LÆKKER OG SUND SALAT- RØD SPIDSKÅLSSALAT MED GRØNKÅL, TRANEBÆR, ÆBLER, QUINOA & RISTEDE HASSELNØDDER
Lækker vintersalat med en masse grønt. Salaten er simpel og nem at lave og man kan variere den på mange forskellige måder. Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med denne salat. Salaten kommer helt sikkert også på julebordet til juleaften, da jeg ikke er den store julemad’s spiser. Jeg har aldrig været den store fan af julemad, så det er dejligt, at man kan lave andet lækker mad, som passer ind til julebordet. PRØV DEN.
SUND RØD SPIDSKÅLSSALAT MED FRISK APPELSIN MARINADE
LAVES på kun 3 ingredienser!
- Olivenolie – Ik for meget olie, jeg syntes nemlig salaten bliver helt klasket sammen af det, men en lille smule, for lige, at give salaten en rund og mild smag
- Hvidvinseddike – Virkelig lækker til grønne salater
- Frisk appelsinsaft – WOW det gør altså salaten så lækker og giver et frisk boost!
SALAT MED KOGTE QUINOA – HVAD ER QUINOA?
Quinoa er et lille frø, der er kendt for at være superfood på grund af sit store indhold af fibre, protein og sin sunde fedtsyreprofil. Det gavner både mæthed og fordøjelsen godt, at spise quinoa.
SPIS SPIS SPIS ISÆR HVIS DU TRÆNER!
Quinoa er godt, hvis du træner
Quinoa er stopfyldt med proteiner, der genopbygger dine muskler efter en tur i fitnesscenteret. Derudover bevirker de små frøs indhold af omega-3-fedtsyrer, at ømheden i sener og led lindres. Når du træner mister du desuden store mængder magnesium gennem dit sved, men blot 100 gram quinoa opfylder hele dit dagsbehov for det vigtige mineral.
Prøv at ersatte quinoa med ris engang imellem, JAMEN HVORFOR DET?
Quinoa indeholder dobbelt så meget protein som ris og byg, og har en fremragende aminosyreprofil. Det lille krøllede frø indeholder alle essentielle aminosyrer, og det gør quinoa til det oplagte valg, hvis du er vegetar eller er hoppet med på bølgen, og er blevet flexitar med masser af kødfrie dage.
SÅ PRØV LIGE DENNE LÆKRE RØDE SPIDSKÅLSALAT, DEN ER JO SUPER SUND!
SPIS DIN SALAT SOM TILBEHØR
Rød spidskålssalat kan du nærmest spise til alt. Den indeholder nemlig godt med grønsager, proteiner og gode kulhydrater! Så skal du have en mættende salat til din frokost, så lav en ekstra portion til dagen efter.
Jeg vil anbefale at spise følgende til:
FIND OPSKRIFT PÅ SPRØD OG NEM RØD SPIDSKÅLSSALAT HER!
RØD SPIDSKÅLSSALAT MED QUINOA OG RISTEDE HASSELNØDDER
Ingredienser
- 1/2 styk Rød spidskål
- 150 g Grønkål (Gerne frisk)
- 1 styk Æble
- 50 gram Tranebær
- 150 g Quinoa
- 50 g Hasselnødder
- 1 spsk Olivenolie
- 2 spsk Hvidvinseddike
- 2 stk Appelsiner (Saften)
Noter
- Spis din spidskålssalat med falafel, nøddesteg, bøffer, rodfrugter i ovnen. Der er massere af muligheder.
- Pift din salat op granatæbler og abrikoser.
- Skift tranebær ud med rosiner. Der er massere af muligheder…
Fremgangsmåde
- Start med at skylle quinoa og kog dem i rigelig vand. Kig på anvisningerne på pakken. Skal koges i ca. 15 min
- Put hasselnødderne i ovnen på 160grader i 10 min. Lige til skallerne på nødderne begynder at løsne sig
- Imens snitter du grønkål og spidskål fint. (jeg købte færdig hakkede grønkål) Jo finere jo bedre. Skær æblet i små tern.
- Tag de værste skaller af hasselnødderne og hak dem meget groft
- Hæld de kogte quinoa i en si og skyl dem hurtigt med koldt vand og lad dem ligge og køle lidt af.
- Rør en dressing sammen af saften fra de to appelsiner, olivenolie, eddike, salt og peber.
- Put quinoa, grønkål og spidskål, æbler og tranebær sammen i en skål og vend dressingen med salaten
- Top salaten med ristede hasselnødder