SUPER LÆKKER OG SUND ONE POT PASTA- PERFEKT TIL EN TRAVL HVERDAG
I en travl hverdag er vegansk one pot pasta en fantastisk ret. Den er nem at lave og smager helt fantastisk. Du kan lave den på utallige måder, jeg har efterhånden lavet mange one pot pasta og jeg skriver aldrig ned hvad jeg bruger. Men det gjorde jeg denne her gang for, at jeg kunne få en opskrift, der sidder lige i skabet, men også for at kunne inspirerer andre til at lave one pot pasta.
Du kan altid bruge andre grønsager, end det der er i den her opskrift. Tøm køleskabet og lav en lækker vegansk one pot pasta!
INGREDIENSER
INSGREDIENSLISTE:
- SPAGHETTI – Jeg bruger glutenfri spaghetti og min yndlings er fra Urtekram, de er lavet på fuldkornsrismel. Du kan også sagtens bruge almindelige fuldkorns spaghetti.
- CHAMPIGNON
- LIMABØNNER ELLER BUTTERBEANS
- RØD PEBERFRUGT
- FRISKE STORE TOMATER
- SOLTØRRET TOMATER
- KNOLDSELLERI
- SQUASH
- RØDLØG
- HVIDLØG
- TOMATPURE
- GRØNSAGSBOUILLION
- KRYDDERIER – Basilikum, oregano, chili, chili/hvidløg og salt&peber
DET ER SÅ NEMT- SÅ DU VIL BLIVE OVERRASKET
HOW TO:
- Skyl og klargør alle grønsagerne
- Kom alle ingredienserne i en gryde
- Hæld grønsagsbouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad retten simre i ca. 12 min, afhængig af dit valg af spaghetti og hvordan du foretrækker konsistensen af dem.
- PYNT MED PERSILLE – VELBEKOMMEN
INSPIRATION TIL ANDRE NEMME HVERDAGSRETTER
Hjemme hos os lever vi i en travl hverdag, så vores aftensmad skal være nem, men stadig sund og lækker. Derfor er jeg fan af nemme hverdagsretter, så vi ikke skal bruge alt tiden i køkkenet, men i stedet kan tage den med ro når vi kommer hjem sen eftermiddag.
Derudover spiser jeg også ofte aftensmad ude på farten, så derfor skal min hverdagsmad kunne holde sig og lige lunes i en mikroovn. Derfor elsker jeg sammenkogte retter med masser af grønsager og fyldt med sunde proteiner.
FINDE INSPIRATION TIL ANDRE RETTER HER:
- TOFU TIKKA MASALA: https://mmfitness.dk/tofu-tikka-masala/
- TERIYAKI TOFU MED GRØNT OG RIS: https://mmfitness.dk/teriyaki-tofu-med-gronsager-og-ris/
- VEGANSK WOK MED NUDLER: https://mmfitness.dk/vegansk-wok-med-nudler-og-kokosmaelk/
- BUDDHA BOWL: https://mmfitness.dk/buddha-bowl-med-tofu-og-spinat-laekker-vegansk-salat/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK ONE POT PASTA HER:
VEGANSK ONE POT PASTA
Ingredienser
- 400 gram Spaghetti
- 200 gram Champignon
- 2 kartoner Lima bønner (Købt i Fakta, kan også bruge butterbeans )
- 1 rød Peberfrugt
- 5 store Tomater
- 1 dåse Tomatpuré (140g)
- 5 stk Soltørret tomater
- 1/2 stk Knoldselleri
- 1 stk Squash
- 1 lille Rødløg
- 2 fed Hvidløg
- 7 dl Grønsagsbouillon
- 1 tsk Tørret basilikum
- 1 tsk Tørret oregano
- 1/2-1 tsk Stødt Chili
- 1 tsk Chili/hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Frisk kværnet peber
Noter
- Du kan skifte bønnerne ud med kikærter eller andre bønner. Fx kedney bønner, sorte bønner osv
- Du kan tilføje frisk chili hvis du ønsker din one pot pasta med lidt fart på.
- Jeg kan klart anbefale spaghetti fra Urtekram. De har nogle glutenfrie lavet på fuldkornsrismel, de smager rigtigt godt.
- Du kan også bruge almindelig hvide eller fuldkornsspaghetti.
Fremgangsmåde
- Skyl og klargør grønsagerne.
- Champignoner i skiver Rød peberfrugt i tern Friske tomater i tern Soltørrede tomater hakkes fint Knoldselleri i små tern Squash i tern Rødløg hakkes fint Hvidløg presset
- Put alle ingredienserne i en stor gryde, spaghetti, grønsagerne, drænet bønner, tomatpuré og krydderierne.
- Kog 7 dl grøntsagsbouillon og hæld i gryden
- Bring det hele i kog og lad retten simre i 12 min. Tiden kan variere, det afhænger af din spaghetti og hvilken konsistens dine spaghetti skal have. Rør det rundt undervejs. Jeg rør mange gange.
- Smag retten til med salt&peber og krydderierne
- VELBEKOMMEN