SUND OG NEM VEGANSK AIOLI UDEN OLIE!
Er du vild med aioli og gerne vil kunne spise en KÆMPE portion til din mad, så lover jeg dig for at denne opskrift vil overraske dig! For det første så den uden olie og så er den mega cremet og smager godt af hvidløg! Denne aioli er lavet på silketofu og ja, hvad er silketofu?!
Silketofu har en blødere konsistens end fast tofu. Den er egnet til brug i saucer, cremer, supper og dressinger. Silketofu lyder som noget, der er blødt som silke. Denne type er også blødere og glattere i konsistensen. Det er dog ikke derfor, det har fået navnet, men fordi den blev pakket i æsker beklædt med silke i fortidens Japan.
INGREDIENSER I VEGANSK AIOLI – UDEN OLIE
INGREDIENSLISTE:
- TOFU (SILKEN) – Jeg køber den i Føtex eller Bilka og ellers kan du købe den her: https://www.helsam.dk/mad-drikke/kolonial/koederstatning/tofu-silken-oe?id=11946 Hvis du ikke bor i nærheden af en Føtex eller Bilka.
- HVIDLØG
- ÆBLECIDEREDDIKE
- LIMESAFT
- DIJON SENNEP
- HAVSALT
LAV AIOLI TIL FLERE DAGE – DET KAN HOLDE SIG PÅ KØL I EN UGES TID!
Jeg laver altid en stor portion og jeg blender dressingen i min smoothie blender, det er super smart, da man så bare kan sætte låg på og sæt aiolien på køl. Du kan også lave den i en mini hakker, men vil klart anbefale dig at lave den i en blender.
NEMT OG DU HAR VEGANSK AIOLI TIL FLERE DAGE…. MUMS
INSPIRATION TIL DIN AIOLI
Spis vegansk aioli til lækre hjemmelavede falafler, SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavede-ovnbagte-veganske-falafler/
Brug det som tilbehør i en lækker hjemmelavet vegansk burger, SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
Eller i en lækker hjemmelavet vegansk toast, SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/toast-med-boenneboef/
FIND OPSKRIFT PÅ SUND VEGANSK AIOLI HER:
HJEMMELAVET VEGANSK AIOLI- LAVET PÅ SILKETOFU
Ingredienser
- 1 pakke Tofu Silken
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk Æblecidereddike
- 5 tsk Limesaft
- 1/2 tsk Dijon sennep
- 1/2 tsk Havsalt
Fremgangsmåde
- Silketofu, hvidløg og limesaft blendes godt sammen. Sennep og æbleeddike tilsættes lidt efter lidt og efter smag. Tilsidst smages din aioli til med havsalt og friskkværnet peber.