LÆKKER BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH, STEGTE GRØNTSAGER OG HJEMMELAVET TAHINDRESSING
Mangler du inspiration til en lækker og nem ret som både kan bruges til hverdag men også til en hyggelig lørdag aften, så er denne ret helt perfekt! Bagt sød kartoffel med fyld, smager fantastisk lækkert, altså ifølge mig og min familie!
Vi laver ofte bagte søde kartofler i ovnen eller på grillen om sommeren og så variere vi vores fyld, det smager så dejligt og er virkelig nemt at lave.
Denne opskrift er med stegte grøntsager på panden og med teriyaki tæmpeh. Seriøst det smagte himmelsk og så lige toppet med en god cremet tahindressing og ristede sesam, MUMS…..
Har du ikke smagt Tæmpeh, så er det nu du skal prøve at smage det. Det smager virkelig lækkert og Tæmpeh er ikke bare endnu et køderstatningsprodukt, det er et lækkert rent plantebaseret produkt, fyldt med sunde proteiner fra planteriget. I dette produkt får du kvalitet og ikke kvantittet!
Du kan læse meget mere om det på deres hjemmeside HER: https://www.taempeh.dk/
Teriyaki Tæmpeh kan købes hos Irma eller her hos Årstiderne: https://www.aarstiderne.com/frugt-groent-og-mere/plantebaseret
INGREDIENSLISTE TIL BAGT SØD KARTOFFEL MED FYLD
INGREDIENSLISTE:
- SØDE KARTOFLER
- TERIYAKI TÆMPEH
- SPIDSKÅL
- FORÅRSLØG
- BLOMKÅL
- BØNNESPIRE
- FRISK CHILI
- FORÅRSLØG
- KRYDDERIER TIL GRØNTSAGERNE
- RISTEDE SESAM
- TAHINDRESSING – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-tahindressing-perfekt-til-falafel-og-salater/
STEP 1
- Start med at skrubbe de søde kartofler grundigt og bag dem i ovnen på 200ºC i 20-25 min. Tiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
- Rør din tahindressing sammen og stil den på køl, så den kan stå og trække smag.
- Klargør alle grøntsagerne og steg dem på en pande med en masse krydderier, jeg brugte chili, pebermix, salt, timian og oregano. Brug de krydderier du bedst kan lide.
- Steg din teriyaki på en anden pande og husk at det skal være optøet.
STEP 2
- Når de søde kartofler er bagt færdig, laver du et snit midt i kartoflen, så den åbner sig på midten.
- Put de stegte grøntsager i først og dernæst stegt teriyaki Tæmpeh og top det med tahindressing og ristede sesam. Du kan også bruge sesam der ikke er ristede.
- VELBEKOMMEN!
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTE MED TÆMPEH
UDOVER BAGT SØD KARTOFFEL MED TÆMPEH, HAR JEG OGSÅ EN LÆKKER OPSKRIFT PÅ EN LUKSUS BURGER.
SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-burger-med-quinoabof-hummus-coleslaw-og-taempeh/
ØNSKER DU AT PRØVE DERES KLASSISK TÆMPEH OG SELV MARINERE TÆMPEH’EN, HAR JEG LAVET DEN LÆKRESTE OPSKRIFT PÅ VEGANSK KARRYSOVS MED KLASSISK TÆMPEH.
SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-karrysovs-med-kokosmaelk-og-taempeh/
FIND OPSKRIFT PÅ BAGT SØD KARTOFFEL MED FYLD HER:
BAGT SØD KARTOFFEL MED TERIYAKI TÆMPEH OG TAHINDRESSING
Ingredienser
- 2 stk Sød kartoffel
- 1 pakke Teriyaki Tæmpeh
- 1/2 stk Spidskål (Rød eller hvid evt. begge dele)
- 3 stk Forårsløg
- 100 gram Blomkålsris
- 1/2 pakke Bønnespirer
- 2 styk Frisk chili
Topping på bagt sød kartoffel
- 1/2 portion Tahindressing
- 1 tsk Sesamfrø (Gerne ristede)
Noter
- Du kan altid udskifte grøntsagerne, jeg brugte lige de rester jeg havde i skuffen.
- Har du ikke mulighed for at købe Teriyaki Tæmpeh, kan du bruge stegt tofu, kikæter eller bønner.
- Du kan også altid ersatte sød kartoffel med en hvid bage kartoffel.
Fremgangsmåde
- Start med at skrubbe de søde kartofler grundigt og bag dem i ovnen på 200ºC i 20-25 min. Tiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
- Rør din tahindressing sammen og stil den på køl, så den kan stå og trække smag.
- Klargør alle grøntsagerne og steg dem på en pande med en masse krydderier, jeg brugte chili, pebermix, salt, timian og oregano. Brug de krydderier du bedst kan lide.
- Steg din teriyaki på en anden pande og husk at det skal være optøet.
- Når de søde kartofler er bagt færdig, laver du et snit midt i kartoflen, så den åbner sig på midten. Put de stegte grøntsager i først og dernæst stegt teriyaki Tæmpeh og top det med tahindressing og ristede sesam. Du kan også bruge sesam der ikke er ristede.
- Ristede sesam laver du på en tør pande, steg dem med god varme, til de begynder at få farve. Jeg laver altid et lille glas af gangen, det kan nemlig holde sig op til flere uger.
- VELBEKOMMEN!