CREMET HUMMUS- NEMT AT LAVE OG SMAGER HELT FANTASTISK
Denne hummus er simpel, lækker og smager så skønt! Man kan købe det færdiglavet mange steder og de findes i mange varianter. Desværre så er de færdiglavet fyldt med olie og andre fedtstoffer, hvilket gør at de bestemt IKKE er særlig sunde, eller man skal passe på med ikke at overspise, da man nemt kan indtage mange kalorier på kort tid.
Det er slet ikke nødvendigt at tilsætte olie, man kan sagtens lave lækre og cremet hummus uden de er fyldt med forarbejdet fedstoffer, altså såsom olie!
Jeg elsker hummus og har endelig gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste, som jeg synes er perfekt og nem at lave.
BASIS INGREDIENSER
Jeg bruger 4 faste ingredienser og krydderier, samt en hemmelig ingrediens som ikke er en nødvendighed, men GØR DEN EKSTRA LÆKKER!
INGREDIENSLISTE:
- KIKÆRTER – man bruger både tørrede kikærter, der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.
- HVIDLØG – hvis du elsker hvidløg kan du sagtens tilføje 2 fed, så kan man rigtig smage hvidløget.
- CITRON – godt med citronsaft, det giver også en rigtig god smag. Hvis du vil gøre den ekstra luksus, kan du rive lidt citronskal og putte i.
- TAHINI/TAHIN – er fremstillet af ristede sesamfrø. Det kaldes også for sesampasta og anvendes meget i Mellemøsten og Nordafrika. Det giver den bedste smag og konsistens. Jeg bruger gerne 2 spsk. men jeg elsker også smagen af tahin.
- SPIDSKOMMEN – er et must og brug gerne 1-2 tsk, men igen afhænger det af, om du kan lide smagen af det, det kan jeg!
- SALT – smag din hummus til med salt, vær forsigtigt, det kan nemt blive for saltet.
- DANSKVAND – oh yes, danskvand og gerne med citrus. Når du stavblender kan du tilføje danskvand løbende, så bliver den så cremet og smooth! Tilføj til du syntes at du har den rette konsistens. Danskvand kan erstatte olie!
INSPIRATION
Jeg er kæmpe fan af at lave og spise hummus. Jeg bruger det som pålæg, som dip, til mine salater, til mine sandwich, til toast, JA der er rigtigt, man kan bruge det til meget. Det er fast inventar i mit køleskab og jeg laver det oftest en gang om ugen, primært om søndagen, for så har jeg det til den kommende uge.
Jeg varierer ofte min hummus og mine favoritter udover denne her selvfølgelig er:
MERE INSPIRATION
I MIN VEGANSKE TOAST: Vegansk toast med bønnebøf
RUGBRØDSMADDER MED BØNNEBØF
OPSKRIFT FINDER DU HER:
NEM OG CREMET HUMMUS UDEN OLIE
Ingredienser
- 1 dåse Kikærter
- 1-2 spsk Tahin
- 1-2 tsk Spidskommen
- 1 stk Citronsaft (Frisk presset )
- 2 fed Hvidløg
- 50 g Danskvand med citrus
- 1 tsk Salt
Noter
- Du kan tilføje olivenolie i stedet for danskvand, hvis du vil have en federe hummus, men bestemt ikke et must, den er super lækker uden.
- Hvis du elsker citron, kan du med fordel tilføje revet citronskal
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser(undtagen danskvand) i en skål, og blend det sammen med en stavblender, du kan også bruge en foodprocessor.
- Blend det helt jævnt og cremet, det tager et par minutter og det kan være nødvendigt at stoppe et par gange og skrabe siderne ned.
- Tilføj lidt danskvand adgangen, indtil du syntes den har en god og cremet konsistens
- Smag hummusen til, måske den skal have mere salt, citron eller spidskommen.