VEGANSKE BURGERBOLLER – SUNDE, NEMME OG LUFTIGE BURGERBOLLER
Vi elsker burger herhjemme og især de hjemmelavede, dem spiser vi ret ofte i weekenderne, da min søn elsker BURGERE! Vi har snart spist mange slags burgere og ofte gider vi ikke de almindelige burgere. Vi køber sjælden burgerboller, da de ofte er ret kedelige! Så derfor bager vi dem næsten altid selv, og der er bare noget ved at spise hjemmelavede burger hvor burgerbollen også er hjemmelavet.
De her veganske burgerboller er så lækre og nemme, de er uden plante æg og plante mælk, hvilket gør, at man altid nemt kan slå en dej sammen. Man skal bruge god kvalitets mel, olie, æblecidereddike, gær, salt og vand!
INGREDIENSLISTE TIL VEGANSKE BURGERBOLLER
INGREDIENSLISTE:
- GÆR
- VAND
- OLIE
- SOLSIKKEKERNE (KAN UNDLADES)
- GRÆSKARKERNER (KAN UNDLADES)
- SUKKER/SØDEMIDDEL
- SALT
- HVID HVEDEMEL
- ØLANDS HVEDEMEL ( KAN ERSTATTES MED EN BILLIGERE HVEDEMEL)
- BAGEHVEDEMEL (HVEDEMEL MED HØJT PROTEIN)
- SESAMFRØ (KAN UNDLADES)
STEP 1
- Start med at røre dejen sammen og sæt den til hævning ved stuetemperatur – lad dejen hæve mindst 1 time og gerne mere.
STEP 2
- Form 6-8 burgerboller og sæt dem til efterhævning i 30 min. Pensl bollerne med vand og drys evt. sesamfrø på dem.
- Bag bollerne i ovnen på 200ºC i 10-12 min.
INSPIRATION TIL HJEMMELAVEDE BURGER
Ønsker du en snasket og lækker vegansk burger, skal du prøve hjemmelavet MEXICANSK BURGER – MUMS DET ER LÆKKERT!
Vi er kæmpe fan af denne lækre burger!!
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavede-mexicansk-vegansk-burger-med-nachos/
Udover mexicansk burger, så kan du også her på siden finde inspiration til vegansk BBQ burger med seitan og pulledjackfruit, NØØJ DEN ER OGSÅ LÆKKER!!
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-pulled-jackfruit-bbq-burger-med-seitan/
Eller du kan finde en burger med quinoabøf coleslaw og tæmpeh, den er mega lækker, dog tager den mere tid at lave end de andre burger, men den er det hele VÆRD!!!
SE OPSKRIFT HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
FIND OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE VEGANSKE BURGERBOLLER HER:
VEGANSKE BURGERBOLLER – OPSKRIFT PÅ GROVE OG LUFTIGE BOLLER
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 400 ml Vand
- 1 spsk Olie
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1/2 dl Solsikkekerner (Kan undlades)
- 1/2 dl Græskarkerner (Kan undlades)
- 2-3 dråber Sødemiddel (eller 1 tsk sukker)
- 1 tsk Salt
- 300 gram Hvid hvedemel
- 200 gram Ølands hvedemel
- 50 gram Hvedemel
- 1 tsk Sesamfrø
Noter
- Du kan undlade kernerne eller vælge kun at bruge en slags kerner. Så det bare 1 dl solsikkekerner.
- Brug bollerne til sandwich eller til en god suppe, det kan de sagtens bruges til også.
- Og de kan også sagtens bruges i madpakken med en lækker vegansk salat.
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet i en stor skål. Rør rundt til gæren er helt opløst.
- Tilsæt sødemiddel, salt, olie, kerner, æblecidereddike og de 300gram hvid hvedemel lidt af gangen og rør rundt.
- Tilsæt de 200 gram hvedemel og rør rundt med en elpisker eller brug en køkkenmaskine. Jo længere du ælter dejen, jo bedre bliver dine veganske burgerboller.
- Tilsæt de 50 gram bagehvedemel lidt af gangen og ælt til dejen slipper og er nem at arbejde med.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time. Men gerne i længere tid. Jeg laver ofte dejen tidlig eftermiddag.
- Slå så dejen ud og form burgerbollerne. Jeg plejer at få 8 STORE burgerboller ud af denne portion.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
- Forvarm ovnen til 200 ºC i varmluft ovn.
- Pensl burgerbollerne med vand og drys sesamfrø på toppen.
- Bag dine veganske burgerboller på midterste rille i ovnen i ca. 10-12 minutter – eller til de har fået en sprød skorpe og bund.
- VELBEKOMMEN!