NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE

vegansk bagt tomatsuppe

NEM OG LÆKKER OPSKIFT PÅ VEGANSK BAGT TOMATSUPPE MED BAGTE GRØNTSAGER

Bagt tomatsuppe med marineret tofu og frisk timaian – Opskrift på verdens bedste veganske tomatsuppe med bagte tomater og grøntsager, serveret med tofutern og ristet rugbrød.

Denne lækre og smagsfulde tomatsuppe består af bagte tomater, løg, peberfrugt, hvidløg og krydderurter som blendes sammen med hakket tomater, bouillon og ærte barista. Jeg har serveret suppen sammen med de lækreste, sprøde, marinerede tofutern, frisk timian og ristet rugbrød. Vegansk bagt tomatsuppe er den perfekte stop madspilds-ret, da kedelige grøntsager sagtens kan bruges og tørt rugbrød er perfekt at riste og spise til som tilbehør. Rigtig god fornøjelse!

Jeg har også en lækker opskrift på vegansk tomatsuppe lavet på kokosmælk, linser, kartofler og gulerødder. SE HER:

VEGANSK TOMATSUPPE MED RØDE LINSER OG KOKOSMÆLK

INGREDIENSER TIL BAGT VEGANSK TOMATSUPPE

INGREDIENSLISTE:

  • CHERRY TOMATER
  • STORE TOMATER
  • RØD SNACKPEBER
  • LØG
  • HVIDLØG
  • FRISK TIMIAN – Kan udskiftes med andre friske krydderurter
  • HAKKET TOMATER
  • ÆRTE BARISTA – Jeg bruger denne fra DRYK. Kan udskiftes med plantefløde
  • OLIVENOLIE
  • SALT&PEBER
  • GRØNTSAGSBOUULLION
  • FRISK PRESSET CITRONSAFT
  • SØDEMIDDEL – Kan udskiftes med almindelig sukker

TILBEHØR:

  • MARINERET TOFU
  • RISTET RUGBRØD
  • SUPPEHORN – Min søn elsker suppehorn og jeg køber fuldkorns suppehorn, de er rigtig gode.

HOW TO

  • Kom cherry tomater, tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og friske krydderurter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med sukker, salt og peber og bag det i ovnen.
  • Kom de bagte ingredienser op i en blender sammen med alt den gode saft og olien. Pres hvidløgene ud af skrællen. Tilsæt hakket tomater, kogende bouillonvand og ærte barista til blenderen og blend til en ensartet cremet masse. 
  • Smag til om der skal tilsættes mere salt, peber eller sukker og evt. citronsaft.

MARINERET TOFU:

  • Læg din tofu i pres
  • Mariner din tofu i soyasauce sammen med tomatpuré og lad det hvile i 15-20 min
  • Steg din tofu på en pande eller i en airfryer og skær den i tern

INSPIRATION TIL VEGANSKE SUPPER

Vi elsker at spise suppe og især når det bliver efterår og vinter, så er det så dejligt varmt at spise.

Min favorit suppe er HOKKIADO SUPPE, det smager altså helt fantastisk…

HOKKAIDO SUPPE MED KOKOSMÆLK & CHILI

hokkaidosuppe med kokosmælk

JORDSKOKKE SUPPE smager dog også himmelsk, og vi spiser faktisk næsten altid tofu til vores supper, da vi gerne vil have en proteinrig kilde til vores aftensmad, så mætter det ekstra godt.

JORDSKOKKESUPPE MED TOFUSPYD

jordskokkesuppe

FIND OPSKRIFT PÅ NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE HER:

vegansk bagt tomatsuppe

NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 500 gram Cherrytomater
  • 4 store Tomater
  • 2 mellem Rød peberfrugt (Gerne snackpeber)
  • 1 styk Løg
  • 2 hele hvidløg
  • 3-4 stilke Frisk timian (Eller anden frisk krydderurt )
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 dåse Hakket tomater
  • 3 dl vand
  • 1 terning Grønsagsbouillon
  • 1 dl Ærte Barista
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Citronsaft (Gerne frisk presset)
  • 5 dråber Perfect multisød (Eller 1 tsk sukker)

MARINERET TOFU

  • 400 gram Tofu (Fast)
  • 1-2 spsk Soyasauce
  • 1-2 spsk Tomatpuré
  • Evt. lidt vand

Noter

TILBEHØR TIL VEGANSK BAGT TOMATSUPPE
  • Marineret tofu 
  • Fuldkorns suppehorn
  • Ristet brød eller rugbrød 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 210 C varmluft
  • Skær løg i halve, store tomater i halve, peberfrugt i store stykker
  • Kom cherry tomater, tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og frisk timian på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og multisød, salt og peber. Bag i ca. 35 minutter.
  • Kom de bagte ingredienser op i en blender sammen med alt den gode saft og olie. Pres hvidløgene ud af skrællen. Tilsæt hakket tomater, kogende bouillonvand og Ærte Barista til blenderen og blend til en ensartet cremet masse.
  • Smag til om der skal tilsættes mere salt, peber eller multisød og evt. citronsaft
  • Pynt din tomatsuppe med tofutern og frisk timian
  • VELBEKOMMEN

MARINERET TOFU

  • Læg din tofu i pres
  • Mariner din tofu i soyasauce sammen med tomatpuré og lad det hvile i 15-20 min
  • Steg din tofu på en panden eller i airfryer og skær tofuen i tern
Næringsindhold
NEM VEGANSK BAGT TOMATSUPPE
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 37.7 Kalorier fra fedt 15
% Daglig værdi*
Fedt 1.65g3%
Mættet fedt 0.21g1%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.003g
Enkeltumættet fedt 0.88g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.29mg0%
Kalium 189mg5%
Kulhydrater 4.33g1%
Fibre 1.27g5%
Sukker 2.57g3%
Protein 1.07g2%
Vitamin A 54.2IU1%
Vitamin C 22.1mg27%
Calcium 20.6mg2%
Jern 0.63mg4%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »