BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH OG TAHINDRESSING

bagt sød kartoffel

LÆKKER BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH, STEGTE GRØNTSAGER OG HJEMMELAVET TAHINDRESSING

Mangler du inspiration til en lækker og nem ret som både kan bruges til hverdag men også til en hyggelig lørdag aften, så er denne ret helt perfekt! Bagt sød kartoffel med fyld, smager fantastisk lækkert, altså ifølge mig og min familie!

Vi laver ofte bagte søde kartofler i ovnen eller på grillen om sommeren og så variere vi vores fyld, det smager så dejligt og er virkelig nemt at lave.

Denne opskrift er med stegte grøntsager på panden og med teriyaki tæmpeh. Seriøst det smagte himmelsk og så lige toppet med en god cremet tahindressing og ristede sesam, MUMS…..

Har du ikke smagt Tæmpeh, så er det nu du skal prøve at smage det. Det smager virkelig lækkert og Tæmpeh er ikke bare endnu et køderstatningsprodukt, det er et lækkert rent plantebaseret produkt, fyldt med sunde proteiner fra planteriget. I dette produkt får du kvalitet og ikke kvantittet!

Du kan læse meget mere om det på deres hjemmeside HER: https://www.taempeh.dk/

Teriyaki Tæmpeh kan købes hos Irma eller her hos Årstiderne: https://www.aarstiderne.com/frugt-groent-og-mere/plantebaseret

INGREDIENSLISTE TIL BAGT SØD KARTOFFEL MED FYLD

INGREDIENSLISTE:

STEP 1

  • Start med at skrubbe de søde kartofler grundigt og bag dem i ovnen på 200ºC i 20-25 min. Tiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
  • Rør din tahindressing sammen og stil den på køl, så den kan stå og trække smag.
  • Klargør alle grøntsagerne og steg dem på en pande med en masse krydderier, jeg brugte chili, pebermix, salt, timian og oregano. Brug de krydderier du bedst kan lide.
  • Steg din teriyaki på en anden pande og husk at det skal være optøet.

STEP 2

  • Når de søde kartofler er bagt færdig, laver du et snit midt i kartoflen, så den åbner sig på midten.
  • Put de stegte grøntsager i først og dernæst stegt teriyaki Tæmpeh og top det med tahindressing og ristede sesam. Du kan også bruge sesam der ikke er ristede.
  • VELBEKOMMEN!
BAGT SØD KARTOFFEL
BAGT SØDKARTOFFEL MED STEGTE GRØNTSAGER OG TERIYAKI TÆMPEH, TOPPET MED TAHINDRESSING OG RISTEDE SESAM

INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTE MED TÆMPEH

UDOVER BAGT SØD KARTOFFEL MED TÆMPEH, HAR JEG OGSÅ EN LÆKKER OPSKRIFT PÅ EN LUKSUS BURGER.

SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/

ØNSKER DU AT PRØVE DERES KLASSISK TÆMPEH OG SELV MARINERE TÆMPEH’EN, HAR JEG LAVET DEN LÆKRESTE OPSKRIFT PÅ VEGANSK KARRYSOVS MED KLASSISK TÆMPEH.

SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-karrysovs-med-kokosmaelk-og-taempeh/

FIND OPSKRIFT PÅ BAGT SØD KARTOFFEL MED FYLD HER:

BAGT SØD KARTOFFEL

BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH OG TAHINDRESSING

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 2 stk Sød kartoffel
  • 1 pakke Teriyaki Tæmpeh
  • 1/2 stk Spidskål (Rød eller hvid evt. begge dele)
  • 3 stk Forårsløg
  • 100 gram Blomkålsris
  • 1/2 pakke Bønnespirer
  • 2 styk Frisk chili

Topping på bagt sød kartoffel

Noter

  • Du kan altid udskifte grøntsagerne, jeg brugte lige de rester jeg havde i skuffen. 
  • Har du ikke mulighed for at købe Teriyaki Tæmpeh, kan du bruge stegt tofu, kikæter eller bønner. 
  • Du kan også altid ersatte sød kartoffel med en hvid bage kartoffel. 

Fremgangsmåde

  • Start med at skrubbe de søde kartofler grundigt og bag dem i ovnen på 200ºC i 20-25 min. Tiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
  • Rør din tahindressing sammen og stil den på køl, så den kan stå og trække smag.
  • Klargør alle grøntsagerne og steg dem på en pande med en masse krydderier, jeg brugte chili, pebermix, salt, timian og oregano. Brug de krydderier du bedst kan lide.
  • Steg din teriyaki på en anden pande og husk at det skal være optøet.
  • Når de søde kartofler er bagt færdig, laver du et snit midt i kartoflen, så den åbner sig på midten. Put de stegte grøntsager i først og dernæst stegt teriyaki Tæmpeh og top det med tahindressing og ristede sesam. Du kan også bruge sesam der ikke er ristede.
  • Ristede sesam laver du på en tør pande, steg dem med god varme, til de begynder at få farve. Jeg laver altid et lille glas af gangen, det kan nemlig holde sig op til flere uger.
  • VELBEKOMMEN!
Næringsindhold
BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH OG TAHINDRESSING
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 486 Kalorier fra fedt 159
% Daglig værdi*
Fedt 17.7g27%
Mættet fedt 2.17g14%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 5.25g
Enkeltumættet fedt 4.2g
Kolesterol 0mg0%
Salt 1.38mg0%
Kalium 1195mg34%
Kulhydrater 50.9g17%
Fibre 15.4g64%
Sukker 10.6g12%
Protein 23.2g46%
Vitamin A 529IU11%
Vitamin C 161mg195%
Calcium 263mg26%
Jern 4.6mg26%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »