VERDENS BEDSTE QUINOABØFFER – PRØV DEM!
Jeg har lavet bønnebøffer virkelig mange gange, og derfor var det på tide at prøve nogle andre veganske bøffer. Så jeg skulle selvfølgelig prøve quinoabøffer med sødekartoffel. Jeg elsker quinoa og søde kartofler, så denne kombination kan da kun ende i verdens bedste bøffer!
De er så lækre og de er tilmed lige så gode dagen efter, hvis ikke bedre. Dog skal farsen hvile, så derfor tager de lidt længere tid at lave. Du kan lave dem i god tid og lade farsen stå på køl, og så hive dem frem, når det er tid til at bøfferne skal steges.
INGREDIENSER TIL QUINOABØFFER
Bøfferne er lavet på få ingredienser, og er ret nemme at lave. Dog er der en del forberedelse og derfor er de gode, hvis man gerne vil lave mad, der kan forberedes, så det er nemt lige at tilberede.
INGRIDIENSLISTE:
- Søde kartofler – bagt i ovnen
- Hørfrø æg – knuste hørfrø rørt op med vand, så det bliver gele agtig
- Kikærtemel eller quinoamel
- Stødt chili
- Dijon sennep
- Nøddesmør – jeg brugte peanutbutter, men du kan sagtens bruge valnøddesmør eller mandelsmør
- Citron – saften fra en citron
- Quinoa – kogt
- Olie – til stegning
BRUG DINE QUINOABØFFER TIL ALT – SE INSPIRATION HER!
HJEMMELAVET BURGER MED ÆRTEHUMMUS OG COLESLAW – SMAGER SÅ SKØNT
SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
Min dreng på 9 år var vild med denne burger, så hjemmelavet vegansk burger er så meget GODKENDT herhjemme!!
TIL DIN FROKOST PÅ RUGBRØD
Veganske bøffer er perfekt til “højtbelagte” rugbrødsmadder, her har jeg smurt mit rugbrød med ærtehummus, og lagt en quinoabøf på, avokado, syltede rødløg og drueagurker. Mad med farver smager bare BEDRE!
EN LÆKKER FROKOST TELLERKEN ELLER EN HURTIG OG NEM AFTENSMAD
En quinoabøf med coleslaw, ærtehummus, frisk hakket rødbeder og kogte quinoa. Super nem og lækker mad, fyldt med farver og smag – MUMS!
INSPIRATION TIL ANDRE VEGANSKE RETTER PÅ SIDEN
Udover mine quinoabøffer, har jeg også verdens bedste bønnebøffer, som er super nemme at lave og kan laves meget hurtigt, hvis du har travlt. Se her: https://mmfitness.dk/bonneboffer-lavet-pa-kedneybonner-og-havregryn/
Er du bare til BØF&SALAT, så har jeg denne lækre spidskålssalat, som passer perfekt til et par veganske bøffer. Se her: https://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-quinoa-og-ristede-hasselnodder/
Mangler du inspiration til en lækker hummus, som du kan spise dine bøffer til, så har jeg verdens bedste rødbede hummus, der passer perfekt til. Se her: https://mmfitness.dk/hummus-med-roedbede-og-revet-peberrod/
FIND OPSKRIFTEN HER:
VEGANSKE QUINOABØFFER MED SØD KARTOFFEL
Ingredienser
- 600 gram Sød kartoffel
- 2 stk Hørfrø æg ( 2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)
- 2 dl Kikærtemel
- 1 tsk Stødt chili
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 spsk Peanutbutter
- 1 stk Citronsaft
- 1 knivspids Salt
- 3 dl Quinoa (Kogt)
- 1 spsk Olivenolie (Til stegning)
Noter
- Spis din bøf i en lækker hjemmelavet burger
- Lav din bøf færdig på grillen, når det er sommer istedet for at bage den i ovnen.
- Tilsæt evt flere krydderier, hvis du vil have mere smæk på smagen
- Brug dine bøffer som pålæg på rugbrød, det smager dejligt med hummus til
- Lav gerne en dobbelt portion, så kan du have rester eller bøffer til din frokost
Fremgangsmåde
- Forberedelse: kog quinoa og lad dem køle helt af. Bag søde kartoflerne i ovnen og lad dem også køle af (de behøves ikke at være helt kolde).
- Læg søde kartoflerne i ovnen og bag dem midt i ovnen i 30-45 min, afhænger af hvor store de er.
- Skær søde kartoflerne op og grav kødet ud.
- Rør de knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 15-20 min, til det bliver helt gele agtig.
- Put hørfrøæg, sød kartoffel, kikærtemel, chili, sennep, peanutbutter, citronsaft og salt i en foodprocessor og blend det med pulse funktionen et par gange, så alle ingredienserne er rørt godt sammen.
- Hæld farsen over i en skål og tilsæt de kogte quinoa, vend det rundt med en ske, så alt bliver blandet godt sammen
- Sæt farsen på køl i en times tid
- Tag en håndfuld af farsen og form 8 bøffer. Jeg brugte en udstiksform, så bliver de flotte og runde. Varm panden op på middel varme med lidt olie. Sæt udstiksform på panden og put en håndfuld fars ned i, tag udstiksformen op og lav en ny bøf på panden.
- Steg bøfferne til de har fået lidt farve på begge sider. Læg dem i et ildfast fad og steg dem færdig i ovnen på 200ºC i 10 min ca.