SUND OG LÆKKER VEGANSK STUVET HVIDKÅL
Lækker, sund og cremet vegansk stuvet hvidkål. En dansk klassiker, som er super nem at lave vegansk og smager virkelig dejligt. Spis din stuvet hvidkål med hjemmelavet plantedeller eller med vegansk kylling. Det er så nemt at lave og det er nem måde at få en masse hvidkål. Kål indeholder overvejende kulhydrater, masser af kostfibre, lidt protein og intet fedt. Indeholder A-, B- og C-vitaminer og mineralerne jern, kalium og calcium. Så ingen grund til at holde tilbage med at spise KÅL!
INGREDIENSER TIL STUVET HVIDKÅL
INGREDIENSLISTE:
- HVIDKÅL
- HVEDEMEL
- SMØR
- PLANTE DRIK – Jeg bruger både havre drik og ærte barista fra DRYK
- SALT & PEBER
- MUSKATNØD
- VAND
HOW TO
- Snit hvidkål lidt groft.
- Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
- Kog det snittede hvidkål i 5-10 minutter.
- Dræn det og gem lidt af kålvandet. (vigtigt)
- I en anden gryde smeltes smør.
- Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
- Hæld havre drik og ærte barista lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er.
- Tilsæt muskatnød og salt. Stuvningen er til den tykke side, men når hvidkålen tilsættes bliver den tyndere.
- Tilsæt nu det drænede hvidkål og rør godt rundt. Kom lidt kålvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
INSPIRATION TIL HJEMMELAVET KIKÆRTEBØFFER ELLER BØNNEBØFFER
Jeg er vild med stuvet hvidkål og det smager rigtigt godt med hjemmelavet plantebøffer til. Og du kan spise både bønnebøffer, kikærtebøffer eller købe en færdiglavet plantedelle til. Derudover har jeg kogt lidt danske kartofler og faktisk også lavet lidt rodfrugter til. MUMS…
Disse kikærtebøffer er rigtig godt velegnet til om sommeren og kan grilles.
FIND OPSKRIFT PÅ STUVET HVIDKÅL HER:
VEGANSK STUVET HVIDKÅL
Ingredienser
- 800 gram Hvidkål
- 50 gram Vegansk smør
- 4 spsk Hvedemel
- 2 dl Havre drik
- 2 dl Ærte Barista
- 1 tsk salt
- 1 tsk Stødt muskatnød
- 4 dl Kålvand (Vandet fra hvidkålen)
Fremgangsmåde
- Snit hvidkål lidt groft.
- Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
- Kog det snittede hvidkål i 5-10 minutter. Dræn det og gem lidt af kålvandet. (vigtigt)
- I en anden gryde smeltes smør. Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
- Hæld havre drik og ærte barista i lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er. Tilsæt muskatnød og salt.
- Stuvningen er til den tykke side, men når hvidkålen tilsættes bliver den tyndere. Tilsæt nu det drænede hvidkål og rør godt rundt. Kom lidt kålvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
- VELBEKOMMEN