CHIAGRØD MED HAVREMÆLK & BÆR

chiagrød med havremælk

LÆKKER, NEM OG SUND CHIAGRØD MED HAVREMÆLK & BÆR

Jeg er blevet vild med chiagrød, jeg skulle dog lige knække koden til det. Jeg elsker chiagrød, men der skal altså være havregryn i, ellers kan jeg ikke lide konsistensen. Det bliver lidt for gelé agtig, hvis det kun er lavet på chiafrø. Denne lækre chiagrød er lavet på havregryn, hørfrø, vanilje protein & optøet blandet bær. MUMS…. Den er super lækker og så nemt at lave.

Jeg topper min chiagrød med frisk frugt, rosiner, greek style & choco crunch, det smager helt fantastisk. Du kan også toppe din chiagrød med en god hjemmelavet granola, det gør jeg, hvis jeg lige har fået det lavet.

INGREDIENSER TIL CHIAGRØD MED HAVREMÆLK

INGREDIENSLISTE:

  • CHIAFRØ
  • HØRFRØ – Kan undlades
  • HAVREGRYN – Brug glutenfri hvis du skal have en glutenfri chiagrød.
  • VANILJE PROTEIN – Jeg køber mit protein pulver hos PLANTE-PROTEIN.DK
  • BLANDET BÆR – Jeg bruger bærmix på frost
  • HAVREMÆLK -Jeg bruger altid DRYK , det er min favorit plantedrik, du kan selvfølgelig både bruge mandelmælk, soyamælk og ærte drik det bestemmer du helt selv.

FORSLAG TIL TOPPINGS:

  • FRISK PÆRE
  • ROSINER
  • EASIS CHOCO CRUNCH
  • GREEK STYLE – Kan også udskiftes med soya yoghurt
  • AHORN SIRUP – Eller en kalorielet sirup.

HOW TO

  • Put havregryn, chiafrø og knuste hørfrø i en skål og bland det sammen.
  • Blend optøet bær sammen med havremælk og vanilje proteinpulver, blend det godt sammen. 
  • Bland det hele sammen i skålen og rør grundigt rundt, lad det stå i 10 min og rør igen. Sæt det på køl i 6 timer eller natten over.

INSPIRATION TIL HJEMMELAVET TOPPINGS

Jeg elsker at lave hjemmelavet granola, det smager helt fantastisk og så ved du helt præcis hvilket ingredienser der er i. Vi spiser hjemmelavet granola på grød, chiagrød samt på yoghurt med frisk frugt. MUMS….

GRANOLA MED SALTED CARAMEL

bedste granola

GRANOLA MED DADLER

granola med dadler

FIND OPSKRIFT PÅ CHIAGRØD MED HAVREMÆLK & BÆR HER:

Chiagrød med havremælk

CHIAGRØD MED HAVREMÆLK & BÆR

5 fra 1 stemme
Antal: 2 Portioner
Forberedelse10 min
Tilberedelse3 t
I alt6 t 10 min

Ingredienser

  • 2 spsk Chiafrø
  • 40 gram Havregryn
  • 10 gram Hørfrø (Jeg bruger knuste hørfrø. Kan undlades og skiftes ud med 10 gram ekstra havregryn eller chiafrø)
  • 100 gram Frosne bær (Optøet)
  • 15 gram Vaniljeprotein pulver
  • 200 gram Havremælk (Jeg bruger DRYK)

FORSLAG TIL TOPPING

  • 1 styk Pære
  • 1 håndful Rosiner
  • 1 spsk Choco crunch (Jeg bruger den fra EASIS)
  • 2 spsk Alpro Greek style (Kan udskiftes med soya yoghurt)
  • 1 tsk Agave sirup

Noter

Hvis du ønsker en glutenfri chiagrød, skift havregryn ud med glutenfri havregryn og skift havremælk ud med ærte drik. 
NÆRINGSINDHOLD MED TOPPING: 
  • 110 gram chiagrød med havremælk og bær 
  • 1 kvart pære 
  • 15 gram rosiner 
  • 70 gram greek style 
  • 1 tsk kalorielet sirup
 
FEDT: 8,99 gram
KULHYDRAT: 34,6 gram
PROTEIN: 14,8 gram
298 kcal i alt. 
 

Fremgangsmåde

  • Put havregryn, chiafrø og knuste hørfrø i en skål og bland det sammen.
  • Blend optøet bær sammen med havremælk og vanilje proteinpulver, blend det godt sammen. 
  • Bland det hele sammen i skålen og rør grundigt rundt. Lad det stå i 10 min og rør igen. Sæt det på køl i 6 timer eller natten over.
Næringsindhold
CHIAGRØD MED HAVREMÆLK & BÆR
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 251 Kalorier fra fedt 74
% Daglig værdi*
Fedt 8.24g13%
Mættet fedt 2.15g13%
Transfedt 0.021g
Flerumættet fedt 3.65g
Enkeltumættet fedt 1.13g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.22mg0%
Kalium 157mg4%
Kulhydrater 26.2g9%
Fibre 6.07g25%
Sukker 6.26g7%
Protein 14g28%
Vitamin A 0.34IU0%
Vitamin C 0.19mg0%
Calcium 106mg11%
Jern 1.74mg10%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
vegansk bagt tomatsuppe
Aftensmad

NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE

NEM OG LÆKKER OPSKIFT PÅ VEGANSK BAGT TOMATSUPPE MED BAGTE GRØNTSAGER Bagt tomatsuppe med marineret tofu og frisk timaian – Opskrift på verdens bedste veganske

Læs mere »