VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS

veganske burritos

Hjemmelavede Veganske Burritos – Fyldt med Protein og Kostfibre

Disse lækre og smagfulde veganske burritos er fyldt med plantebaserede proteinkilder, næringsrige grøntsager og ris. Burritosene er både velsmagende og mættende, og de er perfekte til både hverdag og som en festlig ret.

De mexicanske veganske burritos er spækket med masser af krydderier, en cremet hjemmelavet cashew-dressing, sorte bønner, krydret mexicanske ris og syltede rødløg. Alt dette samlet i en tortilla giver en uforglemmelig smagsoplevelse, der kan konkurrere med enhver klassisk burrito!

Nøgleord:

  • Veganske burritos
  • Proteinrige retter
  • Kostfibre
  • Mexicansk mad
  • Hjemmelavet dressing

INGREDIENSER

INGREDIENSLISTE TIL VEGANSKE BURRITOS 4 styk:

Vegansk fyld:

  • 1 lille løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 gul peberfrugt, skåret i tern
  • 200 g fast tofu, smuldret
  • 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk tacokrydderi
  • 1 spsk tomatpasta
  • ½ teskefuld røget paprika
  • ½ teskefuld spidskommen
  • ¼ teskefuld sort peber
  • 1 dl vand
  • Saft fra ½ citron

Mexicansk krydret ris:

  • 2 spsk olivenolie eller vand
  • 1 ½ dl ris (jasmin eller basmati)
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 teskefuld løgpulver
  • 1 teskefuld spidskommen
  • ½ teskefuld røget paprika
  • ½ teskefuld salt
  • ¼ teskefuld sort peber
  • 3 dl grøntsagsbouillon (eller vand)

Cremet cashew-dressing a la tacosauce:

  • 1 dl cashewnødder (blødt op i kogt vand, eller sæt dem i blød natten over)
  • 1 dl Ærte Barista (eller anden plantebaseret mælk) Jeg bruger altid DRYK
  • ¼ teskefuld havsalt
  • 1 teskefuld ahornsirup
  • 2 spsk paprikastrimler
  • ½ teskefuld hot paprika
  • ½ teskefuld chili flager

Tilbehør:

HOW TO

  1. Forbered fyldet:
    Varm en pande op med lidt olie eller vand. Svits løg og hvidløg indtil de er bløde. Tilsæt de skårne peberfrugter og tofu-smulder, og steg i et par minutter, indtil tofu’en begynder at få farve.
    Tilsæt de sorte bønner, sojasauce, tacokrydderi, tomatpasta, røget paprika, spidskommen, sort peber og citronsaft. Hæld vandet i og lad retten simre i ca. 10 minutter, så smagene kan blandes godt.
  2. Kog risene:
    Varm olivenolie eller lidt vand op i en gryde og tilsæt risene. Svits risene i et minut, og tilsæt derefter tomatpasta, løgpulver, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Hæld grøntsagsbouillonen (eller vand) i, og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre og væsken er absorberet.
  3. Lav cashew-dressingen:
    Blend de opblødte cashewnødder med Ærte Barista, havsalt, ahornsirup, paprikastrimler, hot paprika og chili flager i en blender, indtil dressingen er helt glat og cremet. Juster konsistensen med lidt mere plantebaseret mælk, hvis nødvendigt.
  4. Samle burritosene:
    Fordel de mexicansk krydrede ris, det veganske fyld og lidt af den cremede cashew-dressing på hver tortilla, top det med hjemmelavede syltede rødløg. Fold siderne ind og rul burritoen tæt sammen. Lun dem i en panini grill i små 5 min.
  5. Servering:
    Skær burritoen over, og server med ekstra dressing eller friske koriander på toppen. (hvis du er til friske koriander)

INSPIRATION TIL VEGANSKE QUESADILLAS MED SORTE BØNNER & AVOKADO

Hvis du er vild med mexicansk mad, så skal du prøve mine veganske quesadillas, de smager helt fantastiske. Forkæl dig selv med en god mexicansk frokost!

Veganske quesadillas et nemt og lækkert måltid

vegansk budgetvenlig madplan uge 31

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS HER:

VEGANSKE BURRITOS

VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS

5 fra 1 stemme
Servings: 4 STYK
Forberedelse50 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt1 time

Ingredients

Vegansk fyld

  • 1 lille Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 rød Peberfrugt
  • 1 gul Peberfrugt
  • 200 gram Tofu (Fast)
  • 1 dåse Sorte bønner
  • 2 spsk Soyasauce
  • 2 spsk Tacokrydderi
  • 1 spsk Tomatpuré
  • 1/2 tsk Røget paprika
  • 1/2 tsk Spidskommen
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 dl Vand
  • 1/2 styk Citronsaft

Mexicansk krydret ris

  • 2 spsk Vand (eller olivenolie)
  • 1 1/2 dl Ris
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 1 tsk Løgpulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk Røget paprika
  • salt og peber
  • 3 dl Grønsagsbouillon

Cremet cashew-dressing a la tacosauce

  • 1 dl Cashewnødder (Lægges i blød i kogende vand eller i blød natten over. )
  • 1 dl Ærte Barista (Fra DRYK)
  • 1 tsk Agavesirup
  • 1/2 tsk Hot paprika
  • 1/2 tsk Chili flager
  • 2 spsk Paprika strimler
  • salt

TILBEHØR

Fremgangsmåde

  • Forbered fyldet: Varm en pande op med lidt olie eller vand. Svits løg og hvidløg indtil de er bløde. Tilsæt de skårne peberfrugter og tofu-smulder, og steg i et par minutter, indtil tofu’en begynder at få farve. Tilsæt de sorte bønner, sojasauce, tacokrydderi, tomatpasta, røget paprika, spidskommen, sort peber og citronsaft. Hæld vandet i og lad retten simre i ca. 10 minutter, så smagene kan blandes godt.
  • Kog risene: Varm olivenolie eller lidt vand op i en gryde og tilsæt risene. Svits risene i et minut, og tilsæt derefter tomatpasta, løgpulver, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Hæld grøntsagsbouillonen (eller vand) i, og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre og væsken er absorberet.
  • Lav cashew-dressingen: Blend de opblødte cashewnødder med Ærte Barista, havsalt, ahornsirup, paprikastrimler, hot paprika og chili flager i en blender, indtil dressingen er helt glat og cremet. Juster konsistensen med lidt mere plantebaseret mælk, hvis nødvendigt.
  • Samle burritosene: Fordel de mexicansk krydrede ris, det veganske fyld og lidt af den cremede cashew-dressing på hver tortilla, top det med hjemmelavede syltede rødløg. Fold siderne ind og rul burritoen tæt sammen. Lun dem i en panini grill i små 5 min.
  • Servering: Skær burritoen over og server med ekstra dressing eller friske koriander på toppen. (Hvis du er til friske koriander)
  • VELBEKOMMEN!
Næringsindhold
VEGANSKE BURRITOS MED BØNNER OG RIS
Indhold per portion (1 styk)
Kalorier 602 Kalorier fra fedt 176
% Daglig værdi*
Fedt 19.6g30%
Mættet fedt 5.41g34%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 3.1g
Enkeltumættet fedt 3.14g
Kolesterol 0.13mg0%
Salt 5.16mg0%
Kalium 722mg21%
Kulhydrater 70g23%
Fibre 17.6g73%
Sukker 7.23g8%
Protein 25.1g50%
Vitamin A 50IU1%
Vitamin C 128mg155%
Calcium 250mg25%
Jern 4.47mg25%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
veganske chokoladetrøfler
Tilbehør

VEGANSKE CHOKOLADETRØFLER

HIMMELSKE HJEMMELAVET VEGANSKE CHOKOLADETRØFLER Opskrift på de lækreste og bedste chokoladetrøfler, lavet på få ingredienser. Disse chokoladetrøfler er farlige, for de smager seriøst GODT!! Chokoladetrøflerne

Læs mere »
vegansk stuvet hvidkål
Tilbehør

VEGANSK STUVET HVIDKÅL

SUND OG LÆKKER VEGANSK STUVET HVIDKÅL Lækker, sund og cremet vegansk stuvet hvidkål. En dansk klassiker, som er super nem at lave vegansk og smager

Læs mere »