LÆKRE HJEMMELAVEDE VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR – PERFEKT SOM SMÅKAGE TIL JUL
Jeg er ikke den store småkage spiser, så ofte spiser jeg faktisk slet ikke pebernødder eller brunkager. Men så fik jeg ny leder på mit job og da vi nåede december, så kom hun med hjemmebagte lakrids og tranebær småkager og mine kollegaer var vilde med dem, så vilde at jeg måtte smage dem. OG JA de havde ret, de er verdens bedste småkager og jeg har efterfølgende fundet ud af, at de er meget populære, jeg har bare aldrig hørt om dem. Jeg fik opskriften af min leder og jeg har selvfølgelig lavet en vegansk udgave, det blev jeg simpelthen nød til. De smager også HIMMELSK når de er veganske og måske også en lille smule bedre 😉
Prøv disse hjemmelavede veganske småkager og server dem for dine gæster i juletiden, de er bare så lækre….
INGREDIENSER TIL SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR
INGREDIENSLISTE:
- HVEDEMEL
- BAGEPULVER
- LAKRIDSPULVER
- SOLTØRRET TRANEBÆR
- SMØR
- RØRSUKKER
- ÆGGE ERSTATNING FRA PLANTEKØKKEN
HOW TO
- Start med at rør dejen sammen
- Rul dejen i pølser og rul det ind i bagepapir
- Læg dejen på køl til dagen efter eller i fryseren til dejen er kold
- Skær pølserne i 1 cm tykke og læg dem på en bageplade og tryk dem lidt flade
- Bag dem i ovnen
- Lad småkagerne køle af på en bagerist
- NU DE KLAR TIL SERVERING
INSPIRATION TIL LÆKRE HJEMMELAVET VEGANSKE SNACK
Elsker du hjemmelavede snacks til jul, så ser her. Jeg laver hvert år til jul, hjemmelavet dadelkugler og fyldte dadler overtrukket med mørk chokolade.
Find opskrift på dadelkugler med brunkage smag HER: https://mmfitness.dk/jule-dadelkugler-perfekt-til-en-sund-julekonfekt/
Eller fyldte dadler med appelsin-peanutbuttercreme, de smager HIMMELSK!
SE HER: https://mmfitness.dk/fyldte-dadler-med-peanutbuttercreme/
FND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR HER:
VEGANSKE SMÅKAGER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 60 gram Lakridspulver (Jeg bruger den fra Rema 1000)
- 125 gram Tranebær
- 375 gram Vegansk smør
- 500 gram Rørsukker
- 2 stk Æggeerstatning (Fra Rema 1000)
Fremgangsmåde
- Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud eller brug en elpisker med dejkroge.
- Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
- Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dej-pølserne ind i bagepapir og læg dem på køl til næste dag. Du kan også fryse pølserne ned til de er hårde, hvis du ikke kan lave dejen i forvejen.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte. Tryk dem lidt flade. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
- Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.
- VELBEKOMMEN!