VEGANSK TÆRTE MED TOFU OG SØD KARTOFFEL

vegansk tærte med tofu

LÆKKER HJEMMELAVET VEGANSK TÆRTE MED TOFU OG SØD KARTOFFEL

Nem og lækker hjemmelavet vegansk tærte på en lækker fuldkorns tærtedej, der er nem selv lige at lave. Tærten er lavet med en tofumasse, som erstatning for den traditionelle “æggemasse”. Super lækker tærte, hvor kombinationen af sød kartoffel, peberfrugt, løg, vegansk filet og oliven, blandet sammen med en cremet tofumasse smager helt fantastisk. MUMS… Jeg elsker virkelig tærte og denne veganske tærte er fyldt med gode plante proteiner, så den mætter rigtig godt. Det er en ny klassiker herhjemme hos os, da den er god til aftensmad, men også til en luksus frokost på jobbet!

INGREDIENSER TIL VEGANSK TÆRTE MED TOFU

INGREDIENSLISTE:

TÆRTEDEJ:

  • PLANTE YOGHURT – Jeg bruger helst greek style fra ALPRO
  • OLIVENOLIE
  • HVID HVEDEMEL FULDKORN
  • HVEDEMEL
  • SALT

TÆRTEFYLD:

  • TOFU – Fast tofu, det skal ikke lægges i pres.
  • OLIVENOLIE
  • ÆBLECIDEREDDIKE
  • PLANTEMÆLK – Jeg bruger ærte drik fra DRYK
  • PEBERFRUGT
  • SØD KARTOFFEL
  • VEGANSK FILET – Her kan jeg bedst lide at bruge SPIR fra Netto eller fra LIKE MEAT.
  • SORTE OLIVEN
  • SALT
  • PEBER
  • TØRRET BASILIKUM

TILBEHØR:

  • REVET VEGANSK OST – Kan undlades

HOW TO – VEGANSK TÆRTE MED TOFU

Start med tærtedejen.

TÆRTEDEJ:

  • Alle ingredienserne til dejen æltes sammen, dejen skal være blød
  • Dejen pakkes ind i film og hviler 30 minutter i køleskabet. Vigtigt – da det er afgørende for den færdigebagte konsistens
  • Dejen rulles tyndt ud eller trykkes ud i en smurt tærteform
  • Prikkes med en gaffel og forbages i 10 min midt i ovnen ved 200º

TÆRTEFYLD:

  • Start med at hakke løget i fine tern, skær peberfrugt i tern og skær søde kartoflerne i mundrette stykker. Svits det hele sammen på en pande.
  • Svits de veganske filet stykker og bland det sammen med grøntsagerne
  • Tofu blendes med plantemælk, olie, æblecidereddike, salt og basilikum.
  • Fyldet lægges på den forbagte tærtedej og tofumassen hældes over.
  • Drys med oliven og revet vegansk ost (Husk at lægge osten i koldt vand, så smelter den bedre)
  • Tærten bages, til tofumassen er gennembagt

INSPIRATION TIL LÆKRE VEGANSKE QUESADILLAS

Mangler du inspiration til lækker og nem frokost eller aftensmad, så er denne veganske quesadillas med sorte bønner virkelig lækker og smager fantastisk. Det er lidt en luksus frokost… MUMS…

QUESADILLAS MED SORTE BØNNER

sund madplan uge 33

FIND OPSKIRFT PÅ VEGANSK TÆRTE MED TOFU & SØD KARTOFFEL HER:

Vegansk budgetvenlig madplan uge 6

VEGANSK TÆRTE MED TOFU OG SØD KARTOFFEL

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 28 minutter

Ingredienser

TÆRTEDEJ

  • 100 gram Alpro Greek style
  • 2 spsk Olivenolie
  • 60 gram Hvidhvedemel
  • 1,5 dl Hvedemel
  • 0,5 tsk salt

TÆRTEFYLD

  • 200 gram Tofu
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 100 gram Plantemælk (Jeg bruger ærte drik fra DRYK. )
  • 2 tsk Tørret basilikum
  • 1 tsk salt
  • 1 lille løg
  • 200 gram Vegansk filet
  • 1 styk Peberfrugt
  • 200 gram Søde kartofler
  • 10 styk Sorte oliven (Uden sten.)

TILBEHØR

  • 100 gram Vegansk ost (Revet, kan undlades.)

Noter

Skift søde kartofler ud med almindelig hvide kartofler eller med græskar. 

Fremgangsmåde

TÆRTEDEJ

  • Alle ingredienserne til dejen æltes sammen, dejen skal være blød.
  • Den pakkes ind i film og hviler 30 minutter i køleskabet. Vigtigt – da det er afgørende for den færdigebagte konsistens.
  • Tænd ovnen på 200º
  • Dejen rulles tyndt ud eller trykkes ud i en smurt tærteform.
  • Prikkes med en gaffel og forbages i 10 min midt i ovnen ved 200º

TÆRTEFYLD

  • Start med at hakke løget i fine tern, skær peberfrugt i tern og skær søde kartoflerne i mundrette stykker. Svits det hele sammen på en pande.
  • Svits de veganske filet stykker på en anden pande og bland det sammen med grøntsagerne.
  • Tofu blendes med plantemælk, olie, æblecidereddike, salt og basilikum.
  • Fyldet lægges på den forbagte tærtedej og tofumassen hældes over.
  • Drys med oliven og revet vegansk ost (Husk at lægge osten i koldt vand, så smelter den bedre).
  • Tærten bages i 30-35 på 200º, tofumassen skal være gennembagt.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK TÆRTE MED TOFU OG SØD KARTOFFEL
Indhold per portion (1 person)
Kalorier 528 Kalorier fra fedt 230
% Daglig værdi*
Fedt 25.5g39%
Mættet fedt 6.28g39%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 2.96g
Enkeltumættet fedt 8.7g
Kolesterol 0mg0%
Salt 4.37mg0%
Kalium 359mg10%
Kulhydrater 77.4g26%
Fibre 7.12g30%
Sukker 5.99g7%
Protein 25.9g52%
Vitamin A 218IU4%
Vitamin C 65.7mg80%
Calcium 65mg7%
Jern 1.61mg9%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »