VEGANSK PASTA AL RAGÚ

vegansk pasta al ragú

DEN BEDSTE KØDSOVS UDEN KØD – VEGANSK PASTA AL RAGÚ MED SVAMPE & TOFU

En ragù er det italienske navn for en kødsovs, der er simret i mange timer ved lav varme. Retten laves i hele Italien i forskellige variationer. Derfor har jeg tilladt mig at lave en vegansk udgave, hvor jeg har fundet inspiration fra andre veganske pasta al ragú.

Min udgave er med svampe, tofu, blomkål og valnødder som bages i ovnen. Sovsen er lavet på løg, hvidløg, knodselleri, gulerødder og tomatpuré. Så en lækker plantebaseret kødfrisovs med masser af grøntsager, der tilsammen giver en lækker smag – samme smag bare uden kød. MUMS……

INGREDIENSER TIL VEGANSK PASTA AL RAGÚ

INGREDIENSLISTE:

  • BLOMKÅL
  • SVAMPE
  • TOFU – fast tofu, min yndlings er den økologiske fra Rema 1000, da den kan rives på et rivejern. PLANTE KØKKENET TOFU
  • VALNØDDER
  • OLIE
  • SALT & PEBER

SOVS:

  • LØG
  • HVIDLØG
  • GULEROD
  • KNOLDSELLERI
  • TOMATPURÉ
  • MISO SOJAPASTA
  • BALSAMICO RØD
  • RØGET PAPRIKA
  • SALT & PEBER
  • VAND

TOPPINGS:

  • GÆRFLAGER – Kan undlades

HOW TO

  • Start med at lægge tofu i pres, imens klargør du grøntsagerne.
  • Hak blomkål, svampe og valnødder fint i en foodprocessor.
  • Riv tofu på et rivejern.
  • Bland hakket blomkål, svampe valnødder og revet tofu sammen i en bradepande med lidt olie, salt og peber. Jeg bruger olie på spray.
  • Bag det hele sammen i 30 min på 200º, rør rundt i det efter 15 min.
  • Imens klaregør du ingredienserne til sovsen.
  • Hak løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri fint i en foodprocessor.
  • Svits det sammen i en gryde eller sauterpande.
  • Tilsæt krydderier, balsamico, miso og tomatpuré og rør det godt sammen.
  • Lad det stege i 5-10 min.
  • Tilsæt grøntsagsfarsen. (bagt blomkål, svampe, valnødder og tofu)
  • Tilsæt vand og lad det simre i 20-30 min. Det må gerne simre i længere tid.
  • Imens din al ragú simre, koger du din pasta. Jeg bruger italiensk pasta, du kan også bruge italiensk spaghetti.
  • Smag din sovs til med salt & peber.
  • Rør din pasta sammen med al ragú og servere evt med gærflager på toppen.

INSPIRATION TIL VEGANSK BOLOGNESE

Er du ikke vild med tofu og mangler inspiration til en lækker vegansk bolognese, som minder meget om denne pastaret, så skal du prøve min veganske bolognese med linser og valnødder.

VEGANSK BOLOGNESE MED LINSER OG VALNØDDER

vegansk bolognese

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK PASTA AL RAGÚ HER:

VEGANSK pasta al ragù

VEGANSK PASTA AL RAGÚ

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Portioner
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 1 lille Blomkål
  • 75 gram Valnødder
  • 300 gram Champignon (Gerne de brune eller mix.)
  • 200 gram Tofu (Fast)

Sovs

  • 1 lille Løg
  • 2 små Hvidløg
  • 2 styk Gulerødder
  • 200 gram Knoldselleri
  • 140 gram Tomatpuré
  • 1 tsk Miso (Sojapasta)
  • 1 spsk Rød balsamico eddike
  • 1 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 tsk Røget paprika
  • 600 ml Vand

Tilbehør

  • 1 pose Pasta (Gerne Italiensk )
  • Gærflager (Drys på toppen)

Fremgangsmåde

  • Start med at lægge tofu i pres imens klargør du grøntsagerne.
  • Hak blomkål, svampe og valnødder fint i en foodprocessor. Riv tofu på et rivejern.
  • Bland hakket blomkål, svampe valnødder og revet tofu sammen i en bradepande med lidt olie, salt og peber. Jeg bruger olie på spray.
  • Bag det hele sammen i 30 min på 200º, rør rundt i det efter 15 min. Imens klaregør du ingredienserne til sovsen.
  • Hak løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri fint i en foodprocessor Svits det sammen i en gryde eller sauterpande Tilsæt krydderier, balsamico, miso og tomatpuré og rør det godt sammen. Lad det stege i 5-10 min.
  • Tilsæt grøntsagsfarsen (bagt blomkål, svampe, valnødder og tofu)Tilsæt vand og lad det simre i 20-30 min. Det må gerne simre i længere tid.
  • Imens din al ragú simrer, koger du din pasta. Jeg bruger italiensk pasta, du kan også bruge italiensk spaghetti.
  • Smag din sovs til med salt & peber. Rør din pasta sammen med al ragú og server evt. med gærflager på toppen.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK PASTA AL RAGÚ
Indhold per portion (100 Gram)
Kalorier 60.3 Kalorier fra fedt 30
% Daglig værdi*
Fedt 3.36g5%
Mættet fedt 0.38g2%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 2.09g
Enkeltumættet fedt 0.67g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.6mg0%
Kalium 236mg7%
Kulhydrater 3.83g1%
Fibre 1.13g5%
Sukker 1.33g1%
Protein 3.35g7%
Vitamin A 57.6IU1%
Vitamin C 12.7mg15%
Calcium 21.2mg2%
Jern 0.35mg2%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »