
HJEMMELAVET HUMMUS MED RØDBEDE OG PEBERROD – LÆKKER KOMBINATON
Lækker hjemmelavet Hummus med rødbede og revet peberrod, smager fantastisk og så den endda oliefri, hvilket gør, at den kaloriemæssig ikke er tårn høj. Peberrod og rødbede er en virkelig lækker kombination, PRØV DET! Mange færdiglavet hummus er fyldt med olie, som slet ikke er nødvendigt, for at få en lækker og cremet hummus. Hummus med rødbede er klart en af mine favoritter. Jeg spiser hummus i sandwich, på knækbrød, på riskiks og på salater. Jeg laver som regel en stor portion, så har vi til en uges tid.
MED 6 INGREDIENSER KAN DU LAVE EN HUMMUS MED RØDBEDE – SÅ NEMT AT LAVE!
Lav verdens bedste hummus med rødbede og med få ingredienser samt uden olie!
INGREDIENSTLISTE:
- 1 dåse kikærter
- 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. revet peberrod – Kan undlades eller skiftes ud med ingefær.
- 2 mellem store rødbeder
- 1-2 spsk. tahinni
- 1/2 tsk spidskommen
- 1 tsk salt

JAMEN DET TAGER JO LANG TID AT LAVE -NEJ DET TAGER 10 MIN!
På 10 min kan du lave verdens bedste rødbede hummus, det er så nemt og du ved med sikkerhed at din hummus ikke er fyldt med alt muligt, der slet ikke er nødvendigt! Ik nok med at det smager fantastisk, så får du også den flotteste farve. Vil næsten sige, at det er den flotteste hummus du kan lave!
HVORDAN GØR DU SÅ?
- Dræn og skyl kikærterne og hæld dem over i en skål. Gem vandet fra kikærterne.
- Skræl og riv rødbeden på den grov side af rivejernet og put det i skålen
- Hak hvidløg groft og put det i skålen
- Tahin, peberrod, citronsaft, salt og spidskommen puttes også i skålen
- Blend det sammen med en stavblender til det får en cremet konsistens, tilføj evt. en smule hummus vand, du har drænet.
- Smag din hummus til med salt, spidskommen og citronsaft!

DIN HUMMUS MED RØDBEDE, ER NU KLAR TIL AT BLIVE SERVERET!
KENDER DU TIL RØDBEDE? -RØDBEDE ER NEMLIG RET SÅ SUNDT!

VI ELSKER HUMMUS HOS OS OG DERFOR LAVER VI MANGE FORSKELLIGE HUMMUS
Prøv hummus med karry og mango, MUMS…

Eller prøv hummus med persille og grønne ærter, MUMS….

Rødbede er en superfood
Rødbeden oplever i disse år en sand revitalisering, hvor den er gået fra kedelig rodfrugt til et decideret sundt og lovligt dopingstof. Rødbeden smager nemlig rigtig godt og kan tilberedes på mange måder. Herhjemme elsker vi frisk revet rødbede i vores salatbowl, bagte rødbeder i ovnen, rødbedesalat ja og så selvfølgelig vores rødbede Hummus, som vi laver oftest og har i vores køleskab.
Undersøgelse på undersøgelse har vist, hvordan rødbede kan forbedre din præstation i idrætsformer som løb, cykling og roning, hvor kredsløbet er i centrum.
De mest optimistiske undersøgelser konkluderer, at præstationsevnen kan forbedres med hele 15 procent, mens et mere realistisk bud nok snarere er ca. 2-3 procent.
Hemmeligheden bag superrodfrugten rødbede er dens høje indhold af nitrat, som man ellers bedst kender som gødning i landbrugsverdenen. Rødbedens nitrat er dog et rent superstof, som sikrer ekstra meget ilt til dine muskler.
Ikke nok med det, så får rødbeden også blodtrykket til at falde, ligesom den er fuld af fibre og er sprængfyldte med B- og C-vitaminer samt kalium, alt sammen noget du har brug for bl. a. til dit immunforsvar og din muskelfunktion.
FIND OPSKRIFT PÅ HUMMUS MED RØDBEDE HER:

OLIEFRI HUMMUS MED RØDBEDE OG REVET PEBERROD
Ingredienser
- 1 dåse Kikærter
- 2 spsk Tahin
- 1 fed Hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Spidskommen
- 1 spsk Peberrod revet (Kan undlades og erstattes med ingefær. )
- 2 mellem Rødbeder (ca. 200gram)
- 1 stk Citron (Saften)
Noter
- Hvis du ønsker en hummus med olie, kan du tilføje det i stedet for vand. OBS på at kaloriefordelingen bliver højere
- Pas på med salt, det kan nemt blive for saltet
- Du kan undlade peberrod hvis du ikke bryder dig om det
- Du kan tilføje frisk ingefær, det smager og lækkert sammen med rødbede.
Fremgangsmåde
- Start med at dræne kikærterne og skyl dem grundigt. Gem vandet fra kikærterne.
- Riv rødbederne på den grove side
- Put kikærterne, revet rødbede, revet peberrod, hvidløg, tahin, spidskommen, salt og frisk presset citron i en skål. Blend det med en stavblender eller i en foodprocessor til det har en cremet konsistens. Tilføj evt lidt kikærtevand, for at kunne blende det helt fint.
- Smag til med citron og salt.