LÆKKER OG SUND COLESLAW AF FENNIKEL, 2 SLAGS KÅL, GULERØDDER OG PERSILLE
Skal du forkæle dig selv med lækker coleslaw salat, så er denne virkelig lækker og fyldt med smag! Den tager selvfølgelig lidt tid, da der er en del der skal rives, men du har også coleslaw til et par dage eller hvis du skal have gæster, så er du sikker på, der er nok salat! Bryder du dig ikke om glaskål eller fennikel, kan du nøjes med spidskål og gulerødder. Og du kan selvfølgelig også skifte ud til andet kål. Fx savokål og grønkål, du bestemmer jo helt selv. Jeg river alle grønsagerne i min foodprocessor med den fineste kniv, så bliver det hele så fint og lækkert. Du kan også benytte et mandolinjern.
INGREDIENSER TIL EN SPRØD COLESLAW
DEN GRØNNE INGREDIENSLISTE:
- SPIDSKÅL – Jeg bruger grøn spidskål i denne opskrift, det giver en flot farve og spidskål smager bare lækkert.
- GLASKÅL – Denne kål er ret ny for mig, men bestemt ikke sidste gang jeg bruger det. Kålen har sæson i juni, juli, august og september. Glaskål er let og har en sød smag af kål, samt sprødt og saftigt inden i.
- FENNIEKEL – Ja, jeg prøvede det for mange år siden, men der var jeg ikke fan. Nu jeg blevet mere voksen og den smager faktisk ret godt, så helt klart jeg skal eksperimentere mere med fennikel. En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag. Har sæson nærmest hele året, pånær juli, august og september.
- GULERØDDER – Ja det kender vi alle jo, og det hører med i en god coleslaw.
- PERSILLE – Jeg elsker persille, så kan aldrig få nok af persille, og det er en lækker kombination til kål og gulerødder.
- CITRON – Det er et must, og jeg river lidt citronskal og putter på toppen af salaten, det gør din coleslaw ekstra indbydende og flot!
INGREDIENSER TIL COLESLAW DRESSING
INGREDINSLISTE TIL DRESSING:
- ALPRO NEUTRAL YOGHURT – Bruger denne soya yoghurt til nærmest alle mine dressinger
- VEGANSK MAYONNAISE – Jeg er ikke vild med mayonnaise, men en lille smule i dressingen, for at den bliver lidt fed og cremet. Du kan sagtens bruge mere end det jeg bruger i opskriften. Jeg er bare ikke vild med det.
- ÆBLESIDEREDDIKE – Det kan jeg ikke undvære i mine dressinger, den lidt sure og søde smag, er lækker.
- DILD – Jeg elsker dild også, og det gør dressigen virkelig lækker.
- CITRON – Det er et must, igen!!
- FENNIKELFRØ – Dem rister jeg og knuser, det var jeg meget spændt på, men det blev virkelig lækkert og igen hvis du ikke kan lide det, så undlad det. Men prøv det, for det er faktisk super lækkert og ret nemt at riste og kværne frøene. Jeg brugte en spiseske og lagde de ristede frø på et spækbræt og knuste dem. Har du en morter eller en krydderikværn, bruger du selvfølgelig det.
- HELE SORTE PEBER KORN – Det samme her, rister dem og kværner dem med en ske, hvis du ikke har de andre redskaber
- SALT – Bruges til at smage dressingen til. Der er smæk på smagen i dressingen, så vær forsigtig med salten.
SPIS DIN VEGANSKE COLESLAW SOM TILBEHØR TIL…..
Jeg elsker hjemmelavet BURGER MED COLESLAW, og det smager helt fantastisk! Burgerne her er også med hjemmelavet quinoabøffer og ærtehummus… MUMS siger jeg bare!
Se opskrift på Hjemmelavet VEGANSK BURGER HER:
Se opskrift på QUINOABØFFER HER:
Se opskrift på ÆRTEHUMMUS HER:
ELLER TIL EN LÆKKER OG NEM FROKOST MED QUINOABØF
Brug resterne af din coleslaw til en lækker frokost med quinoabøf, ærtehummus, kogte quinoa og andre grønsager, tøm køleskabet og lav en lækker anretning!
ELSKER DU OGSÅ KÅL, SÅ HAR JEG ANDRE LÆKRE KÅL-SALATER PÅ MIN SIDE
SE HER:
SPIDKÅLSSALAT MED TRANEBÆR OG ÆBLER: https://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-aebler-og-tranebaer/
RØDSPIDSKÅLSSALAT MED QUINOA OG RISTEDE HASSELNØDDER: https://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-quinoa-og-ristede-hasselnodder/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK COLESLAW HER:
VEGANSK COLESLAW MED FENNIKEL OG FRISK PERSILLE
Ingredienser
- 1/2 stk Spidskål
- 5-6 stk Gulerødder
- 1 stk Fennikel
- 1 stk Glaskål
- 1/2 bundt Persille
- 1 stk Citron (revet citronskal og saft)
Coleslaw Dressing
- 2 dl Alpro neutral (uden sukker)
- 20 g Vegansk mayonnaise
- 3 spsk Æblecidereddike
- 1 tsk Fennikelfrø
- 1 tsk Hele peberkorn
- 1/2 bundt Dild
- 1/2 stk Citron (saften)
- 1 knivspids Salt
Noter
- Du kan udskifte kålen med andre slags kål
- Du kan tilføje mere mayonnaise i din dressing, hvis du vil have din coleslaw mere fed.
- Du kan undgå fennikelfrø, hvis du ikke bryder dig om smagen.
- Du kan lave din dressing på almindelig mayonnaise og creme fraiche, hvis du ikke ønsker din dressing skal være vegansk.
Fremgangsmåde
- Skræl og riv alle grønsagerne i en foodprocessor, brug den helt fine kniv.
- Bland grønsagerne godt sammen i en skål og tilsæt friskhakket persille og rør rundt igen. Gem lidt af persillen til at pynte din coleslaw med.
- Rist fennikel og peberkorn på en tør pande på middelvarme, rist frøene til de er gylden-brune. Stød krydderierne med en morter, spiseske på et spækbræt eller i en krydderikværn.
- Hæld krydderier over i en skål.
- I en ny skål rører du yoghurt, mayonnaise, æblesidereddike, citron og friskhakket dild sammen. Tilsæt krydderi blandingen og rør det godt sammen. Smag dressingen til med salt og citron.
- Hæld dressingen over de fint revet grønsager og bland det godt sammen.
- Anret din coleslaw i en salatskål og pynt den med revet citronskal og friskhakket persille.