HJEMMELAVET FYLDTE DADLER MED CHOKOLADE OVERTRÆK – PERFEKT SOM JULEKONFEKT!
Jeg elsker at lave julekonfekt selv, da jeg ikke er den store spiser af julesmåkager. Men alt med dadler elsker jeg. Elsker hjemmelavet dadelkugler, fyldte dadler, dadler overtrukket med chokolade……. MUMS
Disse dadler er fyldt med en lækker hjemmelavet appelsin-peanutbuttercreme og så de overtrukket med chokolade! Pas på med at lave dem, for når du først har smagt dem, så bliver du afhængige af dem, det LOVER jeg dig….
Herhjemme elsker min søn dem og han kan ikke lide dadler, men denne snack smager slet ikke af dadler mener han, de smager LUKSUS og hvis ikke jeg gemmer dem godt væk, så er de spist i løbet af meget kort tid.
INGREDIENSER TIL FYLDTE DADLER
INGREDIENSLISTE:
- MEDJOOL DADLER
- PEANUTBUTTER ULTRA CRUNCH – Jeg bruger denne variant fra Bodylab, det er min yndlings peanutbutter.
- ØKOLOGISK APPELSIN- Du skal bruge både appelsinskal og saft
- MØRK CHOKOLADE – Jeg bruger mørk chokolade fra EASIS
HOW TO
- Start med at lave appelsin-peanutbuttercreme.
- Fjern stenene fra dadlerne.
- Fyld dadlerne med ca. 1 lille tsk appelsin-peanutbuttercreme i hver dadel.
- Sæt dem på køl og imens smelter du din mørke chokolade over et vandbad.
- Dyp 1 dadel af gangen ned i den smeltede chokolade, og dyp den med fyldet ned af.
- Tag dadlen op med en gaffel og læg den over på et stykke bagepapir.
- Dyp alle dadlerne og sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
INSPIRATION TIL HJEMMELAVET VEGANSKE JULEGODTER
Mangler du inspiration til flere lækre hjemmelavede julegodter, så kan jeg klart anbefale min opskrift på hjemmelavet dadelkugler med julekrydderier.
SE HER:
JULEDADEL KUGLER MED BRUNKAGE SMAG
Eller lækre hjemmelavet dadelkugler med citron, disse dadelkugler er lavet på kun fire ingredienser. MUMS….
SE HER:
DADEL KUGLER MED RISTEDE MANDLER & CITRON
FIND OPSKRIFTER PÅ FYLDTE DADLER MED PEANUTBUTTERCREME HER:
FYLDTE DADLER MED PEANUTBUTTERCREME
Ingredienser
- 20 styk medjoul dadler
- 100 gram Peanutbutter
- 40 gram Appelsinsaft (1 økologisk appelsin)
- 1 tsk Appelsinskal (Revet)
- 2 pakker Mørk chokolade (Jeg bruger EASIS, ca. 170 gram )
Noter
Fremgangsmåde
- Rør peanutbutter godt sammen med revet appelsinskal og saft! Riv først appelsinen på den fine side af rivejernet og pres derefter alt saften ud.
- Pil stenene ud af dadlerne.
- Put ca. 1 tsk appelsin-peanutbuttercreme i hver dadel (ca. 10 gram)
- Sæt de fyldte dadler på køl.
- Smelt den mørke chokolade i vandbad.
- Tag en fyldt dadel og dyp den i det smeltede chokolade, dyp den med fyldet ned af og tag det op med gaffel, så bliver dadlerne virkelig flotte. Læg dadlerne på bagepapir og sæt dem på køl, til chokoladen er størknet.
- VELBEKOMMEN