SUND, NEM OG LÆKKER RØDBEDESALAT – MED REVET PEBERROD
Jeg har skrevet det før og skriver det igen, rødbeder og peberrod er en seriøs lækker kombination, det smager HIMMIELSK. Jeg elsker rødbeder og om det er i hummus, bagt i ovnen, frisk revet i salat eller som kogte, så smager rødbeder bare GODT!
Denne rødbedesalat er lavet på rå rødbeder der er kogt og pillet, vendt i en lækker peberrods creme. Salaten er så nem at lave og ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også fantastisk flot! Server rødbedesalaten som tilbehør til dine gæster, de vil elske det!
INGREDIENSER TIL DEN BEDSTE RØDBEDESALAT
INGREDIENSLISTE:
- RÅ RØDBEDER
- ALPRO NEUTRAL UDEN SUKKER
- PEBERROD
- AGAVE SIRUP
- TIMIAN
- HAVSALT
STEP 1
- Start med at kog dine rødbeder, de skal koges med skræl på
- Pil rødbederne og skær dem i ønskede tern og lad rødbederne køle af
STEP 2
- Rør dressingen sammen og vend den i skålen med rødbederne
- Drys med timian
INSPIRATION TIL RETTER MED SALATEN
Du kan både bruge din rødbedesalat til en lækker familie middag eller til en luksus frokost!
Herhjemme hitter salaten sammen med plantedeller, ovnkartofler og broccoli.
SE OPSKRIFT PÅ VEGANSKE FRIKADELLER HER: https://mmfitness.dk/veganske-frikadeller-med-hjemmelavet-plantefars/
Eller til en luksus BUDDHA BOWL til frokost. Har du rester af din rødbedesalat, så det bare med at udnytte salaten.
FIND INSPIRATION HER: https://mmfitness.dk/buddha-bowl-med-tofu-og-spinat-laekker-vegansk-salat/
Er du vild med rødbede og peberrod, kan jeg virkelig anbefale min rødbede hummus, den er så lækker og virkelig en farverig hummus.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/hummus-med-roedbede-og-revet-peberrod/
Skulle du have lyst til at lave et par lækre bøffer, som også vil smage perfekt med salaten, så har jeg en opskrift på nogle lækre quinoabøffer.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/veganske-quinoaboffer-med-sodekartoffel/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK CREMET RØDBEDESALAT MED PEBERROD HER:
CREMET VEGANSK RØDBEDESALAT MED PEBERROD
Ingredienser
- 700 gram Rødbeder (Rå og med skræl)
- 100 gram Alpro Greek style
- 10 gram Peberrod (Revet)
- 1 spsk Agavesirup
- 1/2 tsk Timian
- 1/2-1 tsk Havsalt
Noter
- Server din rødbedesalat til plantedeller og ovn kartofler
- Brug salaten til en buddha bowl til din frokost
- Hvis du ikke bryder dig om veganske soyaprodukter, skal du udskifte soya neutral med skyr eller creme fraiche.
Fremgangsmåde
- Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter.
- Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette).
- Skær rødbederne i stykker af ønsket størrelse, og lad disse afkøle helt, inden salaten samles.
- Når rødbederne er helt afkølet, blandes alle ingredienserne grundigt. Smag til med salt&peber.
- Drys salaten med lidt ekstra tørret timan eller timianblade inden servering.