VEGANSK STUVET HVIDKÅL

vegansk stuvet hvidkål

SUND OG LÆKKER VEGANSK STUVET HVIDKÅL

Lækker, sund og cremet vegansk stuvet hvidkål. En dansk klassiker, som er super nem at lave vegansk og smager virkelig dejligt. Spis din stuvet hvidkål med hjemmelavet plantedeller eller med vegansk kylling. Det er så nemt at lave og det er nem måde at få en masse hvidkål. Kål indeholder overvejende kulhydrater, masser af kostfibre, lidt protein og intet fedt. Indeholder A-, B- og C-vitaminer og mineralerne jern, kalium og calcium. Så ingen grund til at holde tilbage med at spise KÅL!

INGREDIENSER TIL STUVET HVIDKÅL

INGREDIENSLISTE:

  • HVIDKÅL
  • HVEDEMEL
  • SMØR
  • PLANTE DRIK – Jeg bruger både havre drik og ærte barista fra DRYK
  • SALT & PEBER
  • MUSKATNØD
  • VAND

HOW TO

  1. Snit hvidkål lidt groft.
  2. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
  3. Kog det snittede hvidkål i 5-10 minutter.
  4. Dræn det og gem lidt af kålvandet. (vigtigt)
  5. I en anden gryde smeltes smør.
  6. Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
  7. Hæld havre drik og ærte barista lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er.
  8. Tilsæt muskatnød og salt. Stuvningen er til den tykke side, men når hvidkålen tilsættes bliver den tyndere.
  9. Tilsæt nu det drænede hvidkål og rør godt rundt. Kom lidt kålvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
stuvet hvidkål

INSPIRATION TIL HJEMMELAVET KIKÆRTEBØFFER ELLER BØNNEBØFFER

Jeg er vild med stuvet hvidkål og det smager rigtigt godt med hjemmelavet plantebøffer til. Og du kan spise både bønnebøffer, kikærtebøffer eller købe en færdiglavet plantedelle til. Derudover har jeg kogt lidt danske kartofler og faktisk også lavet lidt rodfrugter til. MUMS…

BØNNEBØFFER

VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 8

KIKÆRTEBØFFER

Disse kikærtebøffer er rigtig godt velegnet til om sommeren og kan grilles.

VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 24

FIND OPSKRIFT PÅ STUVET HVIDKÅL HER:

vegansk stuvet hvidkål

VEGANSK STUVET HVIDKÅL

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Portioner
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse26 minutter
I alt37 minutter

Ingredienser

  • 800 gram Hvidkål
  • 50 gram Vegansk smør
  • 4 spsk Hvedemel
  • 2 dl Havre drik
  • 2 dl Ærte Barista
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Stødt muskatnød
  • 4 dl Kålvand (Vandet fra hvidkålen)

Fremgangsmåde

  • Snit hvidkål lidt groft.
  • Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
  • Kog det snittede hvidkål i 5-10 minutter. Dræn det og gem lidt af kålvandet. (vigtigt)
  • I en anden gryde smeltes smør. Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
  • Hæld havre drik og ærte barista i lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er. Tilsæt muskatnød og salt.
  • Stuvningen er til den tykke side, men når hvidkålen tilsættes bliver den tyndere. Tilsæt nu det drænede hvidkål og rør godt rundt. Kom lidt kålvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK STUVET HVIDKÅL
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 55 Kalorier fra fedt 28
% Daglig værdi*
Fedt 3.07g5%
Mættet fedt 1.26g8%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.28g
Enkeltumættet fedt 0.81g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.44mg0%
Kalium 117mg3%
Kulhydrater 5.12g2%
Fibre 1.19g5%
Sukker 2.75g3%
Protein 1.15g2%
Vitamin A 1.38IU0%
Vitamin C 21.6mg26%
Calcium 41.7mg4%
Jern 0.17mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »