SUND OG LÆKKER HJEMMELAVET RABARBERKOMPOT MED JORDBÆR OG VANILJE
Jeg elsker hjemmelavet rabarberkompot og jeg laver det hele foråret og sommeren. Jeg er så heldig, at have rabarber i haven, hvilket er rent tilfældigt. De var der, da vi flyttede ind i huset for et par år siden. I starten gav jeg dem væk, indtil min mor sagde: ”du kan lave den lækreste rabarberkompot og putte på din grød”. Jeg tænkte HVAD!!, det kan jeg da, det havde jeg slet ikke tænkt over, så jeg gik i krig og har siden da lavet det mange gange nu!!! OG DET SMAGER HIMMELSK.
JEG ELSKER DET PÅ MIN GRØD OM MORGENEN OG PÅ MIN AFTENSNACK OM AFTENEN! HVILKET MIN MAND OGSÅ GØR. Vi spiser ofte yoghurt med frisk frugt og så lige en klat rabarberkompot på toppen…. MUMS
INGREDIENSLISTE TIL RABARBERKOMPOT
INGREDIENSLISTE:
- RABARBER
- JORDBÆR
- VANILJESTANG
- VANILJEAROMA
- EASIS PERFECT MULTISØD EL. HVID SUKKER
- PERFECT SØD
- ØKOLOGISK RØD MELATIN – Er velegnet til veganere, SE HER: https://www.torsleffs.dk/produkter/melatin-roed-oeko/
STEP 1
- Skyl og rens dine rabarber og skær dem i små stykker.
- Put rabarber, jordbær, vaniljearoma, korn fra vaniljestang og perfect multisød i gryden og bring det i kog og lade det simre.
STEP 2
- Din rabarberkompot skal simre til jordbærerne begynder at flyde ud.
- Fjern gryden fra kogeblusset og lad det afkøle en lille smule.
- Smag det til med perfect sød, til du syntes det smager godt sødt og stadig syrlig, det er en smagssag hvor sød du vil have din kompot.
- Tilsæt økologisk rød melatin og rør det godt rundt, lad den stå lidt og se hvor meget det samler sig. Jeg bruger 2-3 tsk. Men jeg starter altid med 2 tsk og putter 3 tsk. i, hvis kompotten er meget flydende.
- Hæld din kompot over i et rent glas og put din vaniljestang ned i, så det kan stå og trække smag.
INSPIRATION MED DIN LÆKRE HJEMMELAVET KOMPOT
Jeg elsker rabarberkompot på min grød om morgenen, det smager himmelsk og du får den lækreste sommergrød. Derudover bruger jeg det også sammen med chiagrød, det smager altså også lækkert. En kold køleskabsgrød med chia citron/vanilje grød toppet med kompot og soya vaniljegrød… MUMS
FIND OPSKRIFT PÅ MIN HAVREGRØD HER:
HAVREGRØD: https://mmfitness.dk/havregrod-med-havremaelk/
CHIAGRØD: https://mmfitness.dk/koleskabsgrod-med-pa-farten/
FIND OPSKRIFT HER:
RABARBERKOMPOT MED JORDBÆR
Ingredienser
- 500 gram Rabarber
- 2 poser Frosne jordbær (450gram)
- 1 stk Vaniljestang
- 1 tsk Vanilje aroma
- 3 spsk Perfect multisød
- 2-3 tsk Økologisk rød melatin
- 2-3 dråber Perfect sød (kun til at smage kompotten til)
Noter
- Har du friske jordbær kan du sagtens bruge dem, det smager også virkelig godt
- Du kan ersatte Easis sukkererstatning med hvid sukker, hvis du ønsker dette.
- Brug din rabarberkompot på din grød eller i chiagrød, det smager himmelsk.
Fremgangsmåde
- Skyl og rens dine rabarber og skær dem i små stykker.
- Put rabarber, jordbær, perfect multisød og vaniljearoma i en gryde og bring det i kog.
- Lad det stå og simre til dine rabarber og jordbær begynder at blive flydende.
- Fjern gryden fra kogeblusset og lad det afkøle lidt. Smag din kompot til med perfect sød. (der skal kun få dråber i)
- Tilsæt rød melatin – start med 2 tsk. og rør det godt rundt, lad det afkøle lidt mere og hvis din kompot stadig er meget tynd, skal du tilføje 1 tsk mere. Jeg starter altid med 2 tsk og sikre mig det ikke bliver for tykt.
- Hæld din rabarberkompot over i et rent glas og put din vaniljestang ned i glasset, så kan det rigtig stå og trække smag.
- VELBEKOMMEN