
Hjemmelavede Veganske Burritos – Fyldt med Protein og Kostfibre
Disse lækre og smagfulde veganske burritos er fyldt med plantebaserede proteinkilder, næringsrige grøntsager og ris. Burritosene er både velsmagende og mættende, og de er perfekte til både hverdag og som en festlig ret.
De mexicanske veganske burritos er spækket med masser af krydderier, en cremet hjemmelavet cashew-dressing, sorte bønner, krydret mexicanske ris og syltede rødløg. Alt dette samlet i en tortilla giver en uforglemmelig smagsoplevelse, der kan konkurrere med enhver klassisk burrito!
Nøgleord:
- Veganske burritos
- Proteinrige retter
- Kostfibre
- Mexicansk mad
- Hjemmelavet dressing
INGREDIENSER
INGREDIENSLISTE TIL VEGANSKE BURRITOS 4 styk:
Vegansk fyld:
- 1 lille løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 gul peberfrugt, skåret i tern
- 200 g fast tofu, smuldret
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk tacokrydderi
- 1 spsk tomatpasta
- ½ teskefuld røget paprika
- ½ teskefuld spidskommen
- ¼ teskefuld sort peber
- 1 dl vand
- Saft fra ½ citron
Mexicansk krydret ris:
- 2 spsk olivenolie eller vand
- 1 ½ dl ris (jasmin eller basmati)
- 2 spsk tomatpasta
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld spidskommen
- ½ teskefuld røget paprika
- ½ teskefuld salt
- ¼ teskefuld sort peber
- 3 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
Cremet cashew-dressing a la tacosauce:
- 1 dl cashewnødder (blødt op i kogt vand, eller sæt dem i blød natten over)
- 1 dl Ærte Barista (eller anden plantebaseret mælk) Jeg bruger altid DRYK
- ¼ teskefuld havsalt
- 1 teskefuld ahornsirup
- 2 spsk paprikastrimler
- ½ teskefuld hot paprika
- ½ teskefuld chili flager
Tilbehør:
- 1 pakke store tortillas
- Hjemmelavede syltede rødløg
HOW TO
- Forbered fyldet:
Varm en pande op med lidt olie eller vand. Svits løg og hvidløg indtil de er bløde. Tilsæt de skårne peberfrugter og tofu-smulder, og steg i et par minutter, indtil tofu’en begynder at få farve.
Tilsæt de sorte bønner, sojasauce, tacokrydderi, tomatpasta, røget paprika, spidskommen, sort peber og citronsaft. Hæld vandet i og lad retten simre i ca. 10 minutter, så smagene kan blandes godt. - Kog risene:
Varm olivenolie eller lidt vand op i en gryde og tilsæt risene. Svits risene i et minut, og tilsæt derefter tomatpasta, løgpulver, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Hæld grøntsagsbouillonen (eller vand) i, og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre og væsken er absorberet. - Lav cashew-dressingen:
Blend de opblødte cashewnødder med Ærte Barista, havsalt, ahornsirup, paprikastrimler, hot paprika og chili flager i en blender, indtil dressingen er helt glat og cremet. Juster konsistensen med lidt mere plantebaseret mælk, hvis nødvendigt. - Samle burritosene:
Fordel de mexicansk krydrede ris, det veganske fyld og lidt af den cremede cashew-dressing på hver tortilla, top det med hjemmelavede syltede rødløg. Fold siderne ind og rul burritoen tæt sammen. Lun dem i en panini grill i små 5 min. - Servering:
Skær burritoen over, og server med ekstra dressing eller friske koriander på toppen. (hvis du er til friske koriander)


INSPIRATION TIL VEGANSKE QUESADILLAS MED SORTE BØNNER & AVOKADO
Hvis du er vild med mexicansk mad, så skal du prøve mine veganske quesadillas, de smager helt fantastiske. Forkæl dig selv med en god mexicansk frokost!
Veganske quesadillas et nemt og lækkert måltid

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS HER:

VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS
Ingredients
Vegansk fyld
- 1 lille Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 rød Peberfrugt
- 1 gul Peberfrugt
- 200 gram Tofu (Fast)
- 1 dåse Sorte bønner
- 2 spsk Soyasauce
- 2 spsk Tacokrydderi
- 1 spsk Tomatpuré
- 1/2 tsk Røget paprika
- 1/2 tsk Spidskommen
- 1/2 tsk Peber
- 1 dl Vand
- 1/2 styk Citronsaft
Mexicansk krydret ris
- 2 spsk Vand (eller olivenolie)
- 1 1/2 dl Ris
- 2 spsk Tomatpuré
- 1 tsk Løgpulver
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk Røget paprika
- salt og peber
- 3 dl Grønsagsbouillon
Cremet cashew-dressing a la tacosauce
- 1 dl Cashewnødder (Lægges i blød i kogende vand eller i blød natten over. )
- 1 dl Ærte Barista (Fra DRYK)
- 1 tsk Agavesirup
- 1/2 tsk Hot paprika
- 1/2 tsk Chili flager
- 2 spsk Paprika strimler
- salt
TILBEHØR
- 1 pakke Tortilla (Large)
- 50 gram Syltede rødløg (Gerne hjemmelavet)
Fremgangsmåde
- Forbered fyldet: Varm en pande op med lidt olie eller vand. Svits løg og hvidløg indtil de er bløde. Tilsæt de skårne peberfrugter og tofu-smulder, og steg i et par minutter, indtil tofu’en begynder at få farve. Tilsæt de sorte bønner, sojasauce, tacokrydderi, tomatpasta, røget paprika, spidskommen, sort peber og citronsaft. Hæld vandet i og lad retten simre i ca. 10 minutter, så smagene kan blandes godt.
- Kog risene: Varm olivenolie eller lidt vand op i en gryde og tilsæt risene. Svits risene i et minut, og tilsæt derefter tomatpasta, løgpulver, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Hæld grøntsagsbouillonen (eller vand) i, og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre og væsken er absorberet.
- Lav cashew-dressingen: Blend de opblødte cashewnødder med Ærte Barista, havsalt, ahornsirup, paprikastrimler, hot paprika og chili flager i en blender, indtil dressingen er helt glat og cremet. Juster konsistensen med lidt mere plantebaseret mælk, hvis nødvendigt.
- Samle burritosene: Fordel de mexicansk krydrede ris, det veganske fyld og lidt af den cremede cashew-dressing på hver tortilla, top det med hjemmelavede syltede rødløg. Fold siderne ind og rul burritoen tæt sammen. Lun dem i en panini grill i små 5 min.
- Servering: Skær burritoen over og server med ekstra dressing eller friske koriander på toppen. (Hvis du er til friske koriander)
- VELBEKOMMEN!