HJEMMELAVET DADELKUGLER MED SORTE BØNNER & CARAMEL – EN LÆKKER OG SUND SNACK
Jeg elsker dadler og jeg kan slet ikke styre det. Hvis jeg først har købt en pakke dadler, så går jeg og snacker for vildt. Jeg elsker at lave dadelkugler, både de nemme og dem der lidt mere krævende, men i det hele taget er det ret nemt at lave lækre dadelkugler. Det er en perfekt snack at have stående i køleskabet eller servere til kaffen når du skal have gæster. Jeg laver det ofte også til jul, hvor jeg laver julekonfekt med dadler, det er bare lækkert og min familie er altid meget overrasket over hvor lækkert det smager.
Det lyder skørt at bruge sorte bønner, men det er det slet ikke. Både kikærter og bønner er gode ingredienser at bruge, du får en vild lækker konsistens og dine dadelkugler, bliver kompakte og bløde på samme tid. Jeg lyver ikke, de bliver SÅ GODE!!!
INGREDIENSER TIL DADELKUGLER MED SORTE BØNNER
INGREDIENSLISTE:
- SORTE BØNNER
- DADLER
- VEGANSK CARAMEL (dulce de leche) Se opskrift her: https://mmfitness.dk/den-bedste-granola-med-salted-caramel/
- APPELSIN (Skræl+saft)
- KAKAOPULVER – Jeg bruger Urtekrams fedtfattige kakao, den er jeg personlig vild med og den har en god intens kakao smag. Jeg køber den oftest i Føtex eller Bilka. Se her: https://www.urtekram.dk/Foedevarer/bagning/kakao/
- HAVREGRYN – Brug glutenfri, hvis du ønsker dem glutenfrie
- PEANUTBUTTER
- KANEL
- KARDEMMOME
- SALT
- KOKOSMEL & KAKAOPULVER – Til at trille kuglerne i.
STEP 1 – DADELKUGLER MED SORTE BØNNER
- Dræn de sorte bønner og skyld dem grundigt. Imens de drypper af, pilles stenene ud af dadlerne, og du river appelsinen på den fine side af rivejernet.
- Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Hæld bønnerne, dadlerne, appelsinskal + saft, caramel og peanutbutter i skålen og blend det godt sammen med en stavblender. Du kan også røre det sammen i en foodprocessor, begge dele er lige godt. Tilsæt evt. lidt vand hvis dadelmassen mangler lidt væde. Det afhænger af hvor bløde dadlerne er, om der skal lidt ekstra væde til.
- Sæt dadelmassen på køl i minimum 30 min.
STEP 2
- Tril dadelkuglerne i kokos og kakao, det smager virkelig lækkert.
- Du kan også overtrække dadelkuglerne med chokolade, så skal dadelmassen stå længere tid på køl eller en kort tur i fryseren.
- Der er ca. til 20 dadelkugler.
- Server de lækre og sunde dadelkugler med sorte bønner, til kaffen eller nyd dem som en lækker snack om eftermiddagen, hvis den søde tand lyster!
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE SNACK
UDOVER DISSE UMODSTÅELIGE DADELKUGLER, HAR JEG OGSÅ PÅ MIN SIDE LÆKRE DADELKUGLER MED MANDLER OG CITRON, DE ER SÅ NEMME OG LAVES MED BARE 3 INGREDIENSER.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/nemme-dadelkugler-med-ristede-mandler-og-citron/
MANGLER DU INSPIRATION TIL SUNDE ROMKUGLER, HAR JEG OGSÅ EN OPSKRIFT PÅ SUNDE PROTEIN ROMKUGLER, LAVET PÅ KIKÆRTER.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/sunde-veganske-romkugler-lavet-pa-kikaerter/
TIL SIDST HER JEG DE LÆKRESTE JULEDADELKUGLER, DER PASSER PERFEKT TIL JULEFROKOSTEN, HVOR DER SKAL VÆRE LIDT LÆKRE JULEGODTER.
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/jule-dadelkugler-perfekt-til-en-sund-julekonfekt/
FIND OPSKRIFT PÅ SUNDE DADELKUGLER MED SORTE BØNNER HER:
SUNDE DADELKUGLER MED SORTE BØNNER OG VEGANSK CARAMEL
Ingredienser
- 1 dåse Sorte bønner
- 200 gram Dadler (Friske)
- 60 gram Vegansk caramel (dulce de leche)
- 1 stk Appelsin (Økologisk skræl og saft)
- 35 gram Kakaopulver (Jeg bruger Urtekram )
- 90 gram Havregryn (Brug glutenfri hvis du ønsker det)
- 1 spsk Peanutbutter
- 1/2 tsk Kardemomme
- 1/2 tsk Kanel
- 1 tsk Groft havsalt (Gerne flager)
- 15 gram Kokosmel (Til at trille dadelkuglerne i )
- 10 gram Kakaopulver (Til at trille dadelkuglerne i )
Noter
- Har du ikke noget hjemmelavet vegansk caramel, kan du bruge 60 gram ekstra peanutbutter eller 60 gram agave sirup/ kokossirup.
- Du kan udskifte kakaopulver med almindelig bage kakaopulver. Du spare en del på kalorierne ved at bruge fedtfattig kakaopulver.
Fremgangsmåde
- Dræn de sorte bønner og skyld dem grundigt.
- Imens de drypper af, pilles stenene ud af dadlerne, og riv appelsinen på den fine side af rivejernet.
- Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Hæld bønnerne, dadlerne, appelsinskal + saft, caramel og peanutbutter i skålen og blend det godt sammen med en stavblender. Du kan også røre det sammen i en foodprocessor, begge dele er lige godt.
- Tilsæt evt. lidt vand hvis dadelmassen mangler lidt væde. Det afhænger af hvor bløde dadlerne er, om der skal lidt ekstra væde til.
- Sæt dadelmassen på køl i 30 min.
- Tril dadelkuglerne i kokos og kakao, det smager virkelig lækkert. Du kan også overtrække dadelkuglerne med chokolade, dog skal dadelmassen stå længere tid på køl eller en kort tur i fryseren. Der er ca. til 20 dadelkugler.
- VELBEKOMMEN