VEGANSK FORRET – VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING PERFEKT TIL NYTÅRS AFTEN 🎉 🍾
Nytårsaften serverede jeg denne lækre rødbedetatar til vores gæster (de er kødspisende) og de var ret vilde med retten. Det er en nem og let forret, ja man tror den ligger tungt, men det er faktisk ikke så slemt. Kombinationen af marinerede rødbeder, avokado og peberrods/dild dressing smager virkelig godt. Du kan også servere rødbedetatar, som en ret til frokostbordet.
Jeg bagte selv brødet som ligger i bunden, du kan erstatte brødet med fuldkornsbrød. Men rødbedetataren bliver ekstra god, hvis du selv bager et lækkert mad-brød.
INGREDIENSER TIL VEGANSK RØDBEDETATAR
INGREDIENSLISTE:
- FULDKORNSBRØD – Jeg bagte mit eget brød “SØD KARTOFFEL BRØD”
- AVOKADO
- RØDBEDE
- MANGO
MARINADE TIL RØDBEDERNE:
- OLIVEN OLIE
- CITRON
- KAPERS
- CORNICHONE
- DIJON SENNEP
- SALT
- PEBER
- AGAVE SIRUP
PEBERRODS/DILD DRESSING:
- VEGANSK MAYONAISE
- ALPRO GREEK STYLE
- PEBERROD – Frisk fint revet
- FRISK DILD
REDSKABER:
- RUND METALFORM
- KAGEPLAST – Jeg brugte mærket Ditte Julie KAGEPLAST
HOW TO – VEGANSK RØDBEDETATAR
DAG 1
- Dagen før du skal servere forretten skal dejen til brødet røres sammen. (Kun hvis du ønsker hjemmelavet brød i bunden) Brug en dyb bradepande/form til brødet, så du kan udstikke 4 stykker runde brød.
- Du kan også vælge at klaregøre rødbederne, men de kan også laves på dagen, de skal blot være på køl i nogle timer.
DAG 2
- Start med at koge rødbederne, imens rødbederne koger, rør du marinaden sammen.
- Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
- Skær rødbederne i små tern og vend dem i marinaden. lad de marinerede rødbeder komme på køl i nogle timer. De kan også med fordel laves dagen før.
- Bag brødet og lad det køle af.
- Imens brødet er i ovnen, rør du peberrods/dild dressingen og sæt det på køl. Gem lidt frisk dild til pynt.
- Skær fire stykker brød ud med en metalform.
- Når du har de fire stykker runde brød til bunden, skal du forme kageplast rundt om brødet, dette er for at du kan stable forretten sammen.
- Skær avokado i små tern og vend dem straks i citronsaft.
- Start med at putte peberrods/dild dressing i bunden.
- Dernæst putter du rødbederne i og pres det godt sammen med en ske.
- Dernæst putter du avokado i og presser det godt sammen med en ske.
- Top med din peberrods/dild dressing.
- Skær et lille stykke mango, som du pynter rødbedetataren med, sammen med lidt frisk dild.
- Træk forsigtig kageplasten op, du må ikke åbne det, det skal hives op af, helt forsigtigt.
- Server rødbedetataren med det samme.
VELBEKOMMEN VEGANSK RØDBEDETATAR
INSPIRATION TIL NYTÅRS SALAT
Mangler du inspiration til en lækker nytårs salat, så se med her. Jeg serverede en lækker spidskålssalat med æbler & vegansk feta, salaten var et kæmpe HIT!
SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLE & VEGANSK FETA
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING HER:
VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING
Ingredienser
- 1/2 styk Vegansk brød med sød kartoffel (Ca. 80 gram i alt)
- 2 styk Avokado
- 300 gram Rå rødbede
- 50 gram Mango
Marinade til rødbederne
- 2 spsk Olivenolie
- 1 styk Citron (Økologisk)
- 1 spsk Kapers (Fint hakket)
- 1 spsk Cornichoner (Fint hakket)
- 1 tsk Dijon sennep
- 1-2 tsk Sirup
- salt
- Peber
Peberrods/dild dressing
- 1 dl Alpro Greek style
- 1-2 spsk Vegansk mayonnaise
- 1-2 tsk Peberrod (Fint revet)
- 2 spsk Dild (Frisk)
Redskaber
- 1 styk Metalform
- 4 styk Kageplast
Noter
Fremgangsmåde
DAG 1
- Dagen før du skal servere forretten skal dejen til brødet røres sammen. (Kun hvis du ønsker hjemmelavet brød i bunden) Brug en dyb bradepande/form til brødet, så du kan udstikke 4 stykker runde brød.
- Du kan også vælge at klaregøre rødbederne, men de kan også laves på dagen, de skal blot være på køl i nogle timer.
DAG 2
- Start med at koge rødbederne, imens rødbederne koger, rør du marinaden sammen. Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
- Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
- Skær rødbederne i små tern og vend dem i marinaden. lad de marinerede rødbeder komme på køl i nogle timer. De kan også med fordel laves dagen før.
- Bag brødet og lad det køle af. Imens brødet er i ovnen, rør du peberrods/dild dressingen og sæt det på køl. Gem lidt frisk dild til pynt.
- Skær fire stykker brød ud med en metalform. Når du har de fire stykker runde brød til bunden, skal du forme kageplast rundt om brødet, dette er for at du kan stable forretten sammen.
- Skær avokado i små tern og vend dem straks i citronsaft.
- Start med at putte peberrods/dild dressing i bunden.
- Dernæst putter du rødbederne i og pres det godt sammen med en ske.
- Dernæst putter du avokado i og presser det godt sammen med en ske.
- Top med din peberrods/dild dressing.
- Skær et lille stykke mango, som du pynter rødbedetataren med, sammen med lidt frisk dild.
- Træk forsigtig kageplasten op, du må ikke åbne det, det skal hives op af, helt forsigtigt. Servere rødbedetataren med det samme.
- VELBEKOMMEN