SUND OG MÆTENDE HAVRE-SPELTGRØD – BEDSTE START PÅ DAGEN
JEG ELSKER GRØD OG HAR SPIST VARM GRØD TIL MORGENMAD I MANGE ÅR- JEG LYVER IKKE!! Det lyder måske vildt, men det er altså rigtigt, jeg kan slet ikke undvære min varme grød til morgenmad. Selv når jeg er ude og rejse, pakker jeg altid ingredienser til havregrød, så jeg kan få det i min ferie. Det giver mig den bedste start på dagen!
Jeg variere ofte min grød og derfor bliver jeg aldrig træt af at spise grød til morgenmad. Derfor deler jeg flere opskrifter med jer, for at vise jer hvor lækkert og nemt det er at lave verdens bedste morgenmad.
INGREDIENSER TIL HAVRE-SPELTGRØD
INGREDIENSLISTE:
- HAVREGRYN– Jeg bruger glutenfri havregryn, men alle slags havregryn kan bruges både fine eller grove
- SPELTFLAGER – Jeg kan godt lide at kombinere mine havregryn med speltflager, det giver grøden lidt mere struktur og konsistensen bliver lidt grovere, hvilket jeg godt kan lide. Jeg køber Urtekram’s speltflager, dem kan man tit få på tilbud i de forskellige supermarkeder. Se her: SPELTFLAGER
- HAVRE DRIK – Jeg bruger DRYK’S produkter, det er klart min favorit plantedrik. Se her: DRYK
- VAND
- KARDEMMOME
- VANILJE PROTEINPULVER – Jeg bruger vegansk proteinpulver, men du kan sagtens udskifte det med vaniljepulver eller vaniljesukker, hvis du ikke ønsker at tilføje ekstra protein i din grød
- ÆBLE
- KANEL
- AGAVE SIRUP
- PEANUTBUTTER – Eller appelsin-peanutbuttercreme. Du kan også erstatte peanutbutter med nødder, hvis du ikke bryder dig om det.
- FRISKE BÆR (kan undlades)
- MEDJOUL DADLER
ÆBLE/KANEL TOPPING
- Start med at skære æble i tern og put dem i en skål, drys med kanel, kardemomme og sirup, og rør det godt sammen
- Sæt skålen i mikroovn og giv det 2-3 min. Jeg giver ikke mine æbler så meget, da jeg gerne vil have de har lidt bid, men stadig er lune.
- Rør rundt i det igen og put det over din varme havre-speltgrød
INSPIRATION TIL FLERE GRØD OPSKRIFTER BÅDE VARMT OG KOLDT
Elsker du også GRØD til din morgenmad, så har jeg en masse inspiration til hvordan du kan variere din topping til din grød.
OPSKRIFT PÅ BASIS HAVREGRØD
Elsker du kold grød, så har jeg den lækreste opskrift på køleskabsgrød, en morgenmad der er perfekt hvis du er på farten fra morgenstunden.
OPSKRIFT PÅ KOLD GRØD:
FIND OPSKRIFT PÅ SUND OG LÆKKER HAVRE-SPELTGRØD HER:
HAVRE-SPELTGRØD MED ÆBLE/KANEL TOPPING OG PEANUTBUTTER
Ingredienser
- 20 gram Havregryn (Glutenfri)
- 20 gram Speltflager (Jeg bruger gerne Urtekram. Du kan nøjes med at bruge 40gram havregryn. )
- 1,5 dl Vand
- 1 dl Havredrik
- 1 knivspids Kardemomme
- 10 gram Vaniljeprotein pulver (Kan udskiftes med vaniljepulver eller vaniljesukker)
Topping til havre-speltgrød
- 1/2 stk Æble
- 1/2 tsk Kanel
- 1 knivspids Kardemomme
- 1 tsk Agavesirup
- 1 spsk Peanutbutter (Kan erstattes med nødder)
- 1 håndfuld Hindbær (Kan undlades)
- 1 styk Medjoul dadler
Noter
- Jeg sætter altid min grød på køl aften før. Her sætter jeg grynene i blød med vand og havre drik. Næste morgen tilsætter jeg kardemomme og koger min grød sammen.
- Grøden bliver rigtig lækker og får en god konsistens. Speltflager kan godt være lidt ekstra hårde, så derfor er det godt at de lige kommer lidt i blød.
Fremgangsmåde
- Sæt din grød over og bring den i kog (uden proteinpulver) bruger du vaniljepulver eller sukker kan du godt koge det sammen med grøden.
- Imens din grød koger, skærer du æblet ud i tern og rører det sammen med kanel, kardemomme og sirup – lun det i mikroovnen i 2-3 min.
- Når din grød er kogt sammen, tilsætter du proteinpulver og pisker det godt sammen. Put dine varme grød over i en skål og top det med de lune æbler, peanutbutter og lidt frisk hindbær.