SUND PLANTEBASERET KARTOFFELSALAT MED ÆRTER, ASPARGES, QUINOA & HJEMMELAVET DRESSING
Jeg spiser faktisk ret sjælden hvide kartofler, men skal jeg spise dem, så skal det være nye danske kartofler og gerne i en cremet salat, ellers syntes jeg hvide kartofler er kedelige🙈 Denne plantebaseret kartoffelsalat smager HIMMELSK! Den smager så lækkert, og rigtig meget af sommer, og det er jeg vild med. Danske ærter, asparges og kartofler smager jo fantastisk og så i en kombination med grøn salat fra haven, samt friske krydderurter og kogte quinoa, så bliver ikke bedre. MUMS…. 😋
INGREDIENSER TIL PLANTEBASERET KARTOFFELSALAT
INGREDIENSLISTE:
- NYE DANSKE KARTOFLER
- NYE DANSKE ÆRTER
- GRØNNE ASPARGES
- GRØNT SALAT
- QUINOA
- FRISKE KRYDDERURTER
AGAVE SIRUP- DIJON-DRESSING:
- VEGANSK MAYONNAISE
- AGAVE SIRUP
- DIJONSENNEP
- CITRONSAFT
- SALT & PEBER
TILBEHØR:
HOW TO
- Start med at koge de nye danske kartofler, kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne
- Kog quinoa i rigeligt vand og afkøl quinoaen
- Skyl asparges og bræk den nedereste ende af og gril den på grillen i 5 min.
- Pil ærterne
- Skær grønt salat ud i fine strimler
- Hak lidt friske krydderurter fra haven, vi brugte persille, purløg og basilikum
- Put det hele om i en skål og vend det godt rundt
- Rør mayonnaise, agave sirup, dijonsennep, citronsaft og salt & peber sammen i en lille skål
- Hæld dressingen over den plantebaseret kartoffelsalat og vend det forsigtigt rundt.
- Server din lækre kartoffelsalat som tilbehør, vi spiste en grillede hakkedrenge fra Naturli til. Grillet tofu smager også rigtigt godt til.
- VELBEKOMMEN
INSPIRATION TIL SOMMERMAD TIL GRILLEN
Mangler du inspiration til tilbehør til grillen om sommeren, så har jeg en masse lækre opskrifter på salater og hasselback søde kartofler.
FIND INSPIRATION TIL PLANTEBASERET KARTOFFELSALAT HER:
PLANTEBASERET KARTOFFELSALAT
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse20 minutter min
Tilberedelse20 minutter min
I alt40 minutter min
Ingredienser
- 200 gram kartofler (Kogte)
- 4 store Asparges (Grønne)
- 1 dl Ærter (Friske grønne ærter)
- 50 gram Quinoa (Rå)
- 100 gram Grønt salat
- 1 håndfuld Friske krydderurter
AGAVE SIRUP- DIJON-DRESSING
- 20 gram Vegansk mayonnaise
- 20 gram Agavesirup
- 1 spsk Citronsaft
- 1 tsk Dijon sennep
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge de nye danske kartofler, kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne.
- Kog quinoa i rigeligt vand og afkøl quinoaen.
- Skyl asparges og bræk den nedereste ende af og gril den på grillen i 5 min.
- Pil ærterne, skær grønt salat ud i fine strimler, hak lidt friske krydderurter fra haven, vi brugte persille, purløg og basilikum.
- Put det hele i en skål og vend det godt rundt.
- Rør mayonnaise, agave sirup, dijonsennep, citronsaft og salt & peber sammen i en lille skål.
- Hæld dressingen over den plantebaseret kartoffelsalat og vend det forsigtigt rundt.
- Server din lækre kartoffelsalat som tilbehør, vi spiste en grillede hakkedrenge fra Naturli til. Grillet tofu smager også rigtigt godt til.
- VELBEKOMMEN
Næringsindhold
PLANTEBASERET KARTOFFELSALAT
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 253
Kalorier fra fedt 48
% Daglig værdi*
Fedt 5.3g8%
Mættet fedt 0.5g3%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 1.03g
Enkeltumættet fedt 0.48g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.18mg0%
Kalium 899mg26%
Kulhydrater 38.6g13%
Fibre 7.08g30%
Sukker 1.91g2%
Protein 8.95g18%
Vitamin A 183IU4%
Vitamin C 47.8mg58%
Calcium 103mg10%
Jern 3.67mg20%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.