SUND, NEM OG FANTASTISK LÆKKER VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE
Chia a la mande! Ris a la mande i en langt sundere og lettere udgave – og efter min mening langt mere lækker og delikat, end den traditionelle tunge bandit. Jeg spiser ikke en traditionel risalamande, da jeg ikke bryder mig om flødeskum. Så jeg tænkte at man må da kunne lave en vegansk chiagrød a la risalamande udgave. OG MUMS… Det kan man faktisk godt. Det smager helt fantastisk og så nemt at lave. Jeg har spist det som aftensnack i december måned, men man kan faktisk spise det hele året, efter min mening. Du kan også spise det som en eftermiddagsnack til en god kop kaffe…
Denne version er lavet med en sukkerfri kirsebærsauce fra Easis og ristede mandler. Jeg kan nu bedst lide alle slags nødder, hvis de er ristet. Du kan selvfølgelig vælge at smutte mandlerne i stedet for. Jeg lavede et lille dessert glas, som jeg tog med juleaften, så kunne jeg spise med når de andre skulle have risalamande. Nemt, sundt og lækkert.
INGREDIENSER TIL VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE
INGREDIENSLISTE:
- CHIAGRØD MED VANILJE & HAVREGRYN – Se opskrift her: CHIAGRØD
- SOYA VANILIJE YOGHURT – Jeg bruger den fra Alpro eller fra LIDL
- KIRSEBÆRSAUCE – Sukkerfri kirsebærsauce fra EASIS
- RISTEDE MANDLER
HOW TO
- Start med at lav din chiagrød og lad den trække på køl i mindst 6 timer eller natten over. Kan med fordel laves dagen før
- Put chiagrød i bunden af et glas, dernæst vanilje yoghurt og kirsebærsauce
- Hak groft de ristede mandler
- Top din julechiagrød med de ristede mandler
INSPIRATION TIL SUND VEGANSK CHIAGRØD
Udover vegansk julechiagrød, så jeg ret glad for chiagrød og især om sommeren eller som aftensnack, det smager helt fantastisk og mætter godt. For mig er det en lækker sund dessert. MUMS…
Prøv min chiagrød med rabarber, det er perfekt til en sommer brunch…
VEGANSK OVERNIGHT CHIAGRØD MED BAGTE RABARBER
Eller min chiagrød med hjemmelavet granola, mums… Elsker at spise det som aftensnack..
CHIAGRØD RØRT OP MED GREEK STYLE TOPPET MED HJEMMELAVET GRANOLA
FIND OPSKIRFT PÅ VEGANSK JULECHIAGRØD HER:
VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE
Ingredienser
- 100 gram Chiagrød
- 100 gram Alpro soya vanilje yoghurt
- 35 gram Kirsebærsauce (Jeg bruger sukkerfri fra Easis )
- 15 gram Mandler (Ristede og groft hakket)
Noter
Fremgangsmåde
- Start med at lav din chiagrød og lad den trække på køl i mindst 6 timer eller natten over. Kan med fordel laves dagen før.
- Put chiagrød i bunden af et glas, dernæst vanilje yoghurt og kirsebærsauce.
- Hak groft de ristede mandler og top din julechiagrød med de ristede mandler.
- VELBEKOMMEN