 🙌🏻

INGREDIENSER TIL VEGANSK CHAMPIGNONSOVS

INGREDIENSLISTE:

  • BRUNE CHAMPIGNON
  • SKALOTTELØG
  • ÆRTE BARISTA – Jeg bruger Ærte Barista fra DRYK
  • MAJSSTIVELSE
  • GÆRFLAGER
  • SOJA SOVS
  • SALT & PEBER

HOW TO

  • Rens champignon’erne og skær dem i skiver.
  • Hak løget fint.
  • Steg de brune champignon på en pande til væden er væk.  Ca. 5 minutter ved middelhøj varme.
  • Svits løg i en lille kasserolle, tilsæt plantemælk, gærflager, soja og kog det op. 
  • Put majsstivelse i et glas og rør det sammen med en lille smule koldt vand
  • Hæld det i sovsen, og bring det i kog til sovsen begynder at tykne sig. Rør det godt rundt, så der ikke er klumper. 
  • Smag sovsen til med salt og peber. Når du syntes sovsen har den rette konsistens, tilsætter du de stegte champignoner. 
  • Smag sovsen til igen med salt, peber og evt. lidt mere soja. 

INSPIRATION TIL VEGANSK MIDDAG MED CREMET CHAMPIGNONSOVS

Jeg elsker champignonsovs og jeg står lidt alene om det i min familie, hverken min mand eller søn er så vilde med champignoner, men jeg elsker dem og især som sovs.. Jeg er ikke den store sovse spiser, har aldrig været så vild med sovs og er det faktisk heller ikke i dag. Men vegansk champignonsovs ELSKER JEG! Og jeg må indrømme at min egen opskrift er virkelig god og så er den altså super nem og du kan hurtigt lave en lille portion til dig selv, MUMS…

Inspiration til en lækker middag med champignonsovs, hasselback søde kartofler, hjemmelavet agurksalat og vegansk kyllingfilet

SE HER:

KØDFRI MIDDAG

PLANTEBASERET KYLLINGFILET

VEGANSKE TARTELETTER MED CHAMPIGNONER

Champignoner smager himmelsk og især i veganske tarteletter, og der skal det lige siges at der kan min mand godt lide dem. Så længe de er stegte, skåret i skiver eller hakket, så kan han godt spise champignoner.

VEGANSKE TARTELETTER

SUND VEGANSK MADPLAN UGE 14

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK CHAMPIGNONSOVS HER:

VEGANSK CHAMPIGNONSOVS

VEGANSK CHAMPIGNONSOVS

5 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Champignon (Gerne de brune)
  • 2 små skalotteløg
  • 300 gram Ærte Barista
  • 15 gram Majsstivelse
  • 1 spsk Soyasauce
  • 1 spsk Gærflager
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk Peber

Fremgangsmåde

  • Rens champignon'erne og skær dem i skiver
  • Hak løget fint
  • Steg de brune champignoner på en pande til væden er væk. Ca. 5 minutter ved middel høj varme
  • Svits løg i en lille kasserolle, tilsæt plantemælk, gærflager, soja og kog det op. Put majsstivelse i et glas og rør det sammen med en lille smule koldt vand
  • Hæld det i sovsen, og bring det i kog til sovsen begynder at tykne. Rør det godt rundt, så der ikke er klumper
  • Smag sovsen til med salt og peber. Når du syntes sovsen har den rette konsistens, tilsætter du de stegte champignoner
  • Smag sovsen til igen med salt, peber og evt. lidt mere soja
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK CHAMPIGNONSOVS
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 47.6 Kalorier fra fedt 16
% Daglig værdi*
Fedt 1.74g3%
Mættet fedt 0.17g1%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.016g
Enkeltumættet fedt 0.001g
Kolesterol -3mg-1%
Salt 1.54mg0%
Kalium 177mg5%
Kulhydrater 5.61g2%
Fibre 0.45g2%
Sukker 1.79g2%
Protein 2.63g5%
Vitamin A 0.052IU0%
Vitamin C 0.24mg0%
Calcium 10.3mg1%
Jern 0.34mg2%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »