OPSKRIFT PÅ VEGANSKE HVEDER BÅDE MED OG UDEN GLUTEN!
Denne opskrift indeholder 2 muligheder af de veganske hveder. Den ene er glutenfri og den anden er fuldkornshveder med gluten. Begge opskrifter er super nemme og smager himmelsk! De glutenfri mætter godt, er lækre bløde og med en super konsistens af lækkert hjemmebagt brød. Jeg blev så begejstret for de glutenfri veganske hveder, at jeg også måtte lave en udgave med hvidhvedemel og almindelig hvedemel. Disse fuldkornshveder er super lækre og er selvfølgelig også super bløde!!
INDGREDIENSLISTE:
INGREDIENSLISTE PÅ GLUTENFRI HVEDER:
- GÆR
- VAND
- FIBERHUSK (den gule)
- SALT
- SØDE DRÅBER
- KARDEMOMME
- SMELTET VEGANSK SMØR
- HAVRE DRIK – Jeg bruger den fra DRYK. Du kan benytte dig af anden plante drik fx soyamælk eller Ærte drik.
- NEUTRAL YOGHURT – Fra JOE’ KURT
- GLUTENFRI HAVREMEL – Kan købes hos Rema 1000
- FULDKORNSRISMEL
- HVIDT RISMEL
INGREDIENSLISTE PÅ FULDKORNSHVEDER MED GLUTEN:
- GÆR
- VAND
- FIBERHUSK (den gule)
- SALT
- SØDE DRÅBER
- KARDEMOMME
- SMELTET VEGANSK SMØR
- HAVRE DRIK
- NEUTRAL YOGHURT
- HVIDHVEDEMEL
- HVEDEMEL
STEP 1
- START MED AT OPLØSE GÆR I LUNKEN VAND
- TILSÆT FIBERHUSK OG PISK DET GODT
- TILSÆT KARDEMOMME, SALT, SØDE DRÅBER OG SMELTET SMØR OG PISK DET GODT SAMMEN
- TILSÆT YOGHURT OG PISK DET GODT SAMMEN
- TILSÆT HAVRE DRIK 1 DL AF GANGEN OG PISK DET GODT SAMMEN
- TILSÆT HAVREMEL OG RØR DET NU SAMMEN MED EN GRYDESKE
- TILSÆT FULDKORNSRISMEL OG RØR DET GODT SAMMEN
- TILSÆT HVID RISMEL OG ÆLT DET GODT SAMMEN
- SÆT DEJEN TIL HÆVNING
STEP 2
- FORM HVEDERNE GODT OG LÆG DEM TÆT SAMMEN PÅ EN BAGEPLADE
- DE SKAL LIGGE SÅ TÆT SAMMEN AT DE LIGE PRÆCIS IKKE RØR HINANDEN
- LAD DEM EFTERHÆVE MED UNDER ET FUGTIGT VISKESTYKKE
VEGANSKE HVEDER MED GLUTEN
De veganske fuldkornshveder med gluten laves præcis på sammen måde. Forskellen er bare at du kun bruger 2 slags mel, nemlig hvidhvedemel og almindelig hvedemel.
Når du skal forme hvederne skal du dog bruge lidt mel på bordet og ælte dejen en smule. Dejen er mere klistret end den glutenfri dej. Så drys lidt hvedemel ud på bordet og hav lidt mel i hænderne, når du former hvederne.
VI SPISER VORES HVEDER MED VEGANSK OST, SMØR, SYLTETØJ FRA EASIS, PEANUTBUTTERCREME OG MØRK PÅLÆGCHOKOLADE – MUMS…..
INSPIRATION TIL VEGANSK GLUTENFRI HJEMMEBAG
Udover hveder, har jeg også opskrift på lækkert hjemmebagt glutenfri rugbrød.
SE HER:
Eller hjemmebagt lækkert madbrød med sød kartoffel, perfekt til en lækker sommer aften hvor der bliver grillet.. MUMS
SE HER:
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE GLUTENFRI HVEDER HER:
VEGANSKE HVEDER GLUTENFRI
Ingredienser
- 1 pakke Gær
- 3 dl vand (Lunkent)
- 25 gram Fiberhusk (Den gule)
- 1 tsk Salt
- 3-4 dråber Sødemiddel (Eller 2 tsk sukker)
- 2 tsk Kardemomme (Stødt)
- 50 gram Plantesmør (Smeltet )
- 3 dl Havre Drik (Uden gluten eller Ærte Drik)
- 100 gram Neutral Yoghurt (JOE' KURT, eller Alpro greek style)
- 100 gram Havremel (Jeg køber det i Rema 1000 )
- 200 gram Fuldkornsrismel
- 250 gram Hvidt rismel
Noter
- Spis dine nybagte hveder med vegansk smør, vegansk ost, syltetøj, peanutbuttercreme og mørk pålægchokolade.
Fremgangsmåde
- Opløs tør gæren i vandet, pisk FiberHusk i og lad det trække i 5 min.
- Pisk salt, søde dråber, kardemomme og smeltet smør i, til det er ensartet.
- Tilsæt neutral yoghurt og havre drik, rør pisk det i lidt af gangen. 1 dl havre drik af gangen og pisk det godt.
- Tilsæt havremel og rør det godt sammen med en grydeske.
- Tilsæt fuldkornsrismel og rør det godt sammen og dernæst tilsætter du hvidt rismel og ælter det godt sammen.
- Dæk dejen til med et fugtig viskestykke og stil det til hævning i 45 minutter. Gerne længere tid hvis det er muligt.
- Med våde hænder former du 12 hveder, som lægges tæt på en bradepande med bagepapir. Se billeder i opskriften!
- Stil dem til efterhævning i 60 minutter.
- Tænd oven på 225ºC på varmluft og skru ned på 200ºC når du sætter hvederne i ovnen.
- Sæt bradepanden i ovnen og bag hvederne i ca. 20-25 minutter, til de er godt gyldne.
- Lad dem køle helt af og rist dem igen før servering.
- VELBEKOMMEN!
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE FULDKORNSHVEDER MED GLUTEN HER:
VEGANSKE FULDKORNSHVEDER MED GLUTEN
Ingredienser
- 1 pakke Gær
- 3 dl Vand (Lunkent)
- 25 gram Fiberhusk
- 1 tsk Salt
- 3-4 dråber Sødemiddel
- 2 tsk Kardemomme
- 50 gram Plantesmør (Smeltet)
- 3 dl Havre Drik
- 100 gram Neutral yoghurt (JOE' KURT eller Alpro greek style)
- 250 gram Hvidhvedemel
- 300 gram Hvedemel
- 25 gram Hvedemel (Til at drysse på bordet)
Noter
- Spis dine nybagte hveder med vegansk smør, vegansk ost, syltetøj, peanutbuttercreme og mørk pålægchokolade.
Fremgangsmåde
- Opløs tør gæren i vandet, pisk FiberHusk i og lad det trække i 5 min.
- Pisk salt, søde dråber, kardemomme og smeltet smør i, til det er ensartet.
- Tilsæt neutral yoghurt og havre drik, pisk det i lidt af gangen. 1 dl havre drik af gangen og pisk det godt.
- Tilsæt hvidhvedemel og rør det godt sammen med en grydeske.
- Tilsæt hvedemel og rør det godt sammen
- Dæk dejen til med et fugtig viskestykke og stil det til hævning i 45 minutter. Gerne længere tid hvis det er muligt.
- Form 12 hveder, som lægges tæt på en bradepande med bagepapir. Se billeder i opskriften! Drys hvedemel på bordet og hav lidt på hænderne!
- Stil dem til efterhævning i 60 minutter.
- Tænd oven på 225ºC på varmluft og skru ned på 200ºC når du sætter hvederne i ovnen. Sæt bradepanden i ovnen og bag hvederne i ca. 20-25 minutter, til de er godt gyldne.
- Lad dem køle helt af og rist dem igen før servering.
- VELBEKOMMEN!