SUND OG LÆKKER VEGANSK LASAGNE MED BØNNEFYLD OG SØD KARTOFFEL
Nem, sund og uimodståelig lækker vegansk lagsagne, fyldt med grønsager og bønner. Denne lasagne er ikke lavet på almindelig pastaplader, men med sød kartoffelskiver, der giver lasagnen en rigtig lækker smag og konsistens. Søde kartofler har jo en lækker sød smag og jeg elsker konsistensen af en sød kartoffel der er bagt med en kombination af en krydret og cremet tomatsovs med grønsager og bønner. MUMS, JEG LOVER JER FOR DEN ER LÆKKER! Elsker i søde kartofler ligesom jeg gør, vil I elske denne VEGANSKE LASAGNE. Derudover har jeg toppet min lasagne med Hokkaido græskar og vegansk ost. Dette er smager virkelig godt – bagt græskar med smeltet ost, det kan slet ikke beskrives hvor lækkert det er, så det må i love mig at prøve…. I VIL IKKE FORTRYDE!
INGREDIENSLISTE TIL SUND VEGANSK LASAGNE
Heldigvis er denne lasagne meget nemt, da det er ganske almindelige råvarer i skal bruge, som man kan købe i det lokale supermarked, hvilket gør at I nemt kan kaste jer ud i at prøve verdens bedste veganske lasagne.
INGREDIENSLISTE:
- SØDE KARTOFLER
- GULERØDDER
- SQUASH
- PEBERFRUGT
- LØG
- HVIDLØG
- STØDT SPIDSKOMMEN
- KORRIANDER
- STØDT CHILI
- SØD PAPRIKA
- RØGET PAPRIKA
- OREGANO
- CAYENNE PEBER
- SALT&PEBER
- HAKKET TOMATER
- TOMAT PASSATA
- TOMATPURÈ
- BØNNER PÅ DÅSE
- HOIKKAIDO GRÆSKAR
- REVET OST
STEP 1- VEGANSK LASAGNE OG GRØNSAGER
- Start med at hakke alle grønsagerne. Jeg bruger en foodprocessor, så går det meget hurtigere. Super nemt, jeg elsker at man kan hakke det hele på 20 sek.
- Svits alle grønsagerne i en gryde i 5-10 min og tilsæt alle krydderier. Et lille tip, når der skal bruges mange krydderier, så blander jeg det hele sammen i en lille skål, så er de lige til at putte i gryden. Steg videre i 5 min.
- Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt i 5 min.
STEP 2 – VEGANSK LASAGNE OG BØNNER
- Tilsæt tomat passata og hakket tomater – rør det rundt.
- Skyl og dræn alle bønnerne, jeg brugte hvide, kedney og sorte bønner, man kan bruge lige dem man bedst kan lide, jeg kan bare godt lide at få forskellige bønner i en tomatsovs. Det gør bønnefyldet mere spændende. Put alle bønnerne i tomatsoven og rør det godt rundt.
STEP 3 – VEGANSK LASAGNE OG SØD KARTOFFEL
- Imens tomatsovsen med bønnerne står og simre, skrubber du de søde kartofler godt og skærer dem i tynde skiver
- Dernæst begynder du at samle din lasagne. Smør dit fad med olie og start med et lag bønnefyld i bunden og dernæst kartoffelskiver, forsæt med lagene til du ikke har mere. Slut af med et lag bønnefyld
- Skyl dit græskar grundigt og skær det i tern, put græskarstykkerne på toppen af din lasagne.
STEP 4 – VEGANSK LASAGNE BAGT I OVNEN
- Et lille tip, læg den veganske ost i blød, i vand, i 20-30 min og læg det i en si, så vandet drypper af. Din veganske ost smelter meget bedre.
- Vegansk ost kan smage virkelig dårligt og af ingenting, men Violife oste er virkelig gode og er fyldt med smag. SE HER: https://violifefoods.com/da/product/revet-original/ Jeg bruger altid denne ost, den er så god. Jeg køber den hos Meny.
- Start med at sætte din lasagne i ovnen uden ost på toppen og giv den 30 min på 200ºC i varmluft og dernæst drysser du din ost på, som har ligget i blød og giv den yderligere 15-20 min.
VELBEKOMMEN
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTER
ER DU VILD MED SØD KARTOFFEL, SÅ SKAL DU PRØVE BAGT SØD KARTOFFEL MED FYLD, MUMS DET SMAGER GODT….
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/veganske-bagte-sode-kartofler-med-mexcicansk-fyld/
ER DU VILD MED BØNNER, SÅ SKAL DU PRØVE MIN CHILI SIN CARNE, DEN ER SÅ LÆKKER OG SÅ ER DER NACHOS TIL….
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/chili-sin-carne-med-nachos/
HAR DU LYST TIL AT PRØVE FLERE OPSKRIFTER MED GRÆSKAR, SKAL DU PRØVE MIN GRÆSKAR GRYDE VIKELIG LÆKKER RET.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/graeskargryde-med-kikaerter-og-soyabites/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK LASAGNE HER:
VEGANSK LASAGNE MED SØD KARTOFFEL
Ingredienser
- 2 små Søde kartofler (Ca 450 gram)
- 1/2 mellem Hokkaido græskar (350g, kan undlades)
- 3 store Gulerødder
- 1 stort Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1 lille Squash
- 1 stor Rød peberfrugt
- 1 dåse Tomatpuré
- 2 dåser Hakket tomater (Gerne med smag )
- 1 glas Tomat passata
- 3 dåser Bønner (Sorte, hvide og kedney bønner )
- 2 tsk Spidskommen
- 1 tsk Stødt chili
- 1 tsk Stødt koriander
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Oregano
- 1 knivspids Cayenne peber
- 1 tsk Salt&Peber
- 1 pose Vegansk ost (Jeg anbefaler Violife )
Noter
- Du behøver ikke at bruge tre forskellige slags bønner, du kan sagtens nøjes med 2 eller 1 slags. Jeg kan bare bedst lige at have forskellige bønner i min tomatsovs
- Græskar på toppen, kan undlades men det smager virkelig godt og især med smeltet ost, MUMS. Lov mig at prøv det hvis i godt kan lide græskar!
- Er du ikke til vegansk ost og har “kødfrie” dage, kan du vælge at putte almindelig revet ost på din lasagne.
Fremgangsmåde
- Start med at hakke alle grønsagerne, jeg bruger en foodprocessor, så går det meget hurtigere. Super nemt, jeg elsker at man kan hakke det hele på 20 sek.
- Svits alle grønsagerne i en gryde i 5-10 min og tilsæt alle krydderier. Et lille tip, når der er så mange krydderier, så blander jeg det hele sammen i en lille skål, så de lige til at putte i gryden. Steg videre i 5 min.
- Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt i 5 min.
- Tilsæt tomat passata og hakket tomater og rør det rundt.
- Skyl og dræn alle bønnerne, jeg brugte hvide, kedney og sorte bønner, man kan bruge lige dem man bedst kan lide, jeg kan bare godt lide at få forskellige bønner i i en tomatsovs. Det gør bønnefyldet mere spændende. Put alle bønnerne i tomatsoven og rør det godt rundt.
- Imens tomatsovsen med bønnerne står og simre, skrubber du de søde kartofler godt og skær dem i tynde skiver.
- Dernæst begynder du at samle din lasagne. Smør dit fad med olie og start med et lag bønnefyld i bunden og dernæst kartoffelskiver, forsæt med lagene til du ikke har mere. Slut af med et lag bønnefyld.
- Skyl din græskar grundigt og skær den i tern, put græskarstykkerne på toppen af din lasagne.(Kan undlades, hvis du ikke ønsker græskar på din lasagne)
- Et lille tip, læg den veganske ost i blød i vand i 20-30 min og læg dem i en si, så vandet drypper af. Din veganske ost smelter meget bedre.
- Start med at sætte din lasagne i ovnen uden ost på toppen og giv den 30 min. på 200ºC i varmluft og dernæst drysser du din ost på, som har ligget i blød og giv den yderligere 15-20 min.
- VELBEKOMMEN