LÆKKER OG NEM VEGANSK WOK MED UDON NUDLER VENDT I EN CREMET PEANUTBUTTERDRESSING
Super velsmagende vegansk wok, som kan laves på 15 min. Virkelig lækker og cremet wok, som passer perfekt til en travl hverdag. Herhjemme er både min mand og søn vilde med denne veganske wokret. Vi har brugt tofu som plantebaseret proteinkilde, men du kan også sagtens bruge bønner eller køderstatning.
INGREDIENSER TIL VEGANSK WOK MED UDON NUDLER
INGREDIENSLISTE:
- UDON NUDLER – Jeg køber dem forkogt i Bilka
- SALAT
- TOFU
- SOLTØRREDE TOMATER
- BLÅBÆR
PEANUTBUTTERDRESSING:
- PEANUTBUTTER
- SOJASAUCE
- HVIDLØGSPULVER
- FRISK CITRON
- VAND
TOPPINGS:
- GÆRFLAGER – Kan også købes i Bilka, Føtex eller i Helsekost butikker. GÆRFLAGER
HOW TO
- Gør ingredienserne klar.
- Bring en tilpas mængde saltet vand i kog i en mellemstor gryde til nudlerne.
- Læg tofu i pres i 5 min. Derefter putter du tofuen i en pose med sojasauce og krydderier. Skær enten tofu i ca. 2 cm store stykke og steg på en pande. Du kan også grille tofuen i et stort stykke eller putte den i en airfryer og skære den i tern efterfølgende.
- Blend dressingen i en blender.
- Brug færdigblandet salatmix eller snit lidt salat.
- Læg de soltørrede tomater på et stykke køkkenrulle.
- Kog nudlerne i 2–3 min. Rør rundt engang imellem, så nudlerne ikke klistrer sammen.
- Put nudler, stegt tofu, salatmix, soltørrede tomater og blåbær i en stor skål, hæld peanutbutterdressingen over og bland det godt sammen.
- Server wokretten i en salatskål og top den med gærflager
INSPIRATION TIL VEGANSK WOK MED SPICY PEANUTBUTTERSAUCE
Wok er bare nemt og lækkert og det kan laves meget simpelt. Denne veganske wok er med pipfri og en cremet lækker peanutbuttersauce. Du kan også bruge UDON nudler i denne ret, det smager også virkelig godt.
VEGANSK WOK MED NUDLER OG SPICY PEANUTBUTTERSAUCE
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK WOK MED UDON NUDLER OG PEANUTBUTTERDRESSING HER:
VEGANSK WOK MED UDON NUDLER OG PEANUTBUTTERDRESSING
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter min
Tilberedelse10 minutter min
I alt15 minutter min
Ingredienser
- 2 Pakker UDON nudler
- 200 gram Tofu
- 100 gram Peanutbutterdressing
- 80 gram Blåbær
- 100 gram Salatmix
- 30 gram Soltørret tomater
PEANUTBUTTERDRESSING
- 30 gram Peanutbutter
- 2,5 dl vand
- 0,5 dl Soyasauce
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 2 spsk Citronsaft
TOPPINGS
- 1-2 tsk Gærflager
Fremgangsmåde
- Gør ingredienserne klar.
- Bring en tilpas mængde saltet vand i kog i en mellemstor gryde til nudlerne.
- Læg tofu i pres i 5 min. Derefter putter du tofuen i en pose med sojasauce og krydderier. Skær enten tofu i ca. 2 cm store stykke og steg på en pande. Du kan også grille tofuen i et stort stykke eller putte den i en airfryer og skære den i tern efterfølgende.
- Blend dressingen i en blender.
- Brug færdigblandet salatmix eller snit lidt salat. Læg de soltørrede tomater på et stykke køkkenrulle.
- Kog nudlerne i 2–3 min. Rør rundt engang imellem, så nudlerne ikke klistrer sammen.
- Put nudlerne, stegt tofu, salatmix, soltørrede tomater og blåbær i en stor skål, hæld peanutbutterdressingen over og bland det godt sammen. Server wokretten i en salatskål og top den med gærflager.
- VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSK WOK MED UDON NUDLER OG PEANUTBUTTERDRESSING
Indhold per portion (1 Person)
Kalorier 523
Kalorier fra fedt 144
% Daglig værdi*
Fedt 16g25%
Mættet fedt 2.08g13%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 4.91g
Enkeltumættet fedt 4.68g
Kolesterol 0mg0%
Salt 2.43mg0%
Kalium 320mg9%
Kulhydrater 67.4g22%
Fibre 3.19g13%
Sukker 4.38g5%
Protein 30.4g61%
Vitamin A 10IU0%
Vitamin C 35.1mg43%
Calcium 26mg3%
Jern 0.86mg5%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.