SUNDE, LÆKRE OG BLØDE SANDWICHBOLLER – SUPER NEMME AT LAVE
Elsker du at bage selv, så har jeg den lækreste opskrift på veganske boller, som kan bruges til ALT. Brug dem til veganske burgere, til en lækker frokost sandwich, til morgenbordet. De her boller kan nemlig bruges til alt…. De er lavet på ren fuldkorn, så der er ikke hvedemel i. Jeg prøver så vidt det muligt, at bruge mel som ikke er forarbejdet.
Jeg har fundet inspiration hos https://albertestengaard.dk/ som er vanvittig dygtig til at lave vegansk bagværk.
Jeg har dog lavet min egen opskrift på sandwichbollerne, da jeg gerne vil undgå hvedemel.
INGREDIENSER I DE SUNDE SANDWICHBOLLER
- HAKKET SPINAT
- HAKKET GRØNKÅL
- REVET GULEROD
- ÆRTEDRIK FRA DRYK – SE HER: https://dryk.dk/
- GÆR
- KOKOSSIRUP/AGAVESIRUP
- OLIVENOLIE
- GRÆSKARKERNER
- SOLSIKKEKERNER
- HAVREGRYN
- HAVREMEL
- HVIDHVEDEMEL
- SALT
LUFTIG OG LÆKKER DEJ, SUPER NEMT AT FORME OG BAGE!
Dejen er virkelig nem at smække sammen og tager ikke mere end 10 min. Du kan nemlig nøjes med at røre den sammen med en ske. Dejen er klistret, så du skal ikke ælte dejen i hånden, det er slet ikke nødvendigt.
Når du har lavet dejen, sætter du den til hævning og så skal dejen efterhæve igen, når du har formet bollerne.
Du kan evt. pensle bollerne med plantemælk og drys med majsgryn. Bollerne bliver lidt mørkere, dog kan det sagtens undlades. Det lidt med forskel om jeg pensler bollerne!
LÆKKER INSPIRATION MED SANDWICHBOLLERNE
Jeg bruger sandwichbollerne til hjemmelavet vegansk burger, se opskrift HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
Vi elsker burger, så derfor har jeg også en lækker vegansk BBQ burger med pulled jackfruit og seitan, se opskrift HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-pulled-jackfruit-bbq-burger-med-seitan/
Burger med quinoabøf Burger med pulled jackfruit og seitan
Du kan også bruger bollerne til din frokost og her elsker jeg at spise en lækker sandwich med kikærtesalat eller en sandwich med hummus og bønnebøf…. MUMS
OPSKRIFT PÅ KIKÆRTESALAT: https://mmfitness.dk/kikaertesalat-med-soltorret-tomater-og-frisk-dild/
HUMMUS: https://mmfitness.dk/?s=hummus
BØNNEBØFFER: https://mmfitness.dk/bonneboffer-lavet-pa-kedneybonner-og-havregryn/
FIND OPSKRIFT PÅ SUNDE VEGANSKE SANDWICHBOLLER HER:
VEGANSKE SANDWICHBOLLER MED GRØNT
Ingredienser
- 75 gram Hakket spinat på frost
- 75 gram Hakket grønkål på frost
- 250 gram Kogende vand
- 200 gram Revet gulerod
- 100 gram Ærte Drik (eller anden plantemælk )
- 25 gram Gær
- 1 spsk Kokossirup eller agavesirup
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Salt
- 1/2 dl Græskarkerner
- 1/2 dl Solsikkekerner
- 150 gram Havregryn (Jeg bruger fine glutenfri )
- 150 gram Havremel (Kan købes i Rema 1000)
- 300 gram Hvidhvedemel (Jeg bruger Valsemøllen )
Noter
- Du kan undlade bruge 150 gram spinat eller grønkål, du behøver ikke at bruge 2 slags grønt, men nøjes med en.
- Du kan bytte hvidhvedemel ud med almindelig hvedemel
- Du kan bytte havregrynsmel ud med fuldkornsmel, speltmel eller lige den mel du bedst kan lide, eller har i skabet i forvejen.
Fremgangsmåde
- Put hakket spinat og grønkål i en stor skål og hæld kogende vand over og rør rundt til det er optøet. Det skal være helt optøet.
- Tilsæt ærtedrik og gær og opløs gæren
- Tilsæt kokossirup eller agavesirup, salt, olivenolie, revet gulerod og kerner. Rør godt rundt.
- Tilsæt havregryn og havremel. Tilsæt hvidhvedemel, lidt ad gangen og rør dejen grundigt sammen. Gem lidt af melet til at drysse på bordet. Dejen vil være klistret men ikke våd.
- Kom film over skålen samt et klæde og sæt til hævning 1,5 time ved stuetemperatur.
- Drys bordet med mel og vend forsigtigt dejen herud. Træk dejen let ud med dine hænder og ælt dejen. Form den let til 12 boller ved at bruge dine hænder og evt. en dejskraber.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. og lad bollerne efterhæve 30 min. under fugtigt klæde. Forvarm imens ovnen til 200ºC på varmluft.
- Pensle evt. bollerne med plantemælk og drys med majsgryn. Det lidt med forskel om jeg pensler bollerne.
- Bollerne bages i den forvarmede ovn i 20-25 min. indtil let gyldne og sprøde. Hold øje.
- Lad bollerne afkøle på rist.