VEGANSK TOFU SALAT RØRT SAMMEN MED KARRYDRESSING – PERFEKT TIL FROKOSTEN
Elsker du at lave dit eget veganske pålæg, så vil du elske denne cremede og lækre tofu salat, der er vendt i karrydressing. Mange kalder den “æggefri” salat, der er selvfølgelig ikke æg i, og det har intet med æg af gøre, så jeg har valgt at kalde den tofu salat. Den smager himmelsk og du vil kunne servere den både til jul og påske, til en lækker frokost.
Jeg laver primært mit eget pålæg til min frokost, da jeg ikke syntes vegansk pålæg er særligt godt og det er ret usundt, da det indeholder meget salt, vand og olie. Du kan lave en stor portion og så har du lækkert pålæg til nogle dage, hvor du kan variere det med at spise det på rugbrød eller som en lækker sandwich!
INGREDIENSER TIL TOFU SALAT
INGREDIENSLISTE:
- TOFU
- NEUTRAL YOGHURT – Jeg bruger JOE’ KURT
- VEGANSK MAYO
- DIJONSENNEP
- FRISK DILD
- FRISK PURLØG
- KARRY
- RØGET PAPRIKA
- GURKEMEJE
- SØDEMIDDEL EL. SUKKER
- DRUEAGURKER
- RØDLØG
- GULERØDDER
- ÆBLE
- SALT & PEBER
HOW TO
- RØR KARRYDRESSING SAMMEN OG STIL TIL SIDEN
- SKÆR ALLE GRØNSAGERNE I FINE TERN
- SMULDRE HALVDELEN AF TOFU’EN OG SKÆR DEN ANDEN HALVDEL I TERN
- STEG TOFU’EN LET PÅ PANDEN MED LIDT KARRY
- RØR DET HELE SAMMEN
SPIS DIN TOFU SALAT PÅ RISTET RUGBRØD MED SNACK GRØNT!!
LÆKKER OG SUND VEGANSK FROKOST
INSPIRATION TIL VEGANSK PÅLÆG OG TIL EN SUND MADPAKKE
Mangler du inspiration til en lækker og sund frokost, har jeg på min side både lækre salater og vegansk toast, som jeg ofte selv spiser til frokost. Elsker vegansk toast/sandwich med bønnebøf og hummus!
SE OPSKRIFT PÅ VEGANSK TOAST HER:
https://mmfitness.dk/vegansk-toast-med-boenneboef/
ELLER OPSKRIFT PÅ EN LÆKKER KIKÆRTESALAT:
https://mmfitness.dk/kikaertesalat-med-soltorret-tomater-og-frisk-dild/
ELLER OPSKRIFT PÅ LÆKRE HJEMMELAVET SANFWICH BOLLER PERFKET TIL KIKÆRTESALAT ELLER TOFU SALAT:
https://mmfitness.dk/veganske-sandwichboller-med-gront/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK TOFU SALAT HER:
LÆKKER OG NEM VEGANSK TOFU SALAT MED KARRYDRESSING
Ingredienser
- 400 gram Tofu (Jeg køber den økologiske fra Rema 1000 )
- 100 gram Neutral yoghurt (Jeg bruger JOE' KURT)
- 2 spsk Vegansk mayonnaise (Jeg bruger Spir)
- 2 tsk Dijon sennep
- 2 tsk Karry
- 1/2 tsk Røget paprika
- 1/2 tsk Gurkemeje
- 2-3 dråber Sødemiddel (Eller 2 tsk sukker)
- 1/2 bundt Dild
- 1/2 bundt Purløg
- 2 styk Drueagurker (Ca. 80 gram)
- 1 lille Rødløg
- 2-3 små gulerødder
- 1 styk Æble
- Salt&Peber
Noter
- Bryder du dig ikke om tofu, kan du udskifte det med kogte quinoa, det smager også rigtigt godt. Og så bliver det til en lækker creme karry/quinoa salat.
- Server din tofu salat både til påskefrokost og julefrokost, dine gæster vil blive vilde med salaten.
Fremgangsmåde
- Skær halvdelen af tofuen i ca 0,5 cm tykke tern. Smulder den anden halvdel og steg begge dele i lidt karry ved middel varme, til det er let stegt. (Husk tofu'en skal være presset). Lad det køle af.
- Kom yoghurt, mayo, dijonsennep, hakket dild, purløg, gurkemeje, røget paprika og karry i en skål og rør det sammen. Smag dressingen til med søde middel og salt & peber.
- Skær alle grønsagerne ud i meget fine tern.
- Rør alle ingredienserne sammen.
- VELBEKOMMEN!