VEGANSK WOK MED NUDLER OG KOKOSMÆLK – SUND OG NEM OPSKRIFT
Virkelig lækker og den bedste opskrift på vegansk wok med nudler og kokosmælk. Retten er fyldt med masser af grønt og gode proteiner. Retten kan laves med en masse forskellige grøntsager, så du kan benytte alle dem du bedst kan lide, eller tømme dit køleskab. Retten er vegansk og indeholder tofu og kikærter, men du kan sagtens udskifte ingredienserne og tilføje kylling.
VEGANSK WOK MED NUDLER OG KOKOSMÆLK – FYLDT MED GODE PROTEINER
I denne ret er der masser af proteiner, både kikærter og tofu er smækket med gode proteiner.
KIKÆRTER: Er fyldt med proteiner som gør din krop mæt. De smager godt og er nemme at bruge i din ret. Kikærter kan købes tørre, hvor de skal lægges i blød og koges. Men har du travlt kan du købe kikærter på dåse hvor du bare skal dræne kikærterne og skylle dem grundigt. Udover gode proteiner så indeholder kikærter også en masse kostfibre dig giver dig god energi.
TOFU: Ja hvad er tofu, jeg var selv skeptisk i starten, da jeg smagte det for mange år siden, uden den store succes. Men der anede jeg heller ikke hvad tofu var og hvordan tofu skal forberedes. Det ved jeg nu, og det JEG så glad for. Jeg kan slet ikke undvære tofu i min dagligdag. Tofu indeholder en del proteiner og er rig på B-vitaminer, kalcium og jern og indeholder vitaminer og mineraler. Derudover indeholder tofu ikke mange kalorier eller mættet fedt. Jeg køber fast tofu i Rema 1000.
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE HVERDAGS RETTER
Jeg elsker mad, som er nemt men stadig smager helt fantastisk. Selvom det gerne må være nemt, så skal det stadig smager dejligt og være fyldt med gode ingredienser.
Har du prøvet at lave POKE BOWL, hvis ikke så skal du prøve det, det er så nemt og lækkert og man kan lave det på mange forskellige måder. Se opskrift på hvordan jeg laver en lækker vegansk poke bowl.
Eller mangler du inspiration til et hygge måltid, for dig og familien, kan jeg klart anbefale min veganske Ris-Taffel, det smager så lækkert og man kan jo selv bestemme hvilken tilbehør man vil have.
OPSKRIFT PÅ DEN BEDSTE VEGANSKE WOK MED NUDLER OG KOKOSMÆLK
VEGANSK WOK MED NUDLER OG KOKOSMÆLK
Ingredienser
- 1 mellem løg
- 2 mellem gulerødder
- 1 stor Peberfrugt
- 1 bundt Broccoli
- 1 mellem porre
- 1 mellem squash
- 50 ml Soya
- 3 fed hvidløg (presset)
- 10 g Ingefær (revet)
- 3 tsk karry
- 1 dåse kikærter
- 50 g rosiner
- 1 dåse Kokosmælk light
- 1 pakke Tofu (Ca. 200 lægges i lidt soya )
- 1/2 frisk Frisk ananas
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk Stødt chili (Eller cayenne peber)
Tilbehør
- 250 gram Nudler (Risnudler eller fuldkornsnudler)
Noter
Fremgangsmåde
- Skær løg, gulerødder, peberfrugt og broccoli i tern.
- Sæt tofu i press i 15 min.
- Snit porre i fine skiver
- skær squash i tern
- Put løg, gulerødder, peberfrugt, broccoli og porre sammen med presset hvidløg og revet ingefær i en wok og steg det i soyasovs i 5 min.
- Skær tofu i tern og out den i en fryse pose med lidt soyasovs og lad det trække lidt
- Tilsæt karry og squash og steg yderligere i 10 min eller til grønsagerne er møre
- Skær ananas i tern og dræn vandet fra kikærterne og skyl dem
- Tilsæt så kikærter, kokosmælk, rosiner, ananas salt, chili og tofu og lad det stå og simre
- Kog nudlerne
- Bland derefter nudlerne sammen med wok-retten