HJEMMELAVET SUND ÆBLE-GRÆSKARKOMPOT MED PUMPKIN SPICE
PRØV DENNE KOMPOT, MUMS… Hvis du kan lide æblekompot og du kan lide bagt hokkaido, så kan du også lide æble-græskarkompot med pumpkin spice, det smager himmelsk.
Jeg er helt vild denne kompot og det er en rigtig lækker efterårskompot, som er billig og nemt at lave. Har du danske æbler i haven, ja så bliver det ikke billigere og nemmere. Du kan ofte i september og oktober få hokkaido på tilbud til 10 kr. Måske du har begge dele i haven, så er det jo en helt fantastisk og nem måde at benytte sine frugt og grøntsager på fra egen have.
INGREDIENSER TIL ÆBLE-GRÆSKARKOMPOT
INGREDIENSLISTE:
- DANSKE ÆBLER
- VANILJESTANG
- HOKKAIDO
- PUMPKIN SPICE KRYDDERI – Du kan nemt lave din egen krydderi blanding. PUMPKIN SPICE
HOW TO
- Start med at bag hokkaido i ovnen. Skær hokkaidoen midt over og fjerne græskarkernerne og læg dem ned af i en bradepande
- Imens skræller du æblerne og skærer dem i tern, put dem i gryde med korn fra en vaniljestang og lav det til æblekompot
- Skrab alt græskarpuréen ud de halve bagte hokkaidoer, put det i en skål
- Put æblekompotten over i en anden skål
- Bland æblekompot og græskarpuré sammen i skål og tilføj pumpkin spice krydderi
INSPIRATION TIL EFTERÅRS GRØD MED ÆBLE-GRÆSKARKOMPOT
Hvis du elsker grød til morgenmad, så elsker du også helt sikkert denne lækre efterårs grød med pumpkin spice.
Pumpkin spice grød med æble-græskarkompot & peanutbutter..MUMS 😋 🎃
INSPIRATION TIL HJEMMELAVET KOMPOT
Jeg elsker kompot og laver det faktisk hele året, jeg laver jordbær-rabarber kompot og brombærkompot om sommeren, om efteråret laver jeg æblekompot, vinter laver jeg bærkompot med julekrydderier. MUMS…
HJEMMELAVET ÆBLEKOMPOT MED VANILJE OG INGEFÆR
FIND OPSKRIFT PÅ ÆBLE-GRÆSKARKOMPOT MED PUMPKIN SPICE HER:
ÆBLE-GRÆSKARKOMPOT MED PUMPKIN SPICE KRYDDERI
Ingredienser
- 8-10 stk Æbler
- 1 stk Vaniljestang
- 1 stk Hokkaido græskar
- 2 tsk Pumpkin spice krydderi
Noter
Fremgangsmåde
- Start med at bag hokkaido i ovnen. Skær hokkaidoen midt over og fjerne græskarkernerne og læg dem ned af i en bradepande
- Bag hokkaido i 45-60 min. på 200º , skrællen skal blive gylden brun.
- Skræl æblerne, fjern kærnehuset fra æblerne og skær æblerne i tern a ca. 1,5 cm.
- Kom æbletern og korn fra vaniljestang i en gryde og kog op under omrøring. Skru ned til middelvarme og rør med jævne mellemrum. Æblerne afgiver en del saft, og det skal gerne koge ind, så det bliver lidt tyktflydende.
- Skrab al græskarpuréen ud af de halve bagte hokkaidoer, put det i en skål og put æblekompotten over i en anden skål.
- Bland æblekompot og græskarpuré sammen i skål og tilføj pumpkin spice krydderi. Put æble-græskarkompotten i et glas og stil på køl.
- Opbevar også resten af æblekompotten i et glas på køl.
- VELBEKOMMEN!