HJEMMELAVET SUND VEGANSK KARRYSOVS MED KLASSIKS TÆMPEH STYKKER
Jeg elsker karrysovs og især lavet fra bunden med en masse grøntsager, det giver bare karrysovsen så meget smag og fylde. Jeg har lavet en vegansk ristaffel, som findes her på siden. Den minder utrolig meget om denne opskrift, forskellen er dog, at jeg i denne opskrift har brugt pastinak, æble og persillerod til at lave vegansk karrysovs og så har jeg byttet soya bites ud med klassik tæmpeh. Jeg er helt vild med tæmpeh og syntes det har en lækker smag og konsistens, så det måtte jeg prøve i en karrysovs….MUMS
Så nu findes der 2 varianter af vegansk karrysovs med enten soya bites eller tæmpeh og begge dele smager så lækkert. Og så elsker jeg jo alt slags for toppings, det er jo genialt, det giver lige retten det sidste boost…..
INGREDIENSLISTE TIL VEGANSK KARRYSOVS MED TÆMPEH
INGREDIENSLISTE KARRYSOVS:
- PASTINAK
- PERSILLEROD
- MAD ÆBLE
- SKALOTTELØG
- INGEFÆR
- KOKOSMÆLK
- KARRY
- GRØNSAGSBOULLION
- SALT & PEBER
- CITRONSAFT
- ÆBLESIDEREDDIKE
INGREDIENSLISTE TEMPEH:
- KLASSISK Tempeh – NORDISK TEMPEH
- FRISK CHILLI
- INGEFÆR
INGREDIENSLISTE TILBEHØR:
- BRUNE RIS
- FRISK ANANAS
- PEANUTS
- AGURK
- ROSINER
- ÆBLER
- KOKOSMEL
STEP 1
- Start med at hakke alle grøntsagerne, skær æbler i tern og riv ingefæren.
- Svits det i en gryde og tilsæt karry.
STEP 2
- Tilsæt kokosmælk, grønsagsbouillon, citron, æblecidereddike og salt & peber og lad det simre indtil grønsagerne er møre.
- Imens karrysovsen simre, skær du tæmpeh i tern og svitser det på en pande med frisk hakket chili, revet ingefær og lidt soya.
- Når grøntsagerne er møre, stavblender du sovsen til den har en fin og cremet konsistens, smag karrysovsen til med citron, karry, æblecidereddike og salt & peber og dernæst tilsætter du tæmpeh og rører det godt rundt
STEP 3
- Servere din veganske karrysovs med brune ris og en masse lækker tilbehør
- VELBEKOMMEN
INSPIRATTION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTER
Udover denne lækre veganske karrysovs, så har jeg som skrevet tidligere en lækker vegansk ristaffel, der er med soya bites. Så hvis du ikke er til tæmpeh eller ikke kan få fat på det, kan du lave det med soya bites.
SE OPSKRIFT HER: Vegansk ristaffel
Derudover har jeg også en lækker græskargryde med soya bites og kikærter, den smager også helt fantastisk.
SE OPSKRIFT HER: Græskar gryde med kikærter
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK KARRYSOVS MED TÆMPEH HER:
VEGANSK KARRYSOVS MED KOKOSMÆLK OG TÆMPEH
Ingredienser
- 200 gram Pastinakker
- 200 gram Persillerod
- 1 stort mad æble
- 3 cm Ingefær (Frisk revet)
- 1 mellem Skalotteløg
- 2 dåser Kokosmælk
- 3 dl Grønsagsbouillon
- 2-3 tsk karry
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Frisk kværnet peber
- 1/2 stk Citronsaft
- 1-2 tsk Æblecidereddike
- 2 pakker Tæmpeh (Optøet)
- 1 rød Chili
- 1 cm Ingefær (Frisk revet)
- 1-2 spsk Soya
SERVERING
- 5 dl Brune ris
- 1 skål Rosiner
- 1 skål Kokosmel
- 1 skål Peanuts
- 1 skål Frisk ananas (i tern)
- 1 skål Æbler (I tern)
- 1 skål Agurk (I tern)
Noter
- Spis lige det tilbehør du bedst kan lide
- Skift tæmpeh ud med soya bites eller kikærter
- Har du nogen i familien som ikke spiser tæmpeh, så lav en halv portion med tæmpeh og en halv portion med kyllingestrimler. Min søn elsker vegansk karrysovs med kyllingestimler
Fremgangsmåde
- Hak alle grønsagerne fint i en foodprocessor, riv ingefær og skær æblet i tern. Steg det i et par minutter. Enten i vand eller olie. Jeg bruger altid vand, det fungere fint.
- Tilsæt karry og lad det stege i 3-5 minutter
- Kom kokosmælk og grønsagsboullion i gryden og lad det simre i 20 min
- Imens karrysovsen simrer, skærer du tæmpeh i tern og steger det på en pande med frisk revet ingefær, chili hakket fint og lidt soya.
- Smags sovsen til med citron og æblercidereddike, samt salt & peber
- Stavblend sovsen, så den bliver helt fint og cremet og ingen grønsagsstykker og tilføj tæmpeh og rør det godt sammen
- Server din karrysovs med ris og toppings
- VELBEKOMMEN