LÆKKER, SUND OG NEM KØDFRI AFTENSMAD – DILD-DELLEN MED BAGTE RODFRUGTER & CREMET RØDBEDESALAT
Hjemme hos os elsker vi rodfrugter og kartofler i ovnen, det smager fantastisk. Jeg er mest til søde kartofler, men min mand og søn er mest til almindelige kartofler i ovnen… Rodfrugter elsker vi også og her er pastinakker, rødbeder og gulerødder det bedste vi ved! Vi spiser også gerne jordskokker, men den er vi nu mest til i en suppe. Dild-dellen er fra planteslagterne og jeg syntes de smager vild godt, så kan klart anbefale dem. Dernæst er vi vilde med rødbedesalat med peberrod, det smager himmelsk… Vi du gerne prøve at indføre kødfrie dage, så er denne ret oplagt, det er nemt, lækkert og du får en masse gode grønsager!
INGREDIENSER
INGREDIENSLISTE:
- DILD-DELLEN FRA PLANTESLAGTERNE – Næringsindhold
- RODFRUGTER
- SØDE KARTOFLER OG ALMINDELIG KARTOFLER
- OLIVENOLIE
- KRYDDERIER
TILBEHØR:
OPSKRIFT: RØDBEDESALAT
INSPIRATION TIL FLERE KØDFRIE OPSKRIFTER
Det er faktisk ret nemt at begynde at spise kødfri, det er blevet meget nemmere de sidste par år, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg elsker at lave maden fra bunden af, men engang imellem har jeg også behov for, at benytte den nemme løsning. Dog vil jeg altid spise masser af grønt, da det mætter og smager dejligt.
PRØV DENNE VEGANSKE WOK MED PIPFRI, DEN ER SÅ GOD!
VEGANSK WOK MED NUDLER OG SPICY PEANUTBUTTERSAUCE
ELLER MEXICANSK FYLD TIL BAGTE KARTOFLER, DET SMAGER SÅ LÆKKERT!
VEGANSKE BAGTE SØD KARTOFLER MED MEXICANSK FYLD
FIND OPSKRIFT PÅ DILD-DELLEN MED RODFRUGTER I OVNEN & CREMET RØDBEDESALAT HER:
DILD-DELLEN MED RODFRUGTER I OVNEN & CREMET RØDBEDESALAT
Ingredienser
- 2 pakker Dild-dellen
- 500 gram Kartofler
- 1 kg Rodfrugter (Pastinakker, gulerødder, rødbeder, persillerod og jordskokker)
- 1 spsk Olivenolie
- Salt&peber
Rødbedesalat
- 1 portion Rødbedesalat
Noter
Fremgangsmåde
- Start med at lave rødbedesalat, det kan du med fordel lave i god tid, da rødbederne skal køle af.
- Tænd ovnen på 200ºC.
- Skræl og skær rodfrugter og kartofler ud i både.
- Læg dem på en bradepande og kom lidt olivenolie hen over samt salt&peber.
- Bag dem i ovnen på 200ºC i 45 min.
- Imens steger du dild-dellerne på en pande ved svag varme.
- Velbekommen!