NEM OG LÆKKER OPSKIFT PÅ VEGANSK BAGT TOMATSUPPE MED BAGTE GRØNTSAGER
Bagt tomatsuppe med marineret tofu og frisk timaian – Opskrift på verdens bedste veganske tomatsuppe med bagte tomater og grøntsager, serveret med tofutern og ristet rugbrød.
Denne lækre og smagsfulde tomatsuppe består af bagte tomater, løg, peberfrugt, hvidløg og krydderurter som blendes sammen med hakket tomater, bouillon og ærte barista. Jeg har serveret suppen sammen med de lækreste, sprøde, marinerede tofutern, frisk timian og ristet rugbrød. Vegansk bagt tomatsuppe er den perfekte stop madspilds-ret, da kedelige grøntsager sagtens kan bruges og tørt rugbrød er perfekt at riste og spise til som tilbehør. Rigtig god fornøjelse!
Jeg har også en lækker opskrift på vegansk tomatsuppe lavet på kokosmælk, linser, kartofler og gulerødder. SE HER:
VEGANSK TOMATSUPPE MED RØDE LINSER OG KOKOSMÆLK
INGREDIENSER TIL BAGT VEGANSK TOMATSUPPE
INGREDIENSLISTE:
- CHERRY TOMATER
- STORE TOMATER
- RØD SNACKPEBER
- LØG
- HVIDLØG
- FRISK TIMIAN – Kan udskiftes med andre friske krydderurter
- HAKKET TOMATER
- ÆRTE BARISTA – Jeg bruger denne fra DRYK. Kan udskiftes med plantefløde
- OLIVENOLIE
- SALT&PEBER
- GRØNTSAGSBOUULLION
- FRISK PRESSET CITRONSAFT
- SØDEMIDDEL – Kan udskiftes med almindelig sukker
TILBEHØR:
- MARINERET TOFU
- RISTET RUGBRØD
- SUPPEHORN – Min søn elsker suppehorn og jeg køber fuldkorns suppehorn, de er rigtig gode.
HOW TO
- Kom cherry tomater, tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og friske krydderurter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med sukker, salt og peber og bag det i ovnen.
- Kom de bagte ingredienser op i en blender sammen med alt den gode saft og olien. Pres hvidløgene ud af skrællen. Tilsæt hakket tomater, kogende bouillonvand og ærte barista til blenderen og blend til en ensartet cremet masse.
- Smag til om der skal tilsættes mere salt, peber eller sukker og evt. citronsaft.
MARINERET TOFU:
- Læg din tofu i pres
- Mariner din tofu i soyasauce sammen med tomatpuré og lad det hvile i 15-20 min
- Steg din tofu på en pande eller i en airfryer og skær den i tern
INSPIRATION TIL VEGANSKE SUPPER
Vi elsker at spise suppe og især når det bliver efterår og vinter, så er det så dejligt varmt at spise.
Min favorit suppe er HOKKIADO SUPPE, det smager altså helt fantastisk…
HOKKAIDO SUPPE MED KOKOSMÆLK & CHILI
JORDSKOKKE SUPPE smager dog også himmelsk, og vi spiser faktisk næsten altid tofu til vores supper, da vi gerne vil have en proteinrig kilde til vores aftensmad, så mætter det ekstra godt.
FIND OPSKRIFT PÅ NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE HER:
NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE
Ingredienser
- 500 gram Cherrytomater
- 4 store Tomater
- 2 mellem Rød peberfrugt (Gerne snackpeber)
- 1 styk Løg
- 2 hele hvidløg
- 3-4 stilke Frisk timian (Eller anden frisk krydderurt )
- 1 tsk salt
- 1 tsk Peber
- 1 dåse Hakket tomater
- 3 dl vand
- 1 terning Grønsagsbouillon
- 1 dl Ærte Barista
- 2 spsk Olivenolie
- 2 spsk Citronsaft (Gerne frisk presset)
- 5 dråber Perfect multisød (Eller 1 tsk sukker)
MARINERET TOFU
- 400 gram Tofu (Fast)
- 1-2 spsk Soyasauce
- 1-2 spsk Tomatpuré
- Evt. lidt vand
Noter
- Marineret tofu
- Fuldkorns suppehorn
- Ristet brød eller rugbrød
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210 C varmluft
- Skær løg i halve, store tomater i halve, peberfrugt i store stykker
- Kom cherry tomater, tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og frisk timian på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og multisød, salt og peber. Bag i ca. 35 minutter.
- Kom de bagte ingredienser op i en blender sammen med alt den gode saft og olie. Pres hvidløgene ud af skrællen. Tilsæt hakket tomater, kogende bouillonvand og Ærte Barista til blenderen og blend til en ensartet cremet masse.
- Smag til om der skal tilsættes mere salt, peber eller multisød og evt. citronsaft
- Pynt din tomatsuppe med tofutern og frisk timian
- VELBEKOMMEN
MARINERET TOFU
- Læg din tofu i pres
- Mariner din tofu i soyasauce sammen med tomatpuré og lad det hvile i 15-20 min
- Steg din tofu på en panden eller i airfryer og skær tofuen i tern