CREMET VEGANSK RØDBEDESALAT MED PEBERROD

RØDBEDESALAT

SUND, NEM OG LÆKKER RØDBEDESALAT – MED REVET PEBERROD

Jeg har skrevet det før og skriver det igen, rødbeder og peberrod er en seriøs lækker kombination, det smager HIMMIELSK. Jeg elsker rødbeder og om det er i hummus, bagt i ovnen, frisk revet i salat eller som kogte, så smager rødbeder bare GODT!

Denne rødbedesalat er lavet på rå rødbeder der er kogt og pillet, vendt i en lækker peberrods creme. Salaten er så nem at lave og ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også fantastisk flot! Server rødbedesalaten som tilbehør til dine gæster, de vil elske det!

INGREDIENSER TIL DEN BEDSTE RØDBEDESALAT

INGREDIENSLISTE:

  • RÅ RØDBEDER
  • ALPRO NEUTRAL UDEN SUKKER
  • PEBERROD
  • AGAVE SIRUP
  • TIMIAN
  • HAVSALT

STEP 1

  • Start med at kog dine rødbeder, de skal koges med skræl på
  • Pil rødbederne og skær dem i ønskede tern og lad rødbederne køle af

STEP 2

  • Rør dressingen sammen og vend den i skålen med rødbederne
  • Drys med timian

INSPIRATION TIL RETTER MED SALATEN

Du kan både bruge din rødbedesalat til en lækker familie middag eller til en luksus frokost!

Herhjemme hitter salaten sammen med plantedeller, ovnkartofler og broccoli.

SE OPSKRIFT PÅ VEGANSKE FRIKADELLER HER: https://mmfitness.dk/veganske-frikadeller-med-hjemmelavet-plantefars/

rødbedesalat

Eller til en luksus BUDDHA BOWL til frokost. Har du rester af din rødbedesalat, så det bare med at udnytte salaten.

FIND INSPIRATION HER: https://mmfitness.dk/buddha-bowl-med-tofu-og-spinat-laekker-vegansk-salat/

rødbedesalat

Er du vild med rødbede og peberrod, kan jeg virkelig anbefale min rødbede hummus, den er så lækker og virkelig en farverig hummus.

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/hummus-med-roedbede-og-revet-peberrod/

Skulle du have lyst til at lave et par lækre bøffer, som også vil smage perfekt med salaten, så har jeg en opskrift på nogle lækre quinoabøffer.

SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/veganske-quinoaboffer-med-sodekartoffel/

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK CREMET RØDBEDESALAT MED PEBERROD HER:

RØDBEDESALAT

CREMET VEGANSK RØDBEDESALAT MED PEBERROD

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse1 time 30 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 700 gram Rødbeder (Rå og med skræl)
  • 100 gram Alpro Greek style
  • 10 gram Peberrod (Revet)
  • 1 spsk Agavesirup
  • 1/2 tsk Timian
  • 1/2-1 tsk Havsalt

Noter

  • Server din rødbedesalat til plantedeller og ovn kartofler 
  • Brug salaten til en buddha bowl til din frokost 
  • Hvis du ikke bryder dig om veganske soyaprodukter, skal du udskifte soya neutral med skyr eller creme fraiche. 

Fremgangsmåde

  • Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter. 
  • Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette). 
  • Skær rødbederne i stykker af ønsket størrelse, og lad disse afkøle helt, inden salaten samles.
  • Når rødbederne er helt afkølet, blandes alle ingredienserne grundigt. Smag til med salt&peber.
  • Drys salaten med lidt ekstra tørret timan eller timianblade inden servering.
Næringsindhold
CREMET VEGANSK RØDBEDESALAT MED PEBERROD
Indhold per portion (100 g)
Kalorier 59.7 Kalorier fra fedt 4
% Daglig værdi*
Fedt 0.46g1%
Mættet fedt 0.066g0%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.12g
Enkeltumættet fedt 0.025g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.5mg0%
Kalium 309mg9%
Kulhydrater 10.9g4%
Fibre 2.23g9%
Sukker 10.8g12%
Protein 1.82g4%
Vitamin A 0.76IU0%
Vitamin C 9.13mg11%
Calcium 30.6mg3%
Jern 0.76mg4%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »