NEMT OG LÆKKERT GLUTENFRI RUGBRØD- FYLDT MED KERNER
Har du ligesom mig en masse forskellige kerner i skabet, så skal du prøve dette lækre hjemmebagte rugbrød. Det smager virkelig godt og er så nemt at bage. Det tager dog lidt tid, men det der tager tid er hævetiden. Selve rugbrødet tager ingen tid at lave. Selve dejen skal laves dagen før man skal brug rugbrødet, da det skal hæve 2 timer ved stuetemperatur og min. 2 timer på køl. Jeg laver altid brødet dagen før om eftermiddagen, og sætter det på køl til næste morgen, hvor jeg bager rugbrødet, så har du lækkert hjemmebagt rugbrød til din frokost.
Har du ikke en masse kerner i skabet, kan du sagtens investere i både mel og kerner, for du vil kunne lave mange brød af det og på den måde er det et billigt rugbrød, i forhold til, hvis du køber rugbrød hos bageren. Du vil kunne lave et lige så lækkert hjemmebagt rugbrød, vil næsten sige, et mere lækkert hjemmebagt GLUTENFRI RUGBRØD! PRØV DET
INGREDIENSER TIL HJEMMEBAGT GLUTENFRI RUGBRØD
INGREDIENSLISTE
- GLUTENFRI HAVREMEL – Kan købes hos Rema 1000
- GLUTENFRI HAVREGRYN – Kan købes alle steder, både Nette, Rema 1000, Meny osv har det.
- HEL BOGHVEDE – Kan købes hos Meny. Boghvede har et højt indhold af aminosyren lysin og indeholder meget organisk bundet calcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Boghvedeprotein indeholder ikke gluten, og boghvede er på grund af proteinets høje biologiske værdi og indhold af let fordøjeligt stivelse, velegnet til børnemad og til personer med cøliaki (allergi over for glutenproteiner).
- HØRFRØ
- GRÆSKARKERNER
- SOLSIKKEKERNER
- CHIAFRØ
- LOPPEFRØSKALLER
- OLIVEN OLIE
- ÆBLECIDEREDDIKE
- MALT SYRUP – Kan købes hos helse kost butikkerne. Jeg bruger denne: Maltsyrup Du kan dog erstatte det med mørk agavesirup, for at undgå gluten. Glutenfri agavesirup
- SALT
- VAND
STEP 1
- Pisk vand, gær, malt syrup, olivenolie, æblecidereddike, og salt sammen i en stor røreskål
- Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør til det bliver en tyk grød
STEP 2
- Hæld straks dejen i en form beklæd med bagepapir, dæk med film og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i et par timer
- Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.
STEP 3
- Tænd ovnen på 200ºC på varmluft og bag dit glutenfri rugbrød i 60 min.
- Efter bagning skal det stå og køle af i ca. 1 time. VELBEKOMME!
INSPIRATION TIL VEGANSK PÅLÆG PÅ DIT HJEMMEBAGTE GLUTENFRI RUGBRØD
JEG ELSKER RUGBRØDSMADDER MUMS DET ER GODT……
Min yndlingspålæg er klart:
- HUMMUS – jeg har mange varianter af hummus, men karry/mango er absolut en favorit, se opskrift HER: //mmfitness.dk/hummus-med-karry-og-mango-eksotisk-hummus/
- BØNNEBØF: https://mmfitness.dk/bonneboffer-lavet-pa-kedneybonner-og-havregryn/
- KIKÆRTESALAT: https://mmfitness.dk/kikaertesalat-med-soltorret-tomater-og-frisk-dild/
- FALAFEL: https://mmfitness.dk/hjemmelavede-ovnbagte-veganske-falafler/ Det lyder tosset, men det smager utrolig godt på et stykke rugbrød. Så har du rester af falafel, så gem dem endelig.
BRUG RESTER AF DIN JULEMAD TIL EN LÆKKER JULEFROKST DAGEN EFTER:
- RUGBRØDSMAD MED KIKÆRTESALAT
- KARTOFFELMAD MED SPIR MAYO & PURLØG
- RUGBRØDSMAD MED VEGANSK MOCK DUCK & HJEMMELAVET RØDKÅL
- RESTER AF SPIDSKÅLSSSALAT FRA JULEMIDDAGEN
FIND OPSKRIFT PÅ GLUTENFRI RUGBRØD MED KERNER HER:
HJEMMEBAGT GLUTENFRI RUGBRØD MED KERNER – UDEN SURDEJ
Ingredienser
- 200 gram Havremel (Glutenfri)
- 100 gram Havregryn (Glutenfri )
- 100 gram Hel boghvede
- 60 gram Græskarkerner
- 30 gram Hørfrø
- 20 gram Solsikkekerner
- 20 gram Chiafrø
- 20 gram Loppefrøskaller
- 6 gram Gær
- 15 gram Olivenolie
- 20 gram Æblecidereddike
- 20 gram Malt Syrup (Eller mørk agavesirup for glutenfri)
- 10 gram Salt
- 400 gram vand
Noter
Fremgangsmåde
- Pisk vand, gær, malt syrup, olivenolie, æblecidereddike, og salt sammen i en stor røreskål
- Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør til det bliver en tyk grød
- Hæld straks dejen i en form beklædt med bagepapir, dæk med film og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer – gerne natten over.
- Tænd ovnen på 200ºC på varmluft og bag dit glutenfri rugbrød i 60 min.
- Efter bagning skal det stå og køle af i ca. 1 time. VELBEKOMME!