VERDENS BEDSTE GRANOLA MED SALTED CARAMEL – SUND OG SPRØD
TRO DET ELLER EJ, MEN DU HAR LÆST SALTED CARAMEL GRANOLA OG SÅ DEN VEGANSK….
Jeg elsker granola og lige som jeg troede, at nu havde jeg da lavet de 3 bedste granolaer, så dukkede der lige en mere op, og som endda er verdensklasse, hvis jeg selv skal sige det…
Denne granola er lavet med karamelliseret kokos-karamel og salt, hvilket gør den til SALTED CARAMEL GRANOLA.
Den kræver dog lidt ekstra tid i køkkenet, da den kræver, at du har hjemmelavet kokos-karamel stående på køl og har du det, ja så tager den ingen tid at lave. Så er den lige så hurtigt som mine andre hjemmelavet granola’er.
Jeg er på ingen måde den første der har lavet karamel på kondenseret kokosmælk, jeg har fundet inspiration hos andre veganske madbloggere og tænkte det må jeg altså prøve at lave. Jeg ved man kan lave mange lækre kager af karamellen, men det finder i dog ikke hos mig. Hos mig kan i finde opskrifter på granola og dadelkugler (kommer snart) som en start, da jeg elsker at lave toppings og lækre snack. Med tiden kommer der mere, det lover jeg!
INGREDIENSLISTE TIL DEN BEDSTE GRANOLA
INGREDIENSLISTE TIL KOKOS-KARAMEL (vegansk dulce de leche):
- KONDENSERET KOKOSMÆLK – Kan købes i Føtex/Bilka eller på nettet, se her: https://nuttyvegan.dk/vare/kondenseret-kokosmaelk/
- GRYDE
- VAND
For at få hjemmelavet karamel-kokos skal du koge kondenseret kokosmælk i en gryde med vand i 3 timer og stå på køl i 1 time.
Det anbefales at du IKKE koger din kondenseret kokosmælk i dåsen, men hælder det over i et henkogningsglas og koger den i det! Og glasset skal være dækket af vand hele tiden, så du skal løbende fylde gryden op med vand.
Din karamel kan opbevares på køl, og kan holde sig i flere uger.
INGREDIENSLISTE TIL SALTED CARAMEL GRANOLA:
- VEGANSK-CARAMEL (vegansk dulce de leche)
- HAVREGRYN
- NØDDER (mandler og hasselnødder)
- BYGFLAGER
- PEANUTBUTTER
- GRÆSKAR
- HAMPEFRØ
- CHIAFRØ
- KANEL
- SALT
- VAND
STEP 1 – HVORDAN LAVER JEG DEN BEDSTE GRANOLA
- Start med at røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Dernæst tilsætter du de våde (caramel, peanutbutter og vand) ingredienser og rører det godt sammen.
STEP 2
- Smør det hele ud på et bagepapir på en bageplade og bag det i ovnen på 160ºC i 20-25 min. og vend rundt i det undervejs.
- Lad det køle af på bagepladen og når det er nedkølet, putter du det over i et tæt lukket glas. Det kan holde sig i et par uger.
STEP 3 – HVAD BRUGER JEG DEN BEDSTE GRANOLA TIL?
Jeg elsker granola på min grød om morgenen eller på min aftensnack, hvor jeg ofte spiser yoghurt med frisk frugt, granola og mørk chokolade. Det er altså bare verdens bedste aftenmåltid, eller som eftermiddagsmåltid…..
INSPIRATION TIL ANDRE VEGANSKE OG SUNDE GRANOLA’ER
Jeg overvejer snart at lave en samling med mine granola’er men jeg venter lidt, jeg tænker at jeg får inspiration til at lave flere. Så i stedet får du her links til de øvrige opskrifter jeg har på min side her:
GRANOLA MED PEANUTBUTTER: https://mmfitness.dk/granola-med-peanutbutter/
SUND CHOKOLADE GRANOLA: https://mmfitness.dk/sund-chokolade-granola/
VERDENS BEDSTE GRANOLA MED DADLER: https://mmfitness.dk/verdens-bedste-granola-med-dadler/
FIND OPSKRIFT PÅ DEN BEDSTE GRANOLA MED SALTED CARAMEL HER:
DEN BEDSTE GRANOLA MED SALTED CARAMEL
Ingredienser
- 3 spsk Vegansk caramel (Kan skiftes ud med agave sirup, sirup med salted caramel )
- 1 spsk Peanutbutter
- 3 spsk Vand
- 3 dl Havregryn
- 1 dl Mandler (Brug både mandler og hasselnødder)
- 1 dl Bygflager (Kan ersattes med spelt/rugflager)
- 1/2 dl Græskarkerner
- 1/2 dl Hampefrø
- 3 spsk Chiafrø
- 1 tsk Kanel (Kan undlades)
- 1/2 tsk Salt
KOKOS-KARAMEL (dulce de leche)
- 1 Dåse Kondenseret kokosmælk (Køb det i Føtex/Bilka eller på nettet )
- Vand
Noter
- Har du ikke lige mulighed for at lave vegansk caramel, kan du istedet bruge kokossirup.
- Du kan ersatte hampefrø med solsikkekerner
- Du kan ersatte chiafrø med hørfrø
- Spis din granola på en lækker grød til morgen eller på yoghurt som topping. Det smager så lækkert!
- Hvis du koger karamellen i dåsen er der risiko for frigivelse af kemikalier. Derfor kan du hælde den kondenserede kokosmælk i et henkogningsglas og kog det på samme måde.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 160ºC
- Hak mandler og hasselnødder groft.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen.
- Tilsæt nu de våde ingredienser (vand, caramel og peanutbutter) og rør det hele godt sammen.
- Smør det hele ud på et bagepapir på en bageplade og bag det i ovnen i 20-25 min. Hold øje med granola'en, det skal blive gylden brunt. Rør rundt i det efter 10 min.
- Tag bagepladen ud og lad det afkøle på pladen.
- Hæld det over i et tæt lukket glas og det kan holde sig i ca. 14 dage.
- VELBEKOMMEN
VEGANSK-CARAMEL (dulce de leche)
- Det anbefales at koge kokosmælken i et henkogningsglas og ikke selve dåsen.
- Stil glasset med kondenseret kokosmælk i en gryde med vand.
- Vandet skal dække hele glasset og gerne gå nogle cm over, så glasset er dækket af vand under hele koge tiden.
- Bring vandet i kog og lad det koge i 3 timer.
- Hæld vandet fra og lad glasset køle lidt af ved stuetemperatur.
- Stil herefter glasset på køl i 1-2 timer.
- Tag Karamellen ud og evt. over i en anden beholder. Opbevar karamellen på køl, her holder den sig i flere uger.
- VELBEKOMMEN!