HAR DU SMAGT SØDE KARTOFLER? – HVIS IK SÅ DET NU DU SKAL PRØVE
Jeg elsker søde kartofler, fra første dag jeg smagte dem, som nu er en del år siden. Jeg har aldrig været fan af almindelige hvide kartofler, så jeg blev meget overrasket over at søde kartofler smager så godt, og nej de ligner bestemt ikke almindelige kartofler. Så forvent ikke det samme, men forvent at de smager helt vildt godt og det er så nemt at tilberede søde kartofler.
NEM OG SUND VEGANSK HVERDAGSRET
Er du hel nybegynder indenfor det plantebaseret og veganske mad, så er denne ret god at starte med, da det er få ingredienser du skal bruge og du kender til dem alle, så du bliver ikke helt forvirret.
Det er få retter, hvor jeg bruger færdiglavet produkter. Jeg laver mest muligt mad fra bunden, og jeg vil meget gerne vise jer, at det veganske mad faktisk også kan laves meget nemt og minde om det traditionelle mad. Jeg ved, at mange er lidt bange eller ligefrem har et had mod vegansk mad, det vil jeg gerne gøre op imod, for det er faktisk vildt lækkert og nemt! Der er mange veganske færdiglavet produkter, som slet ikke er sunde, da de er fyldt med olier osv. Så meget af det er højt på kalorier, hvilket i min verden ikke er dét værd at spise. Men der er enkelte produkter, som i mine øjne godt kan gå an og bruge engang imellem, og især når det skal være nemt og lækkert!
INGREDINSER TIL DEN BEDSTE MEXCIKANSKE RET
INGREDIENS LISTE:
- Minced Tex Mex – se næringsindhold her: https://www.naturli-foods.dk/produkter/minced-tex-mex/
- Grøntsagsbund blanding – fra Rema 1000, den er virkelig god og fyldt med blandede grøntsager
- Små søde kartofler
- Kedney bønner på dåse
- Mexciansk krydderi blanding, kan købes alle steder
- Salsa
- Neutral soya yoghurt fra Alpro uden sukkern – jeg køber den altid i Rema 1000
- Hvidløg
AFTENSMAD PÅ 35 MIN, JUBIIII
SÅ NEMT ER DET!
- Vælg den størrelse sød kartoffel du mener du kan spise, og gerne en der er aflang, så bliver den bagt lige alle steder. Skrub din søde kartoffel godt og skær lige enderne af. Stik den med en gaffel og bag den i ovnen i 30-35 min, når der begynder at sive væde ud af kartoflen, så den færdig. Evt. stik en kniv igennem hvis du er usikker på om den er bagt helt.
- Imens dine kartofler er i ovnen, svitser du dit plantefars, ligesom du svitser hakket oksekød, efter 5 tilsætter du mexicansk krydderi, gem lidt, det skal du nemlig bruge til din hvidløgsdressing.
- Dræn og skyl dine kedney bønner godt, og lad dem stå og dryppe af
- Tilsæt nu de frosne grøntsager og steg det godt igennem
- Tilsæt så kedney bønnerne og lad det stå på svag varme, indtil dine kartofler er færdige
- Rør din hvidløgsdressing sammen. Her bruger du frisk presset hvidløg, mexicansk krydderier, som du har gemt og evt. lidt limesaft. Bum så din dressing færdig!
- Nu er din ret klar til at blive anrettet!
SÅ DET BARE MED AT ANRETTE DINE SØDE KARTOFLER MED FYLDET- VELBEKOMMEN
Skær din søde kartoffel over på midten og åben den godt op, put det mexicanske fyld ned i den åbne kartoffel og top det med salsa og din hjemmelavet hvidløgsdressing…….MUMS
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTER:
Har du ikke prøvet POKE BOWL, så skal du altså prøve det. Det er super nemt og smager helt fantastisk. Se opskrift: https://mmfitness.dk/vegansk-poke-bowl-med-tofu-stegte-gronsager-og-ris/
Eller vegansk wok! Denne ret er også for hele familien og en lækker kødfri ret, hvor man ikke kommer til at savne kødet, det lover JEG! Se opskrift: https://mmfitness.dk/vegansk-wok-med-nudler-og-kokosmaelk/
VEGANSKE BAGTE SØDE KARTOFLER MED MEXICANSK FYLD
Ingredienser
- 2 stk Søde kartofler
- 1 pakke Minced Tex Mex ( Fra Naturli/ hakket plantefars)
- 1 pose Grøntsagsbund fra Rema 1000
- 1 Dåse Kidneybønner
- 1 pose Mexicansk krydderi blanding
- 1 glas Salsa
- 2 dl Soya neutral yoghurt
- 1 spsk Limesaft
- 1 fed Hvidløg
Noter
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne godt og bag dem på bagepapir i en ovn ved 200ºC varmluft i cirka 20-30 minutter eller til de er møre inden i – kan variere efter størrelse.
- Svits plantefarsen på en slip let pande, så behøver du ikke fedtstof på, efter et par min tilsætter du krydderi blandingen, du skal gemme lidt til din hvidløgsdressing og lad det stege videre i 5 min ca.
- Når plantefarsen er stegt tilsætter du grønsagerne fra frost og lader det stege først på høj varme og efterfølgende på lav varme, så det ikke brænder på.
- Imens dit fyld steger på panden, rører du din dressing sammen. Rør soya yoghurt, hvidløg, krydderi blanding og limesaft sammen, smag evt. til med salt & peber
- Når dine søde kartofler er færdige, det er de, når der kommer væde ud af dem. Skær kartoflerne op på langs og åben dem. Put det mexicanske fyld i og top det med hjemmelavet dressing og salsa. Så der serveret!