VEGANSK KARRYSOVS MED KOKOSMÆLK OG TÆMPEH

vegansk karrysovs

HJEMMELAVET SUND VEGANSK KARRYSOVS MED KLASSIKS TÆMPEH STYKKER

Jeg elsker karrysovs og især lavet fra bunden med en masse grøntsager, det giver bare karrysovsen så meget smag og fylde. Jeg har lavet en vegansk ristaffel, som findes her på siden. Den minder utrolig meget om denne opskrift, forskellen er dog, at jeg i denne opskrift har brugt pastinak, æble og persillerod til at lave vegansk karrysovs og så har jeg byttet soya bites ud med klassik tæmpeh. Jeg er helt vild med tæmpeh og syntes det har en lækker smag og konsistens, så det måtte jeg prøve i en karrysovs….MUMS

Så nu findes der 2 varianter af vegansk karrysovs med enten soya bites eller tæmpeh og begge dele smager så lækkert. Og så elsker jeg jo alt slags for toppings, det er jo genialt, det giver lige retten det sidste boost…..

INGREDIENSLISTE TIL VEGANSK KARRYSOVS MED TÆMPEH

INGREDIENSLISTE KARRYSOVS:

  • PASTINAK
  • PERSILLEROD
  • MAD ÆBLE
  • SKALOTTELØG
  • INGEFÆR
  • KOKOSMÆLK
  • KARRY
  • GRØNSAGSBOULLION
  • SALT & PEBER
  • CITRONSAFT
  • ÆBLESIDEREDDIKE

INGREDIENSLISTE TEMPEH:

INGREDIENSLISTE TILBEHØR:

  • BRUNE RIS
  • FRISK ANANAS
  • PEANUTS
  • AGURK
  • ROSINER
  • ÆBLER
  • KOKOSMEL

STEP 1

  • Start med at hakke alle grøntsagerne, skær æbler i tern og riv ingefæren.
  • Svits det i en gryde og tilsæt karry.

STEP 2

  • Tilsæt kokosmælk, grønsagsbouillon, citron, æblecidereddike og salt & peber og lad det simre indtil grønsagerne er møre.
  • Imens karrysovsen simre, skær du tæmpeh i tern og svitser det på en pande med frisk hakket chili, revet ingefær og lidt soya.
  • Når grøntsagerne er møre, stavblender du sovsen til den har en fin og cremet konsistens, smag karrysovsen til med citron, karry, æblecidereddike og salt & peber og dernæst tilsætter du tæmpeh og rører det godt rundt

STEP 3

  • Servere din veganske karrysovs med brune ris og en masse lækker tilbehør
  • VELBEKOMMEN
vegansk karrysovs

INSPIRATTION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTER

Udover denne lækre veganske karrysovs, så har jeg som skrevet tidligere en lækker vegansk ristaffel, der er med soya bites. Så hvis du ikke er til tæmpeh eller ikke kan få fat på det, kan du lave det med soya bites.

SE OPSKRIFT HER: Vegansk ristaffel

Derudover har jeg også en lækker græskargryde med soya bites og kikærter, den smager også helt fantastisk.

SE OPSKRIFT HER: Græskar gryde med kikærter

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK KARRYSOVS MED TÆMPEH HER:

Sund vegansk madplan uge 46

VEGANSK KARRYSOVS MED KOKOSMÆLK OG TÆMPEH

5 fra 2 stemmer
Antal: 6
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 200 gram Pastinakker
  • 200 gram Persillerod
  • 1 stort mad æble
  • 3 cm Ingefær (Frisk revet)
  • 1 mellem Skalotteløg
  • 2 dåser Kokosmælk
  • 3 dl Grønsagsbouillon
  • 2-3 tsk karry
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Frisk kværnet peber
  • 1/2 stk Citronsaft
  • 1-2 tsk Æblecidereddike
  • 2 pakker Tæmpeh (Optøet)
  • 1 rød Chili
  • 1 cm Ingefær (Frisk revet)
  • 1-2 spsk Soya

SERVERING

  • 5 dl Brune ris
  • 1 skål Rosiner
  • 1 skål Kokosmel
  • 1 skål Peanuts
  • 1 skål Frisk ananas (i tern)
  • 1 skål Æbler (I tern)
  • 1 skål Agurk (I tern)

Noter

  • Spis lige det tilbehør du bedst kan lide 
  • Skift tæmpeh ud med soya bites eller kikærter 
  • Har du nogen i familien som ikke spiser tæmpeh, så lav en halv portion med tæmpeh og en halv portion med kyllingestrimler. Min søn elsker vegansk karrysovs med kyllingestimler 
 
Næringsindhold for 1 portion: 
125g Kogte brune ris 
300g Vegansk karryssovs 
2 tsk Peanuts 
20g Aananas
30g Agurk 
1 spsk Rosiner 
20g æbler 
1 tsk kokosmel 
 

Fremgangsmåde

  • Hak alle grønsagerne fint i en foodprocessor, riv ingefær og skær æblet i tern. Steg det i et par minutter. Enten i vand eller olie. Jeg bruger altid vand, det fungere fint.
  • Tilsæt karry og lad det stege i 3-5 minutter
  • Kom kokosmælk og grønsagsboullion i gryden og lad det simre i 20 min
  • Imens karrysovsen simrer, skærer du tæmpeh i tern og steger det på en pande med frisk revet ingefær, chili hakket fint og lidt soya.
  • Smags sovsen til med citron og æblercidereddike, samt salt & peber
  • Stavblend sovsen, så den bliver helt fint og cremet og ingen grønsagsstykker og tilføj tæmpeh og rør det godt sammen
  • Server din karrysovs med ris og toppings
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK KARRYSOVS MED KOKOSMÆLK OG TÆMPEH
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 513 Kalorier fra fedt 141
% Daglig værdi*
Fedt 15.7g24%
Mættet fedt 2.39g15%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 1.67g
Enkeltumættet fedt 2.08g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.88mg0%
Kalium 691mg20%
Kulhydrater 68.9g23%
Fibre 12g50%
Sukker 16.1g18%
Protein 18.7g37%
Vitamin A 5.2IU0%
Vitamin C 26.1mg32%
Calcium 58.8mg6%
Jern 1.94mg11%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »