VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING

vegansk rødbedetater

VEGANSK FORRET – VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING PERFEKT TIL NYTÅRS AFTEN 🎉 🍾

Nytårsaften serverede jeg denne lækre rødbedetatar til vores gæster (de er kødspisende) og de var ret vilde med retten. Det er en nem og let forret, ja man tror den ligger tungt, men det er faktisk ikke så slemt. Kombinationen af marinerede rødbeder, avokado og peberrods/dild dressing smager virkelig godt. Du kan også servere rødbedetatar, som en ret til frokostbordet.

Jeg bagte selv brødet som ligger i bunden, du kan erstatte brødet med fuldkornsbrød. Men rødbedetataren bliver ekstra god, hvis du selv bager et lækkert mad-brød.

INGREDIENSER TIL VEGANSK RØDBEDETATAR

INGREDIENSLISTE:

MARINADE TIL RØDBEDERNE:

  • OLIVEN OLIE
  • CITRON
  • KAPERS
  • CORNICHONE
  • DIJON SENNEP
  • SALT
  • PEBER
  • AGAVE SIRUP

PEBERRODS/DILD DRESSING:

  • VEGANSK MAYONAISE
  • ALPRO GREEK STYLE
  • PEBERROD – Frisk fint revet
  • FRISK DILD

REDSKABER:

  • RUND METALFORM
  • KAGEPLAST – Jeg brugte mærket Ditte Julie KAGEPLAST

HOW TO – VEGANSK RØDBEDETATAR

DAG 1

  • Dagen før du skal servere forretten skal dejen til brødet røres sammen. (Kun hvis du ønsker hjemmelavet brød i bunden) Brug en dyb bradepande/form til brødet, så du kan udstikke 4 stykker runde brød.
  • Du kan også vælge at klaregøre rødbederne, men de kan også laves på dagen, de skal blot være på køl i nogle timer.

DAG 2

  • Start med at koge rødbederne, imens rødbederne koger, rør du marinaden sammen.
  • Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
  • Skær rødbederne i små tern og vend dem i marinaden. lad de marinerede rødbeder komme på køl i nogle timer. De kan også med fordel laves dagen før.
  • Bag brødet og lad det køle af.
  • Imens brødet er i ovnen, rør du peberrods/dild dressingen og sæt det på køl. Gem lidt frisk dild til pynt.
  • Skær fire stykker brød ud med en metalform.
  • Når du har de fire stykker runde brød til bunden, skal du forme kageplast rundt om brødet, dette er for at du kan stable forretten sammen.
  • Skær avokado i små tern og vend dem straks i citronsaft.
  • Start med at putte peberrods/dild dressing i bunden.
  • Dernæst putter du rødbederne i og pres det godt sammen med en ske.
  • Dernæst putter du avokado i og presser det godt sammen med en ske.
  • Top med din peberrods/dild dressing.
  • Skær et lille stykke mango, som du pynter rødbedetataren med, sammen med lidt frisk dild.
  • Træk forsigtig kageplasten op, du må ikke åbne det, det skal hives op af, helt forsigtigt.
  • Server rødbedetataren med det samme.

VELBEKOMMEN VEGANSK RØDBEDETATAR

INSPIRATION TIL NYTÅRS SALAT

Mangler du inspiration til en lækker nytårs salat, så se med her. Jeg serverede en lækker spidskålssalat med æbler & vegansk feta, salaten var et kæmpe HIT!

SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLE & VEGANSK FETA

spidskålssalat med æbler

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING HER:

vegansk rødbedetater

VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 day
Tilberedelse2 timer
I alt1 day 2 timer

Ingredienser

Marinade til rødbederne

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 styk Citron (Økologisk)
  • 1 spsk Kapers (Fint hakket)
  • 1 spsk Cornichoner (Fint hakket)
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 1-2 tsk Sirup
  • salt
  • Peber

Peberrods/dild dressing

  • 1 dl Alpro Greek style
  • 1-2 spsk Vegansk mayonnaise
  • 1-2 tsk Peberrod (Fint revet)
  • 2 spsk Dild (Frisk)

Redskaber

  • 1 styk Metalform
  • 4 styk Kageplast

Noter

Du kan bruge færdiglavet brød, brug 4 stykker fuldkorns skiver. 
Gem resten af mad brødet med sød kartoffel og servere det til hovedretten. 

Fremgangsmåde

DAG 1

  • Dagen før du skal servere forretten skal dejen til brødet røres sammen. (Kun hvis du ønsker hjemmelavet brød i bunden) Brug en dyb bradepande/form til brødet, så du kan udstikke 4 stykker runde brød.
  • Du kan også vælge at klaregøre rødbederne, men de kan også laves på dagen, de skal blot være på køl i nogle timer.

DAG 2

  • Start med at koge rødbederne, imens rødbederne koger, rør du marinaden sammen. Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
  • Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
  • Skær rødbederne i små tern og vend dem i marinaden. lad de marinerede rødbeder komme på køl i nogle timer. De kan også med fordel laves dagen før.
  • Bag brødet og lad det køle af. Imens brødet er i ovnen, rør du peberrods/dild dressingen og sæt det på køl. Gem lidt frisk dild til pynt.
  • Skær fire stykker brød ud med en metalform. Når du har de fire stykker runde brød til bunden, skal du forme kageplast rundt om brødet, dette er for at du kan stable forretten sammen.
  • Skær avokado i små tern og vend dem straks i citronsaft.
  • Start med at putte peberrods/dild dressing i bunden.
  • Dernæst putter du rødbederne i og pres det godt sammen med en ske.
  • Dernæst putter du avokado i og presser det godt sammen med en ske.
  • Top med din peberrods/dild dressing.
  • Skær et lille stykke mango, som du pynter rødbedetataren med, sammen med lidt frisk dild.
  • Træk forsigtig kageplasten op, du må ikke åbne det, det skal hives op af, helt forsigtigt. Servere rødbedetataren med det samme.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK RØDBEDETATAR MED AVOKADO & PEBERRODS/DILD DRESSING
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 280 Kalorier fra fedt 166
% Daglig værdi*
Fedt 18.4g28%
Mættet fedt 3.07g19%
Transfedt 0.001g
Flerumættet fedt 2.46g
Enkeltumættet fedt 8.82g
Kolesterol 0mg0%
Salt 1.32mg0%
Kalium 556mg16%
Kulhydrater 21g7%
Fibre 6.25g26%
Sukker 10.8g12%
Protein 5.22g10%
Vitamin A 23.5IU0%
Vitamin C 20.6mg25%
Calcium 51.4mg5%
Jern 1.2mg7%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »