DEN BEDSTE KØDSOVS UDEN KØD – VEGANSK PASTA AL RAGÚ MED SVAMPE & TOFU
En ragù er det italienske navn for en kødsovs, der er simret i mange timer ved lav varme. Retten laves i hele Italien i forskellige variationer. Derfor har jeg tilladt mig at lave en vegansk udgave, hvor jeg har fundet inspiration fra andre veganske pasta al ragú.
Min udgave er med svampe, tofu, blomkål og valnødder som bages i ovnen. Sovsen er lavet på løg, hvidløg, knodselleri, gulerødder og tomatpuré. Så en lækker plantebaseret kødfrisovs med masser af grøntsager, der tilsammen giver en lækker smag – samme smag bare uden kød. MUMS……
INGREDIENSER TIL VEGANSK PASTA AL RAGÚ
INGREDIENSLISTE:
- BLOMKÅL
- SVAMPE
- TOFU – fast tofu, min yndlings er den økologiske fra Rema 1000, da den kan rives på et rivejern. PLANTE KØKKENET TOFU
- VALNØDDER
- OLIE
- SALT & PEBER
SOVS:
- LØG
- HVIDLØG
- GULEROD
- KNOLDSELLERI
- TOMATPURÉ
- MISO SOJAPASTA
- BALSAMICO RØD
- RØGET PAPRIKA
- SALT & PEBER
- VAND
TOPPINGS:
- GÆRFLAGER – Kan undlades
HOW TO
- Start med at lægge tofu i pres, imens klargør du grøntsagerne.
- Hak blomkål, svampe og valnødder fint i en foodprocessor.
- Riv tofu på et rivejern.
- Bland hakket blomkål, svampe valnødder og revet tofu sammen i en bradepande med lidt olie, salt og peber. Jeg bruger olie på spray.
- Bag det hele sammen i 30 min på 200º, rør rundt i det efter 15 min.
- Imens klaregør du ingredienserne til sovsen.
- Hak løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri fint i en foodprocessor.
- Svits det sammen i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt krydderier, balsamico, miso og tomatpuré og rør det godt sammen.
- Lad det stege i 5-10 min.
- Tilsæt grøntsagsfarsen. (bagt blomkål, svampe, valnødder og tofu)
- Tilsæt vand og lad det simre i 20-30 min. Det må gerne simre i længere tid.
- Imens din al ragú simre, koger du din pasta. Jeg bruger italiensk pasta, du kan også bruge italiensk spaghetti.
- Smag din sovs til med salt & peber.
- Rør din pasta sammen med al ragú og servere evt med gærflager på toppen.
INSPIRATION TIL VEGANSK BOLOGNESE
Er du ikke vild med tofu og mangler inspiration til en lækker vegansk bolognese, som minder meget om denne pastaret, så skal du prøve min veganske bolognese med linser og valnødder.
VEGANSK BOLOGNESE MED LINSER OG VALNØDDER
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK PASTA AL RAGÚ HER:
VEGANSK PASTA AL RAGÚ
Ingredienser
- 1 lille Blomkål
- 75 gram Valnødder
- 300 gram Champignon (Gerne de brune eller mix.)
- 200 gram Tofu (Fast)
Sovs
- 1 lille Løg
- 2 små Hvidløg
- 2 styk Gulerødder
- 200 gram Knoldselleri
- 140 gram Tomatpuré
- 1 tsk Miso (Sojapasta)
- 1 spsk Rød balsamico eddike
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Peber
- 1 tsk Røget paprika
- 600 ml Vand
Tilbehør
- 1 pose Pasta (Gerne Italiensk )
- Gærflager (Drys på toppen)
Fremgangsmåde
- Start med at lægge tofu i pres imens klargør du grøntsagerne.
- Hak blomkål, svampe og valnødder fint i en foodprocessor. Riv tofu på et rivejern.
- Bland hakket blomkål, svampe valnødder og revet tofu sammen i en bradepande med lidt olie, salt og peber. Jeg bruger olie på spray.
- Bag det hele sammen i 30 min på 200º, rør rundt i det efter 15 min. Imens klaregør du ingredienserne til sovsen.
- Hak løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri fint i en foodprocessor Svits det sammen i en gryde eller sauterpande Tilsæt krydderier, balsamico, miso og tomatpuré og rør det godt sammen. Lad det stege i 5-10 min.
- Tilsæt grøntsagsfarsen (bagt blomkål, svampe, valnødder og tofu)Tilsæt vand og lad det simre i 20-30 min. Det må gerne simre i længere tid.
- Imens din al ragú simrer, koger du din pasta. Jeg bruger italiensk pasta, du kan også bruge italiensk spaghetti.
- Smag din sovs til med salt & peber. Rør din pasta sammen med al ragú og server evt. med gærflager på toppen.
- VELBEKOMMEN